PQR zet nieuwe groeistap met Bechtle AG

Het bedrijf blijft onder eigen merknaam zelfstandig opereren en zal zich focussen op uitbreiding en versterking van het dienstenportfolio

| PQR | 2 min | 9 mei 2022 19:56
Copyright: PQR
PQR, Rustmakers in IT, kondigt aan dat Bechtle AG, één van de grootste IT-providers in Europa, 100% van de aandelen van PQR zal overnemen. De overname geeft PQR meer slagkracht en nieuwe mogelijkheden hun dienstenportfolio uit te breiden.
PQR is sinds de oprichting in 1990 uitgegroeid tot een marktleider in moderne werkplekken, hybride cloudomgevingen, netwerken en security - van de levering van hardware tot consultancy en beheer. Sinds 2017 was de Nederlandse investeringsmaatschappij Intersaction grootaandeelhouder in het bedrijf. PQR zet nu met Bechtle AG de volgende stap in de groeistrategie, waarbij de focus ligt op het uitbreiden en versterken van de SpaceHub dienstverlening.

“Organisaties zijn steeds vaker op zoek naar één partner die hun complexe hybride infrastructuur kan leveren, implementeren en beheren”, zegt Marijke Kasius, CEO van PQR. “Bechtle stelt ons team in staat onze klanten hier nog beter in te voorzien. De diensten van beide bedrijven vullen elkaar perfect aan, waardoor we onze klanten een sterk uitgebreid portfolio kunnen aanbieden. Na de succesvolle transformatie en groei van onze diensten in de afgelopen jaren, ben ik verheugd dat PQR en Bechtle nu de handen ineenslaan om een volgende groeistap te zetten.”

Bechtle is eigenaar van onafhankelijke systeemhuisbedrijven op meer dan 80 locaties in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Met de voorgenomen overname van PQR versterkt Bechtle haar positie in het segment IT System House & Managed Services. Bechtle genereerde in 2021 een omzet van € 5,31 miljard en is genoteerd aan de Frankfurt Stock Exchange. Bechtle is in Nederland al bekend met de merken Bechtle direct, ARP, BuyITDirect en Cadmes, en telt in Nederland 715 medewerkers.

“PQR is een zeer logische stap op ons pad van strategische internationalisering”, zegt dr. Thomas Olemotz, CEO van Bechtle AG. “We zijn al meer dan twee decennia actief op de Nederlandse markt en met een nieuw, zeer competitief systeemhuis kunnen we nu verder groeipotentieel ontsluiten. Om dit met PQR te kunnen doen, belooft zowel een boeiende als een succesvolle onderneming te worden.”

CEO Marijke Kasius en Managing Director Marco Lesmeister zullen na de overname hun functies behouden. Ook de gerenommeerde merknaam PQR blijft ongewijzigd. De overname is heden in afwachting van toestemming van de mededingingsautoriteit.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
PQRBechtle
Over PQR
Als cloud integrator adviseert, levert én beheert PQR hybride cloud-omgevingen voor een groot aantal klanten in heel Nederland. Dankzij jarenlange kennis op het gebied van veilig en beheersbaar beschikbaar stellen van data, applicaties en werkplekken, inclusief bijbehorende managed services, transformeert PQR infrastructuren tot stabiele en dynamische werkomgevingen. PQR heeft diepgaande kennis van de verticale markten educatie, overheid, profit en zorg.

Bij PQR draaien diensten niet om IT, maar om oplossingen en de mensen die we daarmee helpen. Rust is wat wij maken en daarin willen wij de beste zijn in Nederland, zodat onze klanten kunnen werken en groeien. De IT-professionals van PQR streven op elke dag naar de hoogste kwaliteit producten, diensten en service voor hun klanten én hun eindgebruikers.
Meer over PQR
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.