Eckes-Granini verbetert klantervaring en verkleint ecologische footprint met Shippeo's realtime visibility platform

Toonaangevende vruchtensapleverancier innoveert voor lange termijn succes

| SHIPPEO | 2 min | 02 april 2020 11:02
Copyright: SHIPPEO
Shippeo, de Europese marktleider in supply chain visibility, kondigt aan dat Eckes-Granini voor haar realtime visibility platform heeft gekozen om de operationele efficiëntie te verbeteren en de CO2-uitstoot te verminderen.

In september 2019 hebben Shippeo, Eckes-Granini en Kaufland de ECR award gewonnen voor een cross supply chain samenwerkingsproject gericht op het delen van transportruimte om lege ritten en inactieve tijden in de logistiek te voorkomen. Via een combinatie van big data en machine learning slaagde Shippeo erin de optimale toelevering tussen de magazijnen van Eckes-Granini en de locaties van Kaufland te berekenen. Eckes-Granini heeft hierdoor met succes de CO2-uitstoot met 25 ton per jaar verlaagd en de transportbehoeften met 40% naar beneden gebracht.

Dit succes heeft het bedrijf doen besluiten om Shippeo als realtime visibility platform in te zetten in Duitsland. Het Shippeo-platform zal de komende drie jaar 100% transparantie mogelijk maken voor de 35.000 leveringen aan de 650 klantlocaties.

Dankzij de mogelijkheid om via Shippeo voorspellend en realtime inzicht in de levering van goederen te bieden, zal Eckes-Granini drie doelstellingen bereiken:
  • Eckes-Granini sites worden efficiënter door de laadtijd te verkorten en de activiteiten te stroomlijnen
  • De tevredenheid van retailers gaat omhoog door kortere wachttijden op loslocaties dankzij proactief gepushte ETA-meldingen en doordat goederen gemakkelijker beschikbaar zijn voor klanten
  • De efficiëntie van vervoerders wordt groter door minder downtime en lege runs
Met de samenwerking wil Shippeo aantonen dat een supply chain visibility platform niet alleen nauwkeurige ETA’s biedt, maar ook alle pijnpunten en inefficiënties in de hele logistieke keten kan identificeren. Een goed beheerde supply chain zal bijdragen aan lagere transportkosten, meer tevreden eindklanten en duurzamere operations.

"Na eerst met Shippeo te hebben gewerkt voor de ECR award, zijn we nu verheugd om een langdurig partnerschap aan te gaan. Dit is strategisch voor ons, omdat het niet alleen onze klantervaring zal verbeteren, maar ons ook zal helpen onze ambitieuze ecologische en economische doelstellingen te bereiken. Bovendien zijn we er sterk van overtuigd dat het Shippeo partnerschap een positieve impact zal hebben op de hele supply chain, vooral ten voordele van vervoerders en retailers”, zegt Stefan Riedel, Hoofd Logistiek bij Eckes-Granini.

“Real-time zichtbaarheid is een belangrijk voordeel gebleken in de moderne logistieke wereld en wordt steeds meer een noodzaak. We kijken er erg naar uit om de samenwerking met Eckes-Granini te vervolgen en bij te dragen aan hun wereldwijde succes door hun supply chain te verbeteren", zegt Thomas Spieker, Directeur Centraal Europa bij Shippeo.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over SHIPPEO

Shippeo, de marktleider in Supply Chain Visibility, helpt internationale bedrijven om real-time logistieke data in te zetten voor uitzonderlijke klantenservice en operational excellence. Het wereldwijde platform biedt verladers, vervoerders en eindklanten continue monitoring en maximale nauwkeurigheid van verwachte aankomsttijden voor elke levering, waardoor ze snel problemen kunnen identificeren en tijdig kunnen anticiperen. Shippeo werd opgericht in 2014 en volgt meer dan 5 miljoen ladingen per jaar voor toonaangevende klanten.
Meer over SHIPPEO

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.