IBM Research, het STFC Hartree Centre en Unilever ontdekken hoe de huid haar natuurlijke afweer tegen ziektekiemen kan versterken

Unilever en haar wereldwijde netwerk van R&D partners onderzoeken al meer dan tien jaar de rol van huidimmuniteit en antimicrobiële peptiden

| IBM | 1 min | 4 mei 2022 17:40
Copyright: Unilever
Unilever R&D, IBM research en het STFC Hartree Centre kondigen vandaag aan dat ze een baanbrekend onderzoek hebben afgerond, dat Unilever (eventueel in de toekomst) in staat stelt om huidproducten te ontwikkelen die de natuurlijke verdedigingslinie van de huid versterken.

Unilever en haar wereldwijde netwerk van R&D partners onderzoeken al meer dan tien jaar de rol van huidimmuniteit en antimicrobiële peptiden (AMP's). Een antimicrobieel peptide maakt deel uit van het aangeboren immuunsysteem dat vanaf de geboorte aanwezig is om het lichaam tegen infecties te beschermen. Structureel is het een klein molecuul dat bestaat uit een keten van aminozuren, de eenheden waaruit eiwitten worden gemaakt. Er zijn een aantal verschillende soorten antimicrobiële peptiden en ze worden gevonden in alle levende wezens, waar ze werken tegen microben zoals bacteriën en virussen.

Toen Unilever nieuwe manieren moest ontwikkelen om op moleculair niveau te begrijpen hoe haar producten interageren met AMP's om de huidverdedigingsactiviteit te verbeteren, wendde het bedrijf zich tot IBM Research. Dankzij high-performance computing en IBM Power10-processors konden onderzoekers vervolgens met behulp van AI prestaties voorspellen en gedetailleerde tijdgebonden simulaties genereren, waarmee interacties in moleculair tot in detail zichtbaar werden. Op deze manier konden onderzoeker beter begrijpen hoe AMP’s werken. Dit stelt Unilever (eventueel in de toekomst) in staat om deze kennis te vertalen in consumentenproducten die de effecten van deze natuurlijke afweerpeptiden versterken.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over IBM
International Business Machines Corporation (IBM) is een bedrijf dat bij het grote publiek vooral bekend is vanwege de eerste IBM Personal Computer. Tot de kernactiviteiten van IBM behoren het ontwerpen en verkopen van computerhardware, -software, -technologie en dienstverlening in de IT-sector.
Meer over IBM
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.