Databricks biedt nu pay-as-you-go lakehouse-dienst op Amazon Web Services

Nieuwe oplossing biedt snellere onboarding en uniforme accountadministratie

| Databricks | 2 min | 10 mei 2022 15:31
Copyright: AWS
Databricks, data- en AI-leider en pionier van de lakehouse-architectuur, lanceert vandaag een nieuwe pay-as-you-go lakehouse-dienst op Amazon Web Services (AWS). Hiermee kunnen klanten snel en gemakkelijk een Databricks Lakehouse bouwen via hun AWS Marketplace-account, en extra voordeel halen uit bestaande AWS-contracten.

Eerder dit jaar kondigde Databricks ook ondersteuning aan voor AWS's Graviton2-gebaseerde Elastic Compute Cloud (Amazon EC2) instances die tot 3x-4x betere kostenefficiëntie kunnen leveren voor klanten wanneer ze een lakehouse op AWS bouwen. Dit wordt nu opgevolgd door de pay-as-you lakehouse-dienst in de AWS Marketplace. De nieuwe oplossing biedt een naadloze integratie tussen Databricks en de bestaande AWS-configuraties en -beveiliging. AWS-klanten kunnen een proefperiode van Databricks starten vanaf hun AWS-console én kunnen facturatie en betalingen van Databricks consolideren binnen hun bestaande AWS-account.

Met de nieuwe dienst betalen AWS-klanten alleen voor de resources die ze gebruiken en kunnen ze eenvoudig hun Databricks-gebruik onderdeel maken van hun bestaande Enterprise Discount Program (EDP)-verplichting. Hierdoor krijgen organisaties meer flexibiliteit en schaalgrootte om een lakehouse op AWS te bouwen dat voldoet aan hun huidige en toekomstige bedrijfsbehoeften.

"Ons Databricks Lakehouse op AWS stelt ons in staat onze data-analisten, data scientists en alle anderen die data gebruiken bij BlockFi zo goed mogelijk van dienst te zijn", zegt Anthony Tellez, Head of Machine Learning & AI bij cryptoleenbedrijf BlockFi. "BlockFi is verheugd dat we Databricks nu op pay-as-you-go basis kunnen gebruiken via AWS Marketplace."

"AWS deelt onze obsessie met het leveren van waarde en impact voor onze klanten. Samen maken we het nog eenvoudiger voor organisaties om een lakehouse-platform op AWS te bouwen, waardoor klanten nieuwe waarde uit hun data kunnen halen over de gehele data- en AI-workflow", zegt Andy Kofoid, President Global Field Operations bij Databricks. "We zijn verheugd onze langdurige strategische relatie met AWS verder uit te bouwen en de kracht van het Databricks Lakehouse Platform met een geïntegreerde, gestroomlijnde ervaring in AWS Marketplace toegankelijk te maken voor meer klanten."

"AWS Marketplace biedt een eenvoudige, gestroomlijnde gebruikservaring waarmee klanten gemakkelijk de beste software, data en professionele diensten kunnen vinden en direct kunnen inzetten", aldus Stephen Orban, VP AWS Marketplace Partner Engineering en ISV’s. "We hebben een enorme groei gezien voor Databricks op AWS, en nu Databricks op pay-as-you-go basis beschikbaar is in de AWS Marketplace, verwachten we dat die groei zal doorzetten naarmate meer organisaties een lakehouse-platform opzetten."

De pay-as-you-go dienst is het meest recente resultaat van de lange samenwerking van de twee bedrijven, die hun gezamenlijke klantenbestand meer dan verdubbeld heeft van boekjaar 2020 tot 2021 en de verkoop via de Marketplace heeft verviervoudigd. De gemiddelde omvang van verkopen is in die periode tevens verdubbeld.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Databricks
De missie van Databricks is datateams te helpen de meest complexe problemen op te lossen. Als marktleider in Unified Data Analytics helpt Databricks organisaties hun data gebruiksklaar voor analytics te maken, bedrijfsbeslissingen op basis van data te maken, en machine learning te implementeren om de concurrentie voor te blijven. Databricks is opgericht door de initiatiefnemers van populaire open sourceprojecten, waaronder Apache Spark, Delta Lake en MLflow.
Meer over Databricks
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.