Shippeo presenteert krachtige Carbon Visibility in nieuwe update

Hogere klanttevredenheid, nieuwe innovaties en betere prestaties

| Shippeo | 4 min | 9 mei 2022 14:04
Copyright: Shippeo

Shippeo, een toonaangevende leverancier van wereldwijde en multimodale transportation visibility, kondigt vandaag nieuwe producten en grote verbeteringen van zijn platform aan. In deze updates, onderdeel van de Spring 2022 platform release, ligt de focus op hogere klanttevredenheid, nieuwe innovaties, betere prestaties en de veranderende behoeften van de markt.

Een nieuwe CO2-calculator verschaft cruciale informatie over de uitstoot van CO2 en andere broeikasgassen tijdens transport en distributie in de supply chain, zowel door verladers, logistiek dienstverleners als vervoerders. Het volgen van containers met gebruik van Shippeo’s Ocean Visibility-oplossing gaat nu sneller en gemakkelijker dankzij een nieuwe gebruikersinterface en verbeterde monitoring. In aanvulling daarop zijn in het toonaangevende product Road Visibility verbeteringen doorgevoerd die tijdsbesparing opleveren, de datakwaliteit verbeteren en de ETA’s nauwkeuriger maken. Tot slot zijn met de migratie naar Google Cloud en Snowflake de prestaties en schaalbaarheid van het Shippeo-platform aanzienlijk verbeterd.

Nieuwe functies en mogelijkheden

“Onze laatste Spring-release zit boordevol nieuwe functies en mogelijkheden voor klanten”, aldus Anand Medepalli, Chief Product Officer bij Shippeo. “Daartoe behoort een compleet nieuwe carbon footprint-oplossing waarmee klanten de uitstoot van CO2 en andere broeikasgassen met grote nauwkeurigheid tot op zendingsniveau kunnen berekenen. Daarnaast zijn onze oplossingen voor Ocean en Road Visibility flink verbeterd. We blijven ons platform doorontwikkelen, niet alleen om te voorzien in de klantbehoeften van dit moment maar ook om de supply chain-problemen van de toekomst op te lossen.”

Medepalli: “Dit is de eerste release binnen onze nieuwe release-cyclus waarbij wij twee keer per jaar - in het voorjaar en in het najaar - een nieuwe versie van ons platform introduceren. Met deze cyclus streven we naar meer regelmaat en structuur in onze platformupdates. Dat helpt ons om voorop te blijven lopen, zodat we het meest innovatieve real-time visibility-platform voor gebruikers blijven. Met krachtigere mogelijkheden om de productiviteit en datakwaliteit te vergroten, zodat onze klanten profiteren van een betere ROI.”

Carbon Visibility

Carbon Visibility biedt verladers en logistiek dienstverleners één centraal, geconsolideerd overzicht van de CO2-uitstoot van alle transport- en distributieactiviteiten, zowel stroomopwaarts als stroomafwaarts in de keten. Dat biedt bedrijven veel nieuwe mogelijkheden om de vooruitgang op het gebied van duurzaamheid te meten.

Vervoerders profiteren ook van de nieuwe Carbon Visibility-oplossing. Zij zijn verlost van de tijdrovende, handmatige werkzaamheden die ze nu moeten verrichten om voor hun opdrachtgevers de uitstoot te berekenen. Zij kunnen nu het Shippeo-platform gebruiken om direct CO2-rapportages te genereren. Met behulp van hun eigen business rules kunnen ze eenvoudig CO2-uitstoot toewijzen, bijvoorbeeld aan een enkel voertuig of aan een groep klanten in een LTL- of groupagenetwerk. De CO2-calculator van Shippeo volgt de afspraken uit het GLEC-framework en voldoet aan de EN 16258-standaard en het GHG-protocol.

Grote verbeteringen in Ocean Visibility stellen supply chain en transport managers in staat om containertransporten efficiënter te volgen en beheren. De nieuwe versie biedt extra mogelijkheden en een opgefriste gebruikersinterface, waaronder:

  • Meer gedetailleerde statusinformatie over containers dankzij nieuwe mijlpalen op basis van automatische identificatie en geofencing;
  • Een vernieuwd orderoverzicht dat alle relevante container tracking-informatie weergeeft;
  • Mogelijkheid om afwijkingen van de door rederijen geleverde statusinformatie te detecteren;
  • Een verbeterde wereldkaart die een holistisch overzicht van alle zeevracht geeft, per boot of per individuele container;
  • Nieuwe filters die het zoeken naar containers eenvoudiger maken;
  • Verbeterde datakwaliteit door input uit nieuwe databronnen.

Verbeteringen in Road Visibility

Road Visibility biedt verbeteringen die tijdsbesparing opleveren, de datakwaliteit verhogen en de voorspellingen van ETA’s accurater maken. Daardoor beschikken klanten over een nog krachtigere oplossing voor het volgen van zendingen over de weg.

  • De accuraatheid van ETA’s stijgt met 32 procent dankzij verbeteringen in de AI/ML-algoritmes, upgrade van de Dataiku ML Ops platforminfrastructuur en vernieuwingen in de toegepaste data science-methodologieën;
  • Nieuwe functies op het gebied van shuttle transport maakt het mogelijk om beter onderscheid te maken tussen de diverse zendingen in pendelritten, wat leidt tot accuratere vertrek- en aankomsttijden;
  • Kwaliteitsnieuwsbrieven informeren gebruikers over de trackingspercentages en bieden stappen voor verbetering van de trackingkwaliteit;
  • Verbeterde overzicht en leesbaarheid van informatie, met nieuwe getagde events en links tussen kaart- en tijdlijnweergaven.

Shippeo’s platform is in zijn geheel gemigreerd naar het Google Cloud Platform, wat een flinke verbetering van de infrastructuur betekent. Deze migratie resulteert in aanzienlijke schaalbaarheid, prestaties en lokalisatiemogelijkheden, samen met een verbeterde beveiliging voor klanten.

Hogere datakwaliteit

Naast de toevoegingen en verbeteringen aan het platform, heeft Shippeo zich ook verder ingezet voor een hogere datakwaliteit, een gebied waarop het bedrijf vooroploopt in de markt. De aanhoudende investeringen in R&D zijn erop gericht om de AI/ML-mogelijkheden van het platform nog verder te verbeteren.

Met het oog daarop is het datawarehouse waarop Shippeo Insights draait, nu gemigreerd naar Snowflake, een state-of-the-art high-performance analysedatabase die de laadtijd van het Shippeo-dashboard met gemiddeld 50% en voor grote klanten zelfs met 90% heeft weten te verminderen.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Shippeo
Shippeo, de marktleider in Supply Chain Visibility, helpt internationale bedrijven om real-time logistieke data in te zetten voor uitzonderlijke klantenservice en operational excellence. Het wereldwijde platform biedt verladers, vervoerders en eindklanten continue monitoring en maximale nauwkeurigheid van verwachte aankomsttijden voor elke levering, waardoor ze snel problemen kunnen identificeren en tijdig kunnen anticiperen. Shippeo werd opgericht in 2014 en volgt meer dan 5 miljoen ladingen per jaar voor toonaangevende klanten.
Meer over Shippeo
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.