Online coaching programma voor Amnesty International

Samenwerking met Inuka Coaching voor betere balans jeugdactivisten

| Inuka Coaching | 3 min | 11 mei 2022 12:54
Gewaardeerd
Afbeelding: Een digitaal coaching traject moet ervoor zorgen dat de activisten veerkrachtig blijven | Copyright: Amnesty International
De jeugdactivisten van Amnesty International krijgen wereldwijd ondersteuning van de Nederlandse scale-up Inuka Coaching. Een uitgebreid digitaal coaching traject moet ervoor zorgen dat de 200 activisten veerkrachtig blijven, terwijl ze voor mensenrechten opkomen.

Scale-up Inuka is opgericht in Nederland en combineert de kracht van menselijke verbinding met de betaalbaarheid, schaalbaarheid en toegankelijkheid van technologische innovatie in een digitaal coachingplatform. Het doel is om de drempel te verlagen om steun te vinden en te geven, zodat escalaties, blijvende problemen en negatieve effecten voor de samenleving kunnen worden vermeden, en mensen en de samenleving kunnen bloeien. 

Chat-sessies of videobellen

De ondersteuning van het digitale coachingsplatform is erop gericht om stress, burn-outs en uitval bij de jeugdactivisten van Amnesty International te voorkomen. Door middel van een online self-scan ontdekken de jeugdactivisten hoe het gesteld is met hun veerkracht en of ze risico lopen op stress of zelfs burn-out. Daarna krijgen ze de mogelijkheid om hun verhaal te delen via chat-sessies of videobellen met een anonieme, online coach. Samen maken ze een stappenplan om vervolgens toe te werken naar een betere balans.

Uit onderzoek van Amnesty International blijkt dat jeugdactivisten bovengemiddeld stress ervaren. Er is onder meer sprake van een extreem verantwoordelijkheidsgevoel en grote betrokkenheid bij mensenrechten en sociale veranderingen. Plaatsvervangende trauma’s komen daardoor regelmatig voor. Jeugdactivisten voelen zich vaak schuldig richting hun collega’s wanneer ze rust nemen, maar ook omdat ze het gevoel hebben dat daardoor de progressie met betrekking tot mensenrechten in het geding komt. Leeftijdsdiscriminatie speelt eveneens een rol. De schuldcultuur in het werkveld kan een enorme impact hebben en verhindert dat er wordt gepraat over burn-out en selfcare. Meer balans aanbrengen in hun passie om de wereld te verbeteren, kan de jeugdactivisten helpen om angst, stress en burn-out te voorkomen.

Balans met eigen welzijn

Amnesty International is blij met de ondersteuning. “Onze jeugdactivisten zetten zich met hart en ziel in voor onze organisatie. Ze geven om de wereld en om elkaar, waarbij ze zichzelf nog weleens vergeten. Het is soms lastig om hun activisme goed in balans te brengen met hun eigen welzijn. Het coaching traject van Inuka is daarom zeer welkom. Zeker nu er zo veel speelt in de wereld”, aldus Lorraine Degruson, Hoofd van het Global Children and Youth Team van Amnesty International.

Ondersteuning bij mentaal welzijn

Inuka Coaching stelt het online coaching programma gratis ter beschikking aan Amnesty International. “Het werk van Amnesty International vinden wij erg belangrijk en we willen daar dan ook graag aan bijdragen. We hebben ontzettend veel bewondering voor deze jonge activisten en kunnen niet anders dan ze ondersteunen bij hun mentale welzijn. Het is immers van groot belang dat de activisten in balans blijven en mentaal krachtig zijn”, aldus Robin van Dalen, oprichter en CEO van Inuka.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (3 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Inuka Coaching
In 2016 is Inuka Coaching opgericht door de Nederlandse Robin van Dalen en de bekende psychiater Dr. Dixon Chibanda. Vanaf het begin is het hun missie om (mentaal) welzijn voor iedereen toegankelijk te maken. Gestart vanuit de Innovatiehub van Philips Africa, is Inuka inmiddels een scale-up en is ook internationaal hard aan de weg aan het timmeren.
Meer over Inuka Coaching
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.