Honeypot presenteert Developer Ambitions Report 2022

Persoonlijke groei en welzijn belangrijker dan status en salaris

| Honeypot | 3 min | 29 april 2022 10:22
Gewaardeerd
Afbeelding: De #1 keuze voor ontwikkelaars is om voor een startup te werken | Copyright: Honeypot
Honeypot, Europa’s grootste tech-gerichte banenplatform, houdt continu focus op de markt. Niet alleen door puur naar beschikbare banen en mensen te kijken, maar vooral door terugkerend onderzoek te doen naar de achtergronden en drijfveren van de developerswereld. Twee jaar geleden onderzocht Honeypot middels een breed uitgezette enquête waar developers blij van worden. Dit jaar lag de focus op wat hen precies drijft. Uit het uitgebreide rapport blijkt dat Nederlandse developers meer stabiel zijn dan hun Europese collega’s en zelfontplooiing en zingeving belangrijker vinden dan status of werken voor ‘een grote naam’.

Voor het Developer Ambitions Report 2022 zijn Nederlandse developers onder meer gevraagd naar hun ambities, vaardigheden en de communities waar zij zich bevinden. De uitkomsten zijn regelmatig opvallend te noemen. Status en salaris blijken niet de belangrijkste drijfveren van Nederlandse developers. Snel carrière maken ook niet. Zo zijn Nederlanders ten opzichte van hun Europese collega’s niet bepaald ‘job hoppers’ te noemen, met zo’n 38 procent van de ondervraagden die graag meerdere jaren bij één opdrachtgever werkzaam blijft. Slechts 19 procent heeft de ambitie regelmatig te wisselen, waar het Europese gemiddelde op 26 procent ligt.

Een andere conclusie is dat voor developers persoonlijke groei het meest belangrijk is, met een gezonde ‘work-life’ balans bovenaan de prioriteitenlijst. Voor de grote meerderheid van de ondervraagden geldt dat persoonlijke tevredenheid en trots (28 procent), nieuwe vaardigheden leren (25 procent) en algeheel persoonlijk welzijn (20 procent) het meest belangrijk zijn in een baan. 26 procent ambieert een niet-leidinggevende functie binnen een bedrijf. 58 procent van de ondervraagden gaat het liefst bij een start-up (37 procent) of scale-up (21 procent) aan de slag, met als voornaamste reden het gebrek aan bureaucratie. Vanuit dezelfde gedachte blijken de grote beursgenoteerde technologiereuzen geen geprefereerde werkplek.

Waar op Europees niveau 13 procent van de ondervraagden vindt dat een werkgever zou moeten doneren aan bepaalde politieke doelen en ruimte moet bieden om relevante evenementen bij te wonen, vindt in Nederland slechts 5 procent dit relevant. Desalniettemin vindt 33 procent van de ondervraagden dat een werkgever een standpunt in moet nemen over belangrijke politieke kwesties en deze moet steunen waar nodig, waar dit op Europees niveau 39 procent betreft.

“Developers lopen wat betreft verwachtingen en eisen van werk en werkplek een paar jaar voor op andere beroepsgroepen”, aldus Lauren Jeffrey, Country Manager Honeypot in Nederland. “Ze zijn in de positie om zorgvuldig hun werkgevers uit te kiezen en op meer te letten dan alleen een fatsoenlijk salaris. Dit maakt ons onderzoek interessant voor een breed scala aan werkgevers. In andere industrieën ontstaat namelijk ook personeelskrapte. Met onze resultaten als leidraad, kunnen bedrijven tegemoet komen aan de wensen en behoeften van (potentiële) medewerkers en als werkgever relevant en aantrekkelijk blijven. Op dit moment is dat nog vooral voor techpersoneel, maar binnen afzienbare tijd zonder meer ook voor andere veelgevraagde beroepsgroepen.”

De data in het Developer Ambitions Report 2022 geven de Nederlandse developers een gezicht, tonen wat hen drijft en laten zien waar ze naar op zoek zijn in hun carrière. Naast genoemde resultaten wordt verder ingegaan op onder meer het soort werk dat developers graag doen, de ontwikkeling van soft skills, werkplekken, vriendschappen en mentale gezondheid. Het Developer Ambitions Report 2022 sluit naadloos aan op het door Honeypot geïnitieerde mediaplatform .cult, dat in woord en beeld de levensstijl van ontwikkelaars belicht. Dit als ‘Netflix voor developers’ omschreven platform bevat onder meer met de videoreeks ‘DevCities’, waarin developers in diverse steden wereldwijd worden gevolgd, en de diepgravende interviewserie ‘Untold Developer Stories’, waarin verschillende developers hun verhaal doen.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (3 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Honeypot
Honeypot richt zich op tech jobs: het verbindt bedrijven met een unieke pool van vooraf gescreend talent dat actief op zoek is naar werk. De Talent Succes Managers van Honeypot begeleiden tech-talenten tijdens hun zoektocht naar een baan en voorziet hen van waardevolle informatie, zoals de gemiddelde salarissen binnen hun vakgebied. Bedrijven die op het platform willen solliciteren bij deze tech-talenten zijn verplicht transparant te zijn over voorwaarden zoals salaris, locatie, programmeertalen en gebruikte technologieën.
Meer over Honeypot
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.