Online Payment Platform maakt eerste Klarna-betaling tussen consumenten mogelijk

eBay Kleinanzeigen voegt Klarna toe aan payment mix

| Online Payment Platform | 3 min | 3 mei 2022 12:52
Copyright: Online Payment Platform
Online Payment Platform, een gespecialiseerde betaaldienstverlener voor platformen en marktplaatsen, is er als eerste partij in geslaagd Klarna-betalingen tussen consumenten mogelijk te maken. Gebruikers van de grootste marktplaats in Duitsland, eBay Kleinanzeigen hebben de primeur en kunnen nu gebruikmaken van deze methode om achteraf te betalen. In Duitsland is op rekening betalen een populaire betaalwijze. Door het integreren van Klarna kan eBay Kleinanzeigen gebruikers meer opties bieden en de conversie op het platform verhogen.

Bij webshops is het vaak al mogelijk om via Klarna af te rekenen. Bij platformen en marktplaatsen staat deze betaalwijze nog in de kinderschoenen, simpelweg omdat het ook risico’s met zich meebrengt. Klarna zorgt ervoor dat de verkoper wordt betaald en stuurt een factuur aan de koper die aan Klarna betaalt. In een omgeving waar consumenten met elkaar handelen is het vrijwel onmogelijk om via Klarna het geld terug te halen bij de verkoper als het product toch niet bevalt. Dit vraagt om een slimme manier om deze risico’s te beheersen.

Integreren Escrow minimaliseert risico

Dankzij het integreren van Escrow waarbij Online Payment Platform de betaling aan de verkoper vasthoudt totdat het product of de dienst naar tevredenheid is geleverd, wordt dit risico geminimaliseerd. Gebruikers van eBay Kleinanzeigen kunnen nu naast het betalen met credit card, SEPA-overboeking of Sofort ook kiezen voor betalen met Klarna 14 dagen na ontvangst van het product. In eerste instantie is de Klarna betaalmethode beschikbaar in vier productcategorieën binnen het platform. Op basis van de ervaringen die hier worden opgedaan wordt Klarna verder uitgerold.

eBay Kleinanzeigen is als eerste platform in staat om Klarna aan te bieden en speelt daarmee in op de groeiende behoefte aan deze betaalmogelijkheid. Achim Ploschke, Lead Product Manager C2C bij eBay Kleinanzeigen: "Samen met de experts van Online Payment Platform en Klarna hebben we verschillende barrières overwonnen, waaronder technologische, en een unieke prestatie geleverd voor classifieds bedrijven in Duitsland. Onze gebruikers kunnen nu één van de populairste Duitse betaalmethoden kiezen bij het handelen op eBay Kleinanzeigen."

Betalen via Klarna zorgt ervoor dat processen aan de achterkant ook anders ingericht moeten worden. Zo kunnen mensen feitelijk als er een klacht is, deze normaal gesproken zowel aanmelden bij Online Payment Platform als bij Klarna. Maurice Jongmans, CEO van Online Payment Platform: “Hiervoor moesten we afstemmen dat dit op slechts één plek kan worden gedaan. Daarnaast kunnen mensen geen klacht meer indienen als de Escrow-termijn is verlopen en de betaling volledig is afgehandeld.”

“We zijn trots om als eerste betaaldienstverlener c2c-betalingen via Klarna mogelijk te maken”, zegt Jongmans. “Samen met eBay Kleinanzeigen en Klarna hebben we goed gekeken hoe we dit zo slim en veilig mogelijk kunnen inrichten voor gebruikers. Dankzij onze specialisatie in marktplaatsen en platformen blijven we zowel op grote lijnen als tot in de kleinste details innoveren om samen met onze partners de eindgebruikers de best mogelijke ervaring te bieden.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Online Payment Platform
Online Payment Platform is een platform-psp. Het bedrijf biedt gespecialiseerde betaaldiensten aan voor platformen en marktplaatsen.
Meer over Online Payment Platform
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.