Onderzoek Beyond Identity: 84% van alle kijkers lift mee op Netflix account van iemand anders

Alle streaming-platforms samen leden een potentieel verlies van 636 euro per meelifter per jaar

| Beyond Identity | 2 min | 3 mei 2022 16:12
Copyright: Beyond Identity
Beyond Identity, aanbieder van voor de gebruiker onzichtbare phishing-bestendige multi-factor authentication (MFA), heeft onderzocht[1] hoeveel gebruikers van streaming-diensten hun account met anderen delen en hoe moeilijk het is om van deze meelifters af te komen.

Uit vraaggesprekken met 1.025 Amerikanen kwam naar voren dat elke streaming-dienst per huishouden gemiddeld twee meelifters of ‘moochers’ kende. Dit zijn mensen die een account gebruiken zonder daarvoor te betalen. Netflix bleek het populairste platform voor het delen van wachtwoorden. Vierentachtig procent van de gebruikers met dit platform deelde de account met ten minste één andere persoon. Meer dan de helft van de Hulu-, Disney+- en Prime-abonnees meldde echter ook dat hun inloggegevens flink gedeeld werden.

Alle streaming-platforms samen leden een potentieel verlies van 636 euro per meelifter per jaar. Toen het tijd was om de profiteurs vaarwel te zeggen, deed een op de vier eigenaars van accounts dat door het wachtwoord voor het account te wijzigen in de hoop dat er geen haan naar zou kraaien. 30% van alle meelifters liet zich hierdoor echter niet afschrikken en vroeg de eigenaar van het account om diens nieuwe aanmeldingsgegevens te delen. Veel eigenaars van accounts ontdekten daarnaast dat hun wachtwoord zonder hun medeweten met anderen werden gedeeld, dit ondanks het feit dat 48% van alle meelifters in hetzelfde huis als de eigenaar van het account woont. Dit stuurt niet alleen de kijkvoorkeuren in de war, maar maakt het ook mogelijk dat er persoonlijke informatie wordt gestolen, zeker wanneer hetzelfde wachtwoord voor andere accounts wordt gebruikt.

Maar het riskante gedrag hield daarmee niet op. Ruim 10 procent van alle eigenaars van accounts gaf toe hetzelfde wachtwoord te gebruiken voor hun streaming-abonnement en hun bankrekeningen. 36% gebruikte hetzelfde wachtwoord voor hun persoonlijke e-mailaccount. Hoewel het gebruik van een identiek wachtwoord voor verschillende accounts het makkelijk maakt voor gebruikers om hun aanmeldingsgegevens te onthouden, is dit een van de meest riskante gedragingen op het gebied van internetbeveiliging, zeker als de eigenaars van accounts niet weten wie hun wachtwoord met anderen deelt.

  1. Dit onderzoek werd recentelijk uitgevoerd door Fractl Research in opdracht van Beyond Identity. Aan het onderzoek deden meer dan 1.000 mensen in de V.S. mee, die ondervraagd zijn over het delen van wachtwoorden voor hun abonnementsdiensten.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Beyond Identity
Beyond Identity is de aanbieder van het veiligste authenticatieplatform ter wereld. Het slecht de grenzen tussen cybersecurity, identiteitsverificatie en apparaatbeheer. Beyond Identity zorgt daarmee voor een fundamentele verandering in de manier waarop de wereld zich aanmeldt. Zijn oplossing maakt een einde aan wachtwoorden en biedt gebruikers een soepele multi-factor aanmeldingservaring. Beyond Identity biedt daarnaast de zero trust toegang die nodig is voor het beveiligen van hybride werkomgevingen. Zijn geavanceerde platform beheert nauwgezet welke gebruikers en apparaten toegang kunnen krijgen tot bedrijfskritische IT-bronnen in de cloud. Het verzamelt tientallen risicosignalen voor aanmeldingen van gebruikers en apparaten om organisaties aan continu risicogebaseerd toegangsbeheer te helpen. De innovatieve architectuur van zijn platform ruilt wachtwoorden in voor de beproefde asymmetrische cryptografie die aan de basis staat van het encryptieprotocol TLS en beschermt dagelijks voor biljoenen euro’s aan transacties. Organisaties doen een beroep op Beyond Identity om cyberaanvallen te blokkeren, bedrijfskritische data te beschermen en te voldoen aan de eisen van de wet- en regelgeving.

Beyond Identity is opgericht door Jim Clark en TJ Jermoluk, die met Netscape en @Home Networks de aanzet gaven tot de eerste commerciële toepassingen van het internet. Dit dynamische duo verzamelde een sterrenteam om zich heen en ontwikkelde ’s werelds meest geavanceerde platform voor wachtwoordloos identiteitsbeheer in een tijd waarin digitale transformatie zich binnen elk bedrijf doet gelden en cyberaanvallen hoog op de lijst van bedrijfsrisico’s staan. Beyond Identity haalde voor 105 miljoen dollar aan financiering op bij de vooraanstaande investeringsmaatschappijen Koch Disruptive Technologies (KDT) en New Enterprise Associates (NEA).
Meer over Beyond Identity
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.