Dassault Systèmes ontwikkelt met BMW Group oplossing voor procesoptimalisatie

Samenwerking resulteert in industrieklare oplossing voor het definiëren van gestanste plaatdelen en ontwerp van stansmatrijzen

| Dassault Systèmes | 2 min | 10 mei 2022 9:01
Copyright: BMW
Dassault Systèmes heeft samen met de BMW Group een procesgeoriënteerde, industrieklare oplossing ontwikkeld voor het definiëren van gestanste plaatdelen en het ontwerpen van stansvormen en -matrijzen. Deze oplossing verhoogt de efficiëntie van het ontwerp- en productieproces van de onderdelen.

De CATIA-toepassing voor het ontwerpen van stansmatrijzen van Dassault Systèmes biedt een naadloze ervaring bij de ontwikkeling van hoogwaardige gestanste onderdelen voor de carrosserie en het chassis.

Tijd en kosten besparen

Op basis van een gedetailleerde beschrijving van het productieconcept kan al in een vroege ontwikkelingsfase worden begonnen met de geautomatiseerde validatie van het productieproces. Fouten die vóór de industrialisatiefase worden herkend en geëlimineerd, helpen om kosten en tijd te besparen tijdens het fabricageproces.

De CATIA-applicatie voor het ontwerpen van stansmatrijzen biedt digitale continuïteit in alle fasen van het ontwikkelingsproces. Het spaart gebruikers ook handmatig werk. Het maakt namelijk alle relevante informatie, zoals proces en geometrie, beschikbaar voor volgende processtappen, zoals perslijnsimulatie of kostenberekening.

Stansspecifieke kennis vastleggen en hergebruiken

Daarnaast biedt de CATIA-applicatie voor het ontwerpen van stansmatrijzen gespecialiseerde functies voor methodeplanning en geavanceerd oppervlakteontwerp. Daarmee kan een bedrijf stansspecifieke kennis vastleggen en hergebruiken.

“De BMW Group en Dassault Systèmes werken al jarenlang samen in een vertrouwde partnerrelatie. Onze gezamenlijk ontwikkelde oplossing is nu met succes geïmplementeerd in het productiesysteem van de BMW Group", zegt Laurence Montanari, Vice President, Transportation & Mobility Industry bij Dassault Systèmes.

"Onze CATIA-applicatie voor het ontwerpen van stansmatrijzen kan autofabrikanten en hun toeleveranciers helpen bij het optimaliseren van gestanste carrosserie- en chassis-onderdelen en tooling-engineering. Tegelijkertijd verlaagt het de bijbehorende toolingkosten en ontwerptijd. Toolingontwerp en -fabricage vormen een belangrijk onderdeel van de ontwikkelingskosten van het voertuig. De optimalisatie ervan is een belangrijke concurrentiefactor.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren.
Meer over Dassault Systèmes
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.