Zerto vergroot ransomware-bestendigheid organisaties door nieuwe herstelmogelