Hopium ontwikkelt waterstofauto op 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes

Realisatie van eerste prototype in slechts 8 maanden

| Dassault Systèmes | 2 min | 5 mei 2022 9:01
Copyright: Dassault Systèmes
De Franse autofabrikant Hopium gebruikt het 3DEXPERIENCE-platform in de cloud van Dassault Systèmes voor het ontwerp en de ontwikkeling van de eerste prototypes van zijn high-end-auto op waterstof, de Hopium Machina.

Het 3DEXPERIENCE-platform biedt Hopium geïntegreerde ontwerp-, engineering- en simulatietoepassingen op een cloudgebaseerd platform dat samenwerking mogelijk maakt. Hopium maakt gebruik van de kennis en knowhow van haar experts in een end-to-end, ‘single-data’ innovatieomgeving dat het bedrijf gebruikt voor alle fases van het ontwikkelingsproces. Dat versnelt het ontwerp, verbetert de algehele efficiëntie, en optimaliseert het gebruik van resources. Naarmate de ontwikkeling van de Machina vordert richting een beoogde marktintroductie in 2025, zal het bedrijf het gebruik van het 3DEXPERIENCE-platform uitbreiden op basis van haar behoeften.

Tijd van essentieel belang

"Onze visie is het ontwerp van een nieuw soort voertuig dat de grote milieu-uitdagingen van onze tijd moet aanpakken. In deze context is tijd van essentieel belang. We hebben de wendbaarheid en geavanceerde functionaliteiten nodig om snel te kunnen experimenteren met complexe concepten zoals embedded elektronica en geoptimaliseerd opslagvolume", zegt Olivier Lombard, oprichter van Hopium. "Door al onze activiteiten volledig te integreren op het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes, kon ons team altijd en overal veilig werken en ons eerste prototype in slechts 8 maanden met succes realiseren."

De Hopium Machina combineert een baanbrekend design, een uitzonderlijke actieradius en een recordbrekende vultijd in een emissievrije high-performance-auto. Het model is geïnspireerd door de race-ervaringen van Olivier Lombard, de jongste winnaar van de 24 uur van Le Mans.

Geïntegreerd brandstofcelsysteem

Het geïntegreerde brandstofcelsysteem genereert de energie die nodig is om het voertuig aan te drijven terwijl het niets anders uitstoot dan water. Het systeem kan in drie minuten volledig worden bijgevuld, levert meer dan 500 pk, haalt een snelheid van 230 km/u en legt een afstand van meer dan 1.000 km af.

"Hopium is een game changer. Het bewijs is de realisatie van het eerste prototype in slechts 8 maanden", aldus Laurence Montanari, Vice President, Transportation & Mobility Industry bij Dassault Systèmes. "Het 3DEXPERIENCE-platform in de cloud biedt hen de benodigde infrastructuur voor het realiseren van nieuwe waterstof-aangedreven, verbonden en autonome mobiliteitservaringen. De teams van Hopium zijn gefocust op de ontwikkeling van hun Machina en zullen profiteren van Dassault Systèmes’ beste industrieoplossingen. Vandaag de dag maakt bijna elke EV-ontwikkelaar ter wereld gebruik van de technologie van Dassault Systèmes om de transformatie van de industrie nog verder te stimuleren."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren.
Meer over Dassault Systèmes
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.