Voor Marc O’Polo zit de toekomst van werk als gegoten met Citrix

Het modelabel bouwt een digitale werkplek en maakt veilig werken vanaf iedere locatie mogelijk

| Citrix | 3 min | 4 mei 2022 9:35
Copyright: Marc O’Polo
Als een van ‘s werelds topmerken voor vrijetijdskleding denkt Marc O’polo altijd vooruit en zit bovenop de trends. Het in Stockholm gevestigde modelabel wist wel beter toen veel bedrijven de switch naar werken op afstand alleen als een tijdelijke trend zagen. Ze begonnen met het ontwerp van een digitale workspace op basis van de oplossingen van Citrix Systems, Inc., waarmee hun werknemers vanaf iedere locatie kunnen werken.

“Het is ons doel een werkomgeving te creëren waarin onze 2.000 werknemers wereldwijd hun creativiteit kunnen ontwikkelen en zo goed mogelijk vanaf iedere locatie kunnen samenwerken”, zegt, Manager IT Application & Collaboration bij Marc O’Polo.

Leveren van the Future Work

Om zijn doel te bereiken, implementeert Marc O’Polo een reeks van Citrix digital workspace-oplossingen waarmee het team waar dan ook constante, veilige en betrouwbare toegang heeft tot systemen, applicaties en data. De gebruikte Citrix-oplossingen zijn onder andere: Citrix Virtual Apps and Desktops, Citrix Gateway, Citrix Analytics for Security en Citrix Analytics for Performance.

Om te zorgen dat de collecties tijdig bij de meer dan 30 retailpartners terecht komen, is betrouwbare toegang nodig tot een groot aantal grafische en creatieve applicaties én de Enterprise Resource Planning-software die alle productie- en verkoopprocessen van het bedrijf controleert.

Dankzij Citrix kan Marc O’Polo dit alles aan. “We zijn voorbereid op iedere manier van hybride werken en kunnen optimaal een flexibele werkstrategie ondersteunen”, zegt Holzner. “Dankzij de Citrix-infrastructuur kunnen onze werknemers vanaf iedere locatie inloggen en hun creatieve werk uitvoeren.”

Maximale beveiliging

Werknemers kunnen bovendien zeer veilig werken. Nadat het bedrijf in 2019 werd getroffen door een ransomware-aanval, begonnen Holzner en zijn team aan een volledige vernieuwing van de IT-infrastructuur om de beveiliging te verbeteren. Met ondersteuning van Citrix Gold Solution Advisor Provectus Technologies is het beheer van de omgeving overgeheveld naar Citrix Cloud, zodat alleen servers met virtuele applicaties nog on-premises draaien.

“Deze vernieuwing zorgt ervoor dat alle updates en securitypatches automatisch worden geïnstalleerd en de IT-omgeving altijd geüpdatet is”, zegt Holzner.

De nieuwe infrastructuur voorziet ook in continue monitoring en optimalisatie van de beveiliging en prestaties van de digitale werkplekken van Marc O'Polo via Citrix Analytics for Security. Volgens Holzner speelt dat een centrale rol in de hele beveiligingsstrategie van het bedrijf.

“Het dashboard van Citrix Analytics for Security geeft een compleet overzicht van mogelijke risico’s en gebruikt verkeerslichten om aan te duiden waar het nodig is om in te grijpen. Op deze manier kunnen veel acties via beleidsregels geautomatiseerd worden”, zegt Holzner. “Als een gebruiker die staat geregistreerd in Stephanskirchen bijvoorbeeld een paar uur later inlogt vanaf een adres in Azië, dan wordt het account direct geblokkeerd en krijgt het team een notificatie binnen.”

Verbeteren van de gebruikerservaring

Marc O’Polo biedt met het gebruik van Citrix Analytics for Performance een betrouwbare ervaring aan medewerkers en stelt hen in staat het beste uit hun werk te halen. Door alle relevante prestatiegegevens samen te voegen in één overzicht, biedt de service waardevolle inzichten en concrete aanbevelingen voor troubleshooting die het team van Marc O'Polo kan gebruiken om snel problemen te identificeren en op te lossen en de impact ervan te beperken. En met resultaat.

“We gebruiken Analytics for Performance om onze gebruikersondersteuning te optimaliseren, aangezien we snel kunnen achterhalen waarom responstijden van applicaties niet toereikend zijn voor individuele gebruikers,” zegt Holzner. “Zo vonden we bijvoorbeeld verouderde software op de apparaten van een eindgebruiker die de inlogtijden flink vertraagden. Dat hebben we direct verholpen.”

IT vereenvoudigen

De nieuwe Citrix-omgeving heeft de IT drastisch vereenvoudigd. “We besteedden gemiddeld één uur per dag om ieder systeem te checken”, zegt Holzner. “Nu kunnen we vertrouwen op een werkomgeving die altijd beschikbaar en up-to-date is.”

Marc O'Polo is een van de honderden retailorganisaties over de hele wereld die Citrix-oplossingen gebruiken om veilig werken op afstand mogelijk te maken.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Citrix
Citrix (NASDAQ:CTXS) streeft naar een wereld waarin mensen, organisaties en dingen veilig verbonden en beschikbaar zijn, zodat het buitengewone mogelijk wordt. Citrix helpt klanten de toekomst van werk opnieuw uit te vinden door de meest uitgebreide beveiligde digitale werkplek te bieden, waarin alle apps, data en diensten die mensen nodig hebben om productief te zijn verbonden worden en waar IT eenvoudig complexe cloudomgevingen kan opzetten en beheren.
Citrix Systems, Inc. Citrix, the Citrix logo, and other marks appearing herein are the property of Citrix Systems, Inc. and may be registered with the U.S. Patent and Trademark Office and in other countries.  All other marks are the property of their respective owners.
Meer over Citrix
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.