Team Liquid en Alienware professionaliseren esports-training met lancering van The Pro Lab

Gaming meets science in de moderne Alienware trainingsfaciliteit in Utrecht

| Dell Technologies | 3 min | 2 mei 2022 14:11
Copyright: Dell Technologies
Team Liquid en vaste partner Alienware introduceren een baanbrekend, wereldwijd trainingsprogramma: The Pro Lab. Dit initiatief is gericht op het kwantificeren en analyseren van de cognitieve vaardigheden die kenmerkend zijn voor succesvolle esporters en het transformeren van de professionele trainingservaring.

Tot nu toe was professionele esports-training gebaseerd op allerlei typen game-specifieke data en eenvoudige KPI's. Team Liquid en Alienware zagen een kans om een aanpak te ontwikkelen die gebruikmaakt van kwantificeerbare game-agnostische data, waarbij de nadruk ligt op cognitieve vaardigheden voor games, zoals anticiperende vaardigheden, divided attention, emotieregulatie, automatisme en meer. The Pro Lab is de eerste trainingsruimte die wordt ondersteund door esports-wetenschap. Hierbij verandert niet alleen de manier waarop deze atleten trainen fundamenteel, maar ook hoe ze hierin samenwerken met de industrie.

Team Liquid en Alienware zijn van plan om uiteindelijk de bevindingen vrij te geven zodat met de gegevens en inzichten nieuwe best practices in de hele branche kunnen worden toegepast. Ook zijn ze van plan om The Pro Lab beschikbaar te stellen voor het selecteren van studenten en academische instellingen voor extra onderzoek, zodat de trainingsprotocollen steeds worden verbeterd.

"Team Liquid heeft zich altijd ingezet om zijn spelers op de eerste plaats te zetten", zegt Steve Arhancet, Co-CEO en mede-eigenaar van Team Liquid. “The Pro Lab, in samenwerking met Alienware, is het volgende stadium in die evolutie. Onze belangrijkste focus zal zijn om slimmer te werken door onze spelers de middelen te geven om zichzelf, hun gewoonten, hun sterke punten en verbeterpunten te leren kennen. Op die manier kunnen we blijven groeien en concurreren op het hoogste niveau.”

The Pro Lab is voorzien van hoogwaardige apparatuur van Alienware en Dell Technologies, zoals:
  • De Alienware Aurora R13 en Alienware 34" curved QD-OLED-gaming monitors.
  • Een speciaal geconfigureerd Dell Precision 7920-workstation, dat grote hoeveelheden realtime rapporten in AI-applicaties verwerkt en 6 Alienware 25-gaming monitors tegelijk aanstuurt.
  • Een Dell PowerEdge R740xd2-server voor maximale uptime van data-intensieve workloads.
De performance-wetenschappers en analisten van Team Liquid gebruiken deze hoogwaardige systemen om de NeuroOlympics-software van BrainsFirst te draaien, waarmee een eerste baseline voor elke atleet wordt gesteld.

Om de belangrijkste groeigebieden voor de wedstrijdteams van Team Liquid te identificeren, worden de belangrijkste cognitieve testen verdeeld in vier hoofdcategorieën: aandacht, geheugen, controle en anticipatie. Van daaruit kan de testtechnologie van het Pro Lab-team waardevolle data verzamelen en analyseren, de trainingsaanpak waar nodig aanpassen en uiteindelijk spelers helpen hun prestaties te optimaliseren.

Door het holistische gebruik van de Alienware- en Dell Technologies-hardware, BrainsFirst-software en support van de sportprestatie-expertise van aXiomatic Gaming, zal dit uitgebreide programma fundamentele inzichten blootleggen die de volgende generatie esports-trainingen zal verbeteren.

The Pro Lab zal worden geïntegreerd in de grotere Alienware-trainingsfaciliteiten in Utrecht, Nederland, en Santa Monica, Californië.

Alienware ondersteunt de 110+ atleten en 120+ supportmedewerkers van Team Liquid op vijf continenten met geavanceerde gaming-pc's, monitoren, headsets, randapparatuur en een scala aan Dell Technologies-oplossingen, die de technische kracht leveren om op het hoogste niveau te presteren. Samen hebben Alienware en Team Liquid ook twee Alienware-trainingsfaciliteiten geopend, waarvan een zich bevindt in Nederland (Utrech).

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Dell Technologies
Dell Technologies (NYSE: DELL) is een unieke familie van bedrijven die organisaties en individuen helpen bij het bouwen van een digitale toekomst en het transformeren van hoe zij werken, leven en spelen. Het bedrijf biedt klanten de breedste en meest innovatieve technologie en diensten in de industrie die reiken van de edge tot de core tot de cloud.
Meer over Dell Technologies
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.