NTT behaalt aspirant-status op Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)

Toekenning laat zien dat NTT een meer dan gemiddelde bijdrage levert aan de werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt

| NTT | 2 min | 4 mei 2022 9:28
Copyright: Nick Fewings op Unsplash
NTT Netherlands B.V, aanbieder van technologische en zakelijke oplossingen, maakt bekend dat ze na een onafhankelijke toetsing door DNV de aspirant-status op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) hebben behaald in Nederland. Deze toekenning laat zien dat NTT een meer dan gemiddelde bijdrage levert aan de werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt, zoals studenten, werkzoekenden met een handicap en vluchtelingen.

Bijdrage leveren aan de maatschappij

In het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hecht NTT belang aan het creëren van stagemogelijkheden voor studenten van mbo, hbo en universiteit en werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het wetenschappelijk onderbouwd kwaliteitskeurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen meetbaar maakt. Het doel van de PSO is om mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt op een duurzame en kwalitatief goede manier aan werk te helpen. Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. De aspirant-status laat zien dat sociaal ondernemen deel uitmaakt van het bedrijfsbeleid van NTT.

Werkzoekenden met een handicap krijgen bij NTT de kans om een stage te volgen of daadwerkelijk in dienst te treden. Leidinggevenden leren via trainingen om geen onderscheid tussen sollicitanten met of zonder handicap te maken. Inmiddels heeft NTT verschillende sollicitanten met een afstand tot de arbeidsmarkt aangenomen. Daarnaast biedt NTT ook uitgebreide stagemogelijkheden voor studenten van mbo, hbo en universiteit.

Belang voor vluchtelingen

Voor vluchtelingen biedt NTT een uitgebreid programma inclusief sollicitatietrainingen, stagemogelijkheden en Nederlandse taallessen door een toegewezen buddy. Het doel is om uiteindelijk om zoveel mogelijk vluchtelingen geschikt te maken voor de Nederlandse arbeidsmarkt. Voor vluchtelingen uit de oorlogsgebieden in Oekraïne heeft NTT recentelijk een deel van de kantoorruimte in Barneveld omgebouwd tot woonunits.

Emmeke van der Laan, Senior HR Business Partner: “We zijn trots met het behalen van de aspirant-status op de Prestatieladder Socialer Enterprise (PSO). Deze onafhankelijke beoordeling laat zien dat we maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel hebben staan. We hebben de ambitie om de komende twee jaar een trede op de ladder te stijgen. Als NTT vinden wij het namelijk belangrijk om een bijdrage te leveren aan een samenleving waarin iedereen meedoet en gelijke kansen krijgt.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over NTT
NTT is een toonaangevende wereldwijde technology services provider. We hebben de expertise van veel bedrijven gebundeld tot één leverancier van technology services. We trekken op met partnerorganisaties over de hele wereld om tot slimme, technologische oplossingen te komen. Slim betekent voor ons data gestuurd, verbonden, digitaal en veilig.
Meer over NTT
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.