Devoteam TechRadar: 133 veelbelovende technologieën geplot op transformatiepotentieel

Decentralisatie, eenvoud, snelheid en duurzaamheid gemene delers

| Devoteam | 3 min | 3 mei 2022 10:59
Copyright: Devoteam
Devoteam, toonaangevend adviesbureau op het gebied van digitale strategie, platformtechnologieën, cyberbeveiliging en bedrijfstransformatie in EMEA, onthult de eerste editie van de TechRadar. Dit is een uitgebreide gids voor alle technologieën met een potentieel om de toekomst zowel op bedrijfsmatig als maatschappelijk vlak te veranderen. Meer dan 130 baanbrekende technologieën zijn onderzocht en beoordeeld op hun transformatiepotentieel. Het doel: een allesomvattende gids bieden voor besluitvorming en helpen navigeren door de jungle van opkomende technologieën en digitale complexiteit.

De Devoteam TechRadar presenteert de meest veelbelovende nieuwe technologieën die in staat zijn om huidige en terugkerende uitdagingen op te lossen. Het gaat om uitdagingen op het gebied van digitale transformatie, op data gebaseerd bedrijfsbeheer, IT-infrastructuurprestaties, automatisering van bedrijfsprocessen, veerkracht en cyberveiligheid, en tot slot de implementatie van duurzame digitale transformatiestrategieën.

Gemene delers veelbelovende technologieën

De meerderheid van de technologieën hebben een viertal zaken gemeen:
  1. Decentralisatie: De cloud is meer dan een technologie. Omdat gecentraliseerde benaderingen niet langer de kolossale hoeveelheden informatie aankunnen die vandaag vereist zijn, is de cloud nu een noodzaak om complexiteit te begrijpen. Veel van de oplossingen die in deze TechRadar aan bod komen, maken deel uit van de evolutie van clouddiensten naar kleine blokken, microservices, containers en functies die door steeds autonomer opererende teams worden beheerd, waardoor een gecentraliseerde aanpak wordt losgelaten.
  2. Eenvoud: Om iedereen in staat te stellen gebruik te maken van de nieuwste technologieën en zich zo veel mogelijk te richten op zakelijke kwesties, proberen de overgrote meerderheid van de technologieën die in deze TechRadar aan bod komen allemaal dingen eenvoudiger te maken. Om dit te doen, maken ze gebruik van automatisering, AI en gebruiksvriendelijke interfaces.
  3. Snelheid: Timing is het meest cruciale aspect van elk modern bedrijf, vooral met de opkomst van lean design en agile go-to-market strategieën. Aangezien veel van de uitgelichte technologieën open-source zijn, kunnen we verwachten dat ze zo snel zullen groeien als de gemeenschap nodig heeft.
  4. Duurzaamheid: Aangezien technologie alle aspecten van het leven beïnvloedt, is het logisch dat alle aspecten van het leven op hun beurt de technologie beïnvloeden. Van technologie wordt nu verwacht dat het een antwoord gaat bieden op de duurzaamheidsproblemen waar onze samenleving mee wordt geconfronteerd. Duurzaamheid zal een topprioriteit blijven voor alle spelers in de technologiesector, ongeacht hun grootte.

"Bij Devoteam geloven we dat het antwoord op de grote uitdagingen van onze tijd alleen via technologie kan worden aangepakt. Maar we geloven ook dat we alleen een betere, welvarendere, vreedzamere en duurzamere wereld kunnen opbouwen als we ons laten leiden door sterke waarden. Sommige daarvan brengen nu al grote veranderingen teweeg, andere zijn nog slechts bij enkele specialisten bekend, maar ze hebben allemaal het potentieel om nu al de fundamentele bouwstenen te zijn van een betere toekomst voor bedrijven, voor hun werknemers en voor de wereld in het algemeen. Het is van cruciaal belang voor organisaties om ze op hun radar te hebben", vertelt Gert Jan van Halem, Chief Technology Officer bij Devoteam Nederland.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
Devoteam
Over Devoteam
Devoteam in Nederland promoot technologieën om een positieve impact te hebben op mensen en de wereld om hen heen. Met meer dan 20 jaar ervaring in Cloud, Integratie, Data en DevOps in zowel lokale als internationale markten, en met veel tevreden klanten begeleiden ze organisaties naar digitaal concurrentievoordeel.
Meer over Devoteam
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.