BT versnelt de stap naar toonaangevende, cloud-first technologiearchitectuur met strategische AWS-overeenkomst

BT zet een flink aantal applicaties over naar de AWS-cloud als onderdeel van haar transformatieprogramma

| BT | 2 min | 5 mei 2022 9:10
BT kondigt vandaag een nieuw hoofdstuk aan in de samenwerking met Amazon Web Services (AWS). Door de samenwerking met AWS kan BT de transitie naar de moderne, flexibele infrastructuur voortzetten die een uitgebreide reeks aan digitale producten en diensten ondersteund. Met deze verbeterde infrastructuur kan BT sneller intern schakelen en sneller leveren aan haar klanten.

Thomas Dücke, Chief Operating Officer, BT Digital: "We staan nu voor een grote kans om onze infrastructuur te moderniseren, en de partnership met de AWS-cloud speelt een belangrijke factor om de transformatie van BT te versnellen."

Door de deal zal BT de komende vijf jaar tientallen miljoenen euro’s investeren in AWS-diensten, waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van het AWS-portfolio met een speciale focus op applicatieworkloads via containers en serverless-technologieën.

De samenwerking maakt deel uit van een bredere transformatie van BT die tegen 2025 tot wel 300 miljoen pond zal besparen. Om dit te bereiken stopt BT met het gebruik van legacy-applicaties, de bijbehorende infrastructuur en zelfs de datacenters waarin deze zijn ondergebracht. Het AWS-partnerschap is een belangrijk onderdeel van de plannen van BT om een toonaangevende, cloud-first architectuur te leveren. Het betekent een drastische vereenvoudiging van de huidige infrastructuur die ontworpen is om cloud-native, microservices-based en volledig modulair te zijn. Deze aanpak stelt BT beter in staat om snel te reageren en te anticiperen op de behoeften van de klant, en om daarbij veiligheid, privacy en compliance by design in te bouwen.

Dücke vervolgt: "Ons werk met AWS beperkt zich niet alleen maar tot de technologie. We werken samen aan vaardigheden, trainingen en een opleiding, en bijvoorbeeld aan hoe we applicaties en infrastructuur kunnen ontwerpen voor een cloud-first omgeving, en aan hoe we van BT een snellere, slankere, meer klantgerichte organisatie maken."

Adolfo Hernandez, Vice President, Global Telco Industry van AWS: "Het is fenomenaal om met BT samen te werken op zo'n kritiek moment in haar transformatie. BT heeft een zeer vooruitstrevende ambitie om een moderne, cloud-native aanbieder te worden en we zijn verheugd om hen bij elke stap van deze reis te ondersteunen. Cloudtechnologie zal hen in staat stellen sneller te innoveren voor hun klanten en in hoog tempo nieuwe digitale eindgebruikerservaringen te creëren."

BT's samenwerking met AWS maakt deel uit van de bredere strategie, die de ook de manier omspant waarop BT apps, data en diensten bouwt, gebruikt en levert met belangrijke partners.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over BT
BT stelt zich ten doel de kracht van communicatie in te zetten voor een betere wereld. BT is één van 's werelds grootste leveranciers van communicatiediensten en -oplossingen en is actief in 180 landen. De kernactiviteiten van BT omvatten de wereldwijde levering van netwerk gebaseerde IT-diensten; lokale, nationale en internationale telecommunicatiediensten aan zijn klanten voor thuisgebruik, op kantoor en onderweg; producten en diensten op het gebied van breedband, TV en internet, alsook convergente vast/mobiele producten en diensten.
Meer over BT
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.