HPE versnelt AI-traject van testfase naar productie met nieuwe oplossing voor schaalbare AI-ontwikkeling en -training

Het nieuwe HPE Machine Learning Development System maakt een einde aan de complexiteit en de kosten voor het bouwen en trainen van modellen

| HPE | 5 min | 29 april 2022 14:55
Copyright: HPE
Hewlett Packard Enterprise kondigt aan dat het barrières wegneemt voor ondernemingen om eenvoudig schaalbare machine learning modellen te bouwen en te trainen met het nieuwe HPE Machine Learning Development System. Het nieuwe systeem, dat speciaal is gebouwd voor AI, is een end-to-end oplossing die een machine learning softwareplatform, compute, accelerators en networking integreert om sneller, schaalbare, nauwkeurigere AI-modellen te ontwikkelen en te trainen.

Het HPE Machine Learning Development System bouwt voort op HPE’s strategische investering in de overname van Determined AI om zijn robuuste machine learning (ML) platform, dat nu formeel de HPE Machine Learning Development Environment heet, te combineren met HPE's toonaangevende AI en high performance computing (HPC) aanbod.

Early adopter van HPE Machine Learning Development System begint met training van gigantisch en uitgebreid AI-model in recordtempo

HPE kondigde ook aan dat Aleph Alpha, een Duitse AI-startup, het HPE Machine Learning Development System heeft ingezet om hun uitgebreide AI-systeem te trainen, die Natural Language Processing (NLP, spraakherkenning) en beeldherkenning omvat. De modellen combineren beeld- en tekstverwerking in vijf talen met bijna menselijk begrip van de context. Hierdoor worden grenzen verlegd van moderne AI voor allerlei taal- en beeld gebaseerde transformatieve usecases. Denk hierbij aan het AI-assistentie voor het creëren van complexe teksten, betere samenvattingen, het zoeken naar zeer specifieke informatie in honderden documenten, en het benutten van gespecialiseerde kennis in een conversatiecontext.

Door gebruik te maken van het HPE Machine Learning Development System had Aleph Alpha het systeem direct opgestart en begon het in recordtijd efficiënt te trainen, waarbij honderden GPU's werden gecombineerd en gemonitord.

"Ondernemingen willen AI en machine learning integreren om hun producten en diensten te differentiëren, maar worden vaak geconfronteerd met complexiteit bij het opzetten van de infrastructuur die nodig is om accurate schaalbare AI-modellen te bouwen en te trainen", zegt Justin Hotard, executive vice president en general manager, HPC and AI, bij HPE. "Het HPE Machine Learning Development System combineert onze bewezen end-to-end HPC-oplossingen voor deep learning met ons innovatieve machine learning softwareplatform in één systeem, om een efficiënte out-of-the-box oplossing te bieden om de time-to-value en uitkomsten met AI te versnellen."

Wegnemen van barrières om het volledige potentieel van AI te realiseren met een complete oplossing voor machine learning

Veel organisaties hebben nog geen volwassen AI-infrastructuur. Dit is volgens IDC de belangrijkste en meest kostbare investering is die nodig is om de experiment- of prototypingfase te versnellen om AI-producten en -diensten te ontwikkelen. De invoering van een AI-infrastructuur ter ondersteuning van de ontwikkeling en training van schaalbare modellen vereist namelijk een complex proces in meerdere stappen. Het HPE Machine Learning Development System helpt ondernemingen de hoge complexiteit die gepaard gaat met de adoptie van AI-infrastructuur te omzeilen dankzij een unieke oplossing die software, gespecialiseerde computing zoals accelerators, networking en diensten combineert. Hierdoor kunnen ondernemingen onmiddellijk beginnen met het efficiënt bouwen en trainen van geoptimaliseerde, schaalbare machine learning-modellen.

Nauwkeurige modellen om sneller waarde te ontsluiten met het HPE Machine Learning Development System

Het systeem helpt ook de nauwkeurigheid van modellen sneller te verbeteren met state-of-the-art gedistribueerde training, geautomatiseerde hyperparameter optimalisatie en neurale architectuur zoeken, die essentieel zijn voor machine learning algoritmes.

