OMRON kondigt samenwerking met Innovatiecluster Drachten aan

OMRON treedt toe tot het ICD terwijl ICD de eerste Innovation Partner van OMRON wordt

| OMRON | 2 min | 3 mei 2022 14:46
Gewaardeerd
Copyright: OMRON
OMRON kondigt met genoegen de samenwerking met Innovatiecluster Drachten aan. Innovatiecluster Drachten (ICD) is een groep samenwerkende hightechbedrijven in Noord-Nederland. De bedrijven binnen ICD ontwikkelen én maken hoogwaardige en unieke producten.

“OMRON is voor het ICD een partner van wereldformaat met geavanceerde industriële robots en cobots. Het bedrijf is vooruitstrevend in het ontwikkelen van geavanceerde toepassingen voor industriële automatisering”, zegt Binne Visser, voorzitter van Innovatiecluster Drachten.

"De missie van OMRON is om levens te verbeteren en bij te dragen aan een betere samenleving. De samenwerking met het ICD past hier perfect bij”, laat Barry Oorbeek, Key Account Manager Industry Solutions bij OMRON weten. “We willen graag kennisdelen met onderwijsinstellingen, en onze innovaties en expertise inzetten voor grote producerende techbedrijven. We zijn trots dat ICD onze eerste Innovation Partner is."

Als een innovatief voorbeeld van OMRON-oplossingen, rijdt “Ronny” nu rond binnen het ICD. Ronny is een door OMRON ontwikkelde Autonomous Mobile Robot (AMR), een mobiele robot die zich aanpast aan zijn omgeving. De robot maakt een scan van zijn omgeving door middel van ingebouwde sensoren en lasers. Hiermee brengt het de omgeving in kaart en bepaalt het zelf de meest efficiënte route.

Visser merkt op: “Het imago van de AMR is sterk en het wekt veel interesse bij studenten. Ze kunnen op een natuurlijke manier kennismaken met dit soort robottechnologie in onze Shared Knowledge Innovation Learning Lab (SKILL) en op basis hiervan aanvullende producten ontwikkelen.”

Naast de AMR, kunnen bezoekers ook kennis maken met de OMRON TM Collaborative Robot (cobot) voor geavanceerde toepassingen op het gebied van robotica en vision. “We zijn vooral verrast door de vele mogelijkheden die er zijn en de nieuwe toepassingen die deze technologie met zich meebrengt. Daarnaast biedt het veel mogelijkheden om te onderzoeken wat dit betekent voor toekomstige innovatieve oplossingen”, vat Binne Visser samen.

“Door deze samenwerking is het ICD altijd op de hoogte van de voortdurende ontwikkelingen op het gebied van industriële automatisering. Het voordeel voor OMRON is dat wij via het ICD in contact komen met de hightechbedrijven in Noord-Nederland voor verdere samenwerking”, voegt Barry Oorbeek toe.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over OMRON
Omron Corporation is met zijn kerntechnologie 'Sensing & Control + Think' toonaangevend op het gebied van automatisering. Omron is in een breed spectrum van markten actief, van industriële automatisering en elektronische componenten tot automotive-elektronica, sociale infrastructuur-systemen, gezondheidszorg en milieuoplossingen. Omron ondersteunt fabrieksinnovatie in de industriële automatisering met geavanceerde automatiseringstechnologie en -producten, en een uitgebreide klantenondersteuning. Op die manier wil het bedrijf bijdragen aan een betere maatschappij.
Meer over OMRON
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.