Duurzaamheidsplatform Worldfavor publiceert state of human rights due dilligence rapport

Inzichten in de manier waarop bedrijven in alle delen van de wereld omgaan met mensenrechten

| Worldfavor | 3 min | 10 mei 2022 20:17
Copyright: Worldfavor
Worldfavor publiceert vandaag het rapport ‘The state of human rights due diligence in the supply chain’. Het rapport biedt inzichten in de manier waarop bedrijven in alle delen van de wereld omgaan met mensenrechten, de uitdagingen waar zij voor staan en wat hen motiveert om due diligence uit te voeren.

Worldfavor is een wereldwijd duurzaamheidsplatform dat bedrijven in staat stelt om duurzaamheidsinformatie te verzamelen, te beheren en te delen. Het platform verbindt organisaties in alle delen van de wereld om samen inzichten te kunnen halen uit hun eigen en elkaars duurzaamheids- en compliance-data.

Het rapport ‘The state of human rights due diligence in the supply chain’ is bedoeld om diepgaande inzichten te bieden in de manier waarop bedrijven en organisaties omgaan met mensenrechten binnen hun toevoerketen.

“Het doet ons een genoegen om de staat van due diligence op het gebied van mensenrechten in kaart te brengen in een tijd waarin er op dit gebied enorm veel nationale en EU-wetten worden geïntroduceerd. We merken dat er onder onze klanten en binnen de samenleving sprake is van een groeiende belangstelling voor mensenrechten. Hoewel deze belangstelling de afgelopen jaren snel is gegroeid, is er nog een hoop werk te doen om ons gezamenlijke doel te bereiken: het waarborgen van de gezondheid, veiligheid en welzijn van werknemers en het verbeteren van de omstandigheden van de meest kwetsbare personen binnen wereldwijde toevoerketens.” zegt Frida Emilsson, de medeoprichter en COO van Worldfavor.

De belangrijkste onderzoeksresultaten die in het rapport aan bod komen zijn:
  • 78% van alle organisatie hanteert een mensenrechtenbeleid.
  • 43% zegt dat beperkte middelen de belangrijkste uitdaging vormen voor het beheer van mensenrechten binnen hun toevoerketen.
  • 2 op de 5 hanteert geen due diligence-proces voor mensenrechten, terwijl dit wel onder de drempelvoorwaarden voor EU Groep 1-ondernemingen valt.
  • 56% vindt het moeilijk om informatie van hun leveranciers te verkrijgen.
  • 39% maakt voor het verzamelen en beheren van leveranciersgegevens gebruik van directe communicatiekanalen zoals e-mail.
  • 6 op de 10 heeft een persoon of team verantwoordelijk gesteld voor het waarborgen van een duurzame toevoerketen.
  • 39% zegt dat het naleven van de wet- en regelgeving hun belangrijkste beweegreden is om een due diligence-proces voor mensenrechten te hanteren.
“De eerste en belangrijkste stap is het verwerven van inzicht in wat er zich binnen je toevoerketen afspeelt. Vanzelfsprekend beschikken bedrijven over beperkte middelen voor het uitvoeren van due diligence ten aanzien van mensenrechten. De onderzoeksbevindingen van dit rapport bevestigen dit. Er is nog altijd sprake van een kloof tussen de maatregelen die de Europese Unie voorschrijft en de maatregelen die bedrijven in de praktijk treffen. We hopen dat dit vraagstuk snel meer prioriteit zal krijgen en het doet ons goed dat Worldfavor bedrijven hiermee op weg kan helpen”, aldus Frida Emilsson.

Lees hier het volledige rapport

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Marktplaats item
In aanvulling op dit artikel is het onderstaande item tijdelijk op de marktplaats beschikbaar.
Over Worldfavor
Worldfavor maakt het voor organisaties gemakkelijk om informatie over duurzaamheid te benaderen en te delen. We bouwen technologie om ervoor te zorgen dat de gegevens daadwerkelijk worden gebruikt om inzichten te krijgen en betere beslissingen te nemen die van invloed zijn op, nou ja, eigenlijk iedereen. Tegenwoordig zijn we een toonaangevend platform in ons vakgebied. Organisaties vertrouwen op ons netwerk om duurzaamheidswerk te optimaliseren en te profiteren van onbenutte zakelijke kansen. Dankzij Worldfavor worden elke dag honderden duurzame beslissingen genomen die waardeketens over de hele wereld transformeren.
Meer over Worldfavor
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.