Fleksy lanceert keyboard SDK Developer Platform

De softwarewaker voor mobiele toetsenborden geeft ontwikkelaars de mogelijkheid om soepeler typ-apps te bouwen - gratis te testen, voor een hoogwaardige type-ervaring

| Fleksy | 3 min | 3 mei 2022 14:59
Copyright: Fleksy
Fleksy, de softwaremaker voor mobiele toetsenborden, kondigt vandaag de lancering aan van haar keyboard SDK Developer Platform. Het bedrijf gaat live met een meer ontwikkelaarsvriendelijke en toegankelijkere versie van haar keyboard SDK en vernieuwt zo het proces voor het bouwen van een goed functionerend toetsenbord.

Hoewel standaard keyboard SDKs allemaal een software framework bieden, moet er vanuit ontwikkelaars vaak nog veel werk worden verricht om ervoor te zorgen dat de SDK goed integreert met de de hoofdapplicatie. Dit resulteert in een lang proces voor ontwikkelaars om een geoptimaliseerde toetsenbordervaring op te bouwen.

"Het doel van ons Developer Platform is om onze SDK aan te bieden aan ontwikkelaars over de hele wereld. Zij kunnen vanaf nu gemakkelijk onze SDK gebruiken en keyboard software bouwen in veel minder tijd, voor een prijs die overeenstemt met hun verwachtingen”, zegt Francesc Garcia, CTO van Fleksy.

De white-label service provider richtte zich eerst op toegankelijkheid: het creëren van een ontwikkelaar-centrisch integratietraject via gedetailleerde SDK documenten voor zowel iOS als Android ontwikkelaars. Gekoppeld aan een ondersteuningsforum, is Fleksy's nieuwste streven om ontwikkelaars te helpen uitstekende producten te bouwen, in plaats van ondermaats presterende producten die zijn opgebouwd uit meerdere stukken open source codebase.

Wegschuiven van traditionele methodes

Traditionele methodes zoals pure licensing kunnen inefficiënt zijn voor de verkoopcyclus voor o.a. indie-ontwikkelaars. Dit is waar het Developer Platform de markt van licentie-gebaseerd werk vernieuwt. Na te hebben geluisterd naar de behoeften en verwachtingen van hun prospects, besloot Fleksy een krachtig zelfbedieningsplatform te implementeren, gebruik makend van dezelfde SDK die hun grotere klanten momenteel gebruiken. Fleksy verschuift zo van de traditionele licenties waar concurrenten momenteel zitten, naar een alternatief model dat zich richt op ontwikkelaars.

Het doel van Fleksy is om het voor ontwikkelaars mogelijk te maken de technologie van de SDK gratis uit te proberen. De beslissing van het bedrijf om de kosten voor het bouwen van een aangepast keyboard SDK drastisch te verlagen, wordt gevoed door het doel van Fleksy om dit soort diensten breed toegankelijk te maken, voor verschillende MKB's, startups en zelfs grote ondernemingen.

Het Developer Platform verlicht ook de druk van deadlines. Wanneer Fleksy's keyboard SDK (via het portaal) wordt gevolgd, kan zonder haast een demoproduct worden gebruikt en getest. Ontwikkelaars hebben de vrijheid om op de SDK verder te bouwen tot ze klaar zijn om hun product te verschepen en op te schalen.

De templates of ‘triggers’ in de keyboard SDK variëren van data templates tot woord- en knoptriggers. Het oproepen van zoekopdrachten via het toetsenbord, in welke API ook wordt gebruikt, kan ook worden getest. Als bonus kan via het Developer Platform nuttig lesmateriaal worden opgevraagd, dat alle ‘need-to-knows’ uitlegt. Hiermee worden verschillende ondersteunende diensten aangeboden.

Focus op ontwikkelaars

Veel bedrijven, variërend van start-ups tot grote corporates, kunnen profiteren van goed functionerende white-label diensten. Het probleem is dat bij de meeste SDK-aanbieders de focus nog steeds ligt op het verkopen van complexe en langdurige softwarelicentieovereenkomsten (SLAs). Fleksy's SDK Developer Platform hoopt deze praktijk volledig te doorbreken door ontwikkelaars de mogelijkheid te bieden om bovenop Fleksy's keyboard SDK te bouwen. Na talloze bedrijven van dienst te zijn geweest, richt Fleksy haar aandacht nu op elke ontwikkelaar die een krachtige toetsenbordinvoermethode voor zijn mobiele applicaties nodig heeft.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
Fleksy
Over Fleksy
Fleksy is een white-label keyboard SDK (compatibel met zowel iOS als Android) die bedrijven in staat stelt het volledige potentieel van eenvoudige toetsenbordintegratie te ontsluiten. Het Fleksy SDK Developer Platform heeft als doel de capaciteit waarover ontwikkelaars momenteel beschikken, te optimaliseren. Door het automatiseren van keyboard features en functionaliteiten, bij het bouwen van een keyboard vanuit een SDK, wordt tijd en kapitaal bespaard aan de kant van de ontwikkelaar. Fleksy heeft haar technologie in-house gebouwd en Swipe patent aangevraagd. Het bedrijf wint snel aan populariteit omdat de technologie geavanceerder is dan wat beschikbaar is op bijvoorbeeld open source. De belangrijkste nadelen van open source zijn dat de technologie vaak niet wordt onderhouden en dat er bijna geen ondersteuning is voor het oplossen van problemen - een veelvoorkomend probleem dat Fleksy aanpakt.
Meer over Fleksy
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.