Het HPE Machine Learning Development System levert geoptimaliseerde compute, versnelde compute en interconnect - de belangrijke prestatiedrijvers om modellen efficiënt te schalen voor een mix van workloads, van een kleine configuratie van 32 GPU's, tot een grotere configuratie van 256 GPU's. Op een kleine configuratie van 32 GPU's levert het HPE Machine Learning Development System ongeveer 90% schalingsefficiëntie voor workloads zoals Natural Language Processing (NLP, spraakherkenning) en beeldherkenning. Bovendien levert het HPE Machine Learning Development System volgens interne tests met 32 GPU's, tot 5,7X snellere doorlooptijden voor een NLP-workload in vergelijking met een ander aanbod met 32 identieke GPU's, maar met een suboptimale interconnect.[1]

Versnel Proof of Concept fase tot productie met kant-en-klare oplossing voor de ontwikkeling en training van AI-modellen

Het HPE Machine Learning Development System wordt aangeboden als één geïntegreerde oplossing die een vooraf geconfigureerde, volledig geïnstalleerde, schaalbare AI-infrastructuur biedt voor kant-en-klare modelontwikkeling en training. Als onderdeel van het aanbod zorgt HPE Pointnext Services voor onsite installatie en software setup, waardoor gebruikers direct machine learning modellen kunnen implementeren en trainen voor snellere en meer accurate inzichten uit hun data.

Het HPE Machine Learning Development System wordt aangeboden als kleine bouwsteen, met opties om op te schalen. De kleine configuratie begint met het volgende:

  • Innovatief machine learning-platform met de HPE Machine Learning Development Environment om ondernemingen in staat te stellen snel hoogwaardige modellen te ontwikkelen, te itereren en te schalen van POC naar productie.
  • Geoptimaliseerde AI-infrastructuur met het HPE Apollo 6500 Gen10 Plus systeem voor enorme, gespecialiseerde rekencapaciteiten om AI-modellen te trainen en te optimaliseren, te beginnen met acht NVIDIA A100 80GB GPU's voor versnelde rekenkracht.
  • Mogelijk maken van nauwkeurige gecentraliseerde bewaking en beheer van voor optimale prestaties met de HPE Performance Cluster Management, een softwareoplossing voor systeembeheer.
  • Management stack voor het aansturen en beheren van systeemcomponenten met behulp van HPE ProLiant DL325 servers en 1Gb Ethernet Aruba CX 6300 switch.
  • Zorgen voor prestaties van compute- en storagecommunicatie door gebruik te maken van het NVIDIA Quantum InfiniBand.

Beschikbaarheid

Het HPE Machine Learning Development System is nu wereldwijd beschikbaar.

HPE breidt AI-productportfolio uit om klanten te helpen inzichten te verbeteren en betere beslissingen te nemen

HPE bouwt voort op het nieuws van vandaag met extra AI-aanbod, waaronder de lancering van HPE Swarm Learning, het eerste privacy behoudende, gedecentraliseerde machine learning-framework voor de edge of gedistribueerde sites. Met HPE Swarm Learning kunnen diverse organisaties, zoals de gezondheidszorg, het bankwezen en financiële dienstverlening, en de productiesector, learnings van hun AI-modellen delen met andere organisaties om inzichten te verbeteren, zonder de daadwerkelijke data te delen.

Daarnaast kondigde HPE aan dat het voortbouwt op zijn samenwerking met Qualcomm Technologies, Inc. om geavanceerde inferencing-aanbiedingen te leveren ter ondersteuning van heterogene systeemarchitecturen die schaalbare AI-inferencing bieden. HPE zal de HPE Edgeline EL8000 Converged Edge-systemen aanbieden met de Qualcomm® Cloud AI 100-accelerator om inferencing te leveren voor datacenters en aan de edge. De gecombineerde oplossing levert hoge prestaties bij een laag stroomverbruik voor veeleisende AI Inference-workloads.[2] Het aanbod zal algemeen beschikbaar zijn in augustus 2022.

  1. Claims gebaseerd op interne benchmarktests waarbij het HPE Machine Learning Development System wordt vergeleken met een ander aanbod dat gebruikmaakt van 32 GPU's;
  2. Levert 350 TOPS piekprestaties bij 75 W TDP, volgens https://www.qualcomm.com/products/technology/processors/cloud-artificial-intelligence/cloud-ai-100.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over HPE
Hewlett Packard Enterprise (HPE) (NYSE: HPE) is een wereldwijde marktleider op het gebied van technologische oplossingen waarmee klanten data uit de ‘edge’, de ‘core’ en de cloud kunnen verwerken, analyseren, gebruiken en toepassen. Zo stelt HPE klanten in staat om sneller nieuwe businessmodellen te ontwikkelen, klant- of werknemerservaringen te verbeteren en de operationele efficiëntie te verhogen - nu en in de toekomst.
Meer over HPE
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.