Western Digital introduceert ‘s werelds eerste 22 TB CMR en 26 TB SMR HDD’s

Innovatie versnelt adoptie SMR en verlaagt TCO voor hyperscale cloudklanten

| Western Digital | 2 min | 10 mei 2022 13:41
Copyright: Western Digital
Western Digital introduceert 22 TB en 26 TB SMR HDD's voorgeselecteerde hyperscale cloudklanten. Het bedrijf innoveert hiermee op het gebied van oppervlaktedichtheid en verlaagt de TCO voor gebruikers. Western Digital maakt gebruik van vooruitstrevende OptiNAND-technologie, energie-ondersteunde PMR (ePMR), triple stage actuator (TSA), HelioSeal en nu UltraSMR-technologieën. Het bedrijf is op weg om 30+ TB met ePMR te leveren.

Verlaging van TCO

De nieuwe ePMR-schijven maken gebruik van de OptiNAND-technologie van Western Digital om ongekende niveaus van capaciteit, prestaties en gegevensbescherming mogelijk te maken. De 22 TB CMR HDD bevat OptiNAND om ongeëvenaarde oppervlaktedichtheid te leveren op een 2,2 TB per platter HelioSeal-platform met tien schijven.

Door OptiNAND te combineren met proprietary firmware die gebruikmaakt van hardwareverbeteringen op HDD-systeemniveau, introduceert Western Digital's nieuwe UltraSMR-technologie grote blokcodering samen met een geavanceerd foutcorrectie-algoritme dat het aantal tracks per inch (TPI) verhoogt om een ​​hogere capaciteit mogelijk te maken. Het resultaat is de nieuwe 26 TB Ultrastar DC HC670 UltraSMR HDD die 2,6 TB per platter levert. Dit biedt 18 procent meer capaciteit voor cloudklanten die hun stacks optimaliseren om te profiteren van de voordelen van SMR. Cloudserviceproviders voegen steeds vaker SMR toe aan hun datacenter-roadmaps en de capaciteit van 26 TB is een mijlpaal die deze adoptie zal versnellen.

De HDD's bieden verder een Write Cache Data Safety-functie, die het inschakelen van schrijfcache (WCE) combineert met de gegevensbescherming van het uitschakelen van schrijfcache (WCD). Hierdoor profiteren klanten van extra gegevensbescherming en gegevensbehoud in geval van nooduitschakeling (EPO).

OptiNAND geeft de schijven een aanzienlijke prestatieverbetering, ook in WCD-modus, die het grootst is bij willekeurig schrijven met bulkoverdrachten. Bij gebruikelijke HDD-applicatie overdrachten van 256 KB of meer, verbeteren IOPS en doorvoer met meer dan 40 procent in vergelijking met niet-OptiNAND-schijven, met een piekverbetering van meer dan 80 procent bij een overdracht van 1 MB. Bekijk hier de technische briefing voor meer details.

Beschikbaarheid

De 22 TB Ultrastar DC HC570 HDD en de nieuwe 26 TB Ultrastar DC HC670 UltraSMR HDD worden nu geleverd aan geselecteerde hyperscale klanten. Grotere hoeveelheden van de DC HC570 HDD zijn beschikbaar en de UltraSMR HDD wordt deze zomer naar geselecteerde klanten verzonden.
De Ultrastar Data60 en Data102 JBOD's worden deze zomer uitgerust met de nieuwe 22 TB CMR Ultrastar HDD's.
De OptiNAND-innovaties worden uitgebreid naar het HDD-portfolio. Vanaf deze zomer levert Western Digital 22 TB WD Purple Pro HDD's voor slimme video/surveillance, WD Red Pro HDD's voor NAS-oplossingen en WD Gold HDD's voor systeemintegrators en resellers die ondernemingen en het MKB bedienen.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Western Digital
Western Digital creëert omgevingen waarin data kan aarden. Als leider in data-infrastructuur stimuleert het bedrijf de innovatie die nodig is om klanten te helpen bij het vastleggen, behouden, benaderen en transformeren van een steeds groter wordende diversiteit aan data. Overal waar data leeft, van geavanceerde datacenters tot mobiele sensoren op persoonlijke apparaten, faciliteren hun leidende oplossingen de mogelijkheden van data. De gegevensgerichte oplossingen bestaan uit de Western Digital-, G-Technology-, SanDisk- en WD-merken.
Meer over Western Digital
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.