TomTom lanceert GO Camper Max

Het meest complete en krachtige campernavigatiesysteem tot nu toe

| TomTom | 3 min | 2 mei 2022 13:55
Copyright: TomTom
TomTom (TOM2), de specialist op het gebied van geolocatietechnologie, lanceert de TomTom GO Camper Max: het meest complete campernavigatiesysteem. Het device is ontworpen voor bestuurders die beschikken over een camper, caravan en/of auto. TomTom GO Camper Max beschikt over een groot, helder 7-inch HD-scherm en een razendsnelle processor.

TomTom GO Camper Max zit boordevol handige functies en is een gebruiksvriendelijk navigatiesysteem. Bij het berekenen van een route houdt het toestel rekening met de grootte en het gewicht van het voertuig, zodat de bestuurder niet door onbegaanbare plaatsen zoals smalle straatjes en wegen met lage bruggen wordt genavigeerd. Een ander aspect dat de veiligheid van de bestuurder vergroot, is het kristalheldere 7-inch HD-scherm. Door het zeer gedetailleerde scherm kan de bestuurder – zelfs bij direct zonlicht – snel zien wat er op de weg gebeurt. Het verhogen van de rijveiligheid staat voorop, maar GO Camper Max biedt meer dan dat. Het apparaat wordt geleverd met een voorgeïnstalleerde database met duizenden campergerelateerde nuttige plaatsen in Europa, waardoor de bestuurder aanvullende informatie krijgt, bijvoorbeeld over campings.

Ook handig voor toeristische routes

Een functie die voor het eerst beschikbaar is op een campernavigatiesysteem is Scenic Routing (Toeristische Routes). Wanneer de gebruiker plezier verkiest boven snelheid, kan met behulp van deze functie de intensiteit van bochten en heuvels van elke route worden gekozen. Ideaal om de saaie snelwegen te vermijden en de leukere, toeristische routes te kiezen. Deze functie is perfect voor degenen die hun vakantiebestemming hebben bereikt en hun omgeving nog meer willen verkennen.

Een andere handige functie is live brandstofprijsinformatie. Hiermee kan de gebruiker de brandstofprijs zien in de buurt of op de route en kunnen eenvoudig de kosten tussen verschillende stations worden vergeleken. Het is bekend dat campers meer brandstof verbruiken dan gewone auto’s, en met de aanhoudende benzinecrisis is deze functie erg relevant voor deze doelgroep.

Camper en caravans worden populairder

Mike Schoofs, Managing Director van TomTom Consumer: “Steeds meer mensen ontdekken het plezier en gevoel van vrijheid dat reizen met een camper of caravan biedt. Deze groei is hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door de pandemie en het lijkt erop dat de populariteit alleen maar toeneemt. Als gevolg hiervan neemt ook de vraag naar een navigatiesysteem voor campers toe. Met de lancering van dit 7” Camper-product komt TomTom tegemoet aan de behoeften van die avonturiers.”

Actuele wereldkaarten

TomTom GO Camper Max biedt de meest actuele wereldkaarten die een navigatiesysteem kan bieden. Kaarten zijn nooit ouder dan een week en worden tot 3 keer sneller* bijgewerkt via Wi-Fi®. Dankzij een nieuwe processor en groter geheugen reageert dit navigatiesysteem razendsnel en worden de routes berekend in een oogwenk.

Bestuurders kunnen hun telefoon verbinden met TomTom GO Camper Max via Bluetooth® en daarmee toegang krijgen tot TomTom Traffic verkeersinformatie en premium live services**. Dit bestaat uit flitspaalwaarschuwingen, informatie over brandstofprijzen, weerinformatie en oplaadpunten voor elektrische voertuigen, inclusief beschikbaarheid.
* Kaarten worden tot 3 keer sneller* bijgewerkt dan de vorige generatie van TomTom

** De TomTom GO Camper Max wordt geleverd met een proefperiode van 1 jaar voor TomTom Live Services (flitserwaarschuwingen, informatie over brandstofprijzen, weerinformatie en oplaadpunten voor elektrische voertuigen en beschikbaarheid). Bestuurders kunnen na afloop van de proefperiode overstappen op een abonnement.
 

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over TomTom
TomTom is de toonaangevende onafhankelijke locatietechnologie specialist, die mobiliteit vormgeeft door middel van zeer nauwkeurige kaarten, navigatiesoftware, real-time verkeersinformatie en diensten. Om onze visie van een veiligere wereld zonder files en emissies te realiseren, creëren we innovatieve technologieën die de wereld in beweging houden. Door onze jarenlange ervaring en het samenwerken met toonaangevende partners, maken we connected voertuigen, smart mobility en, uiteindelijk, autonoom rijden mogelijk.
Meer over TomTom
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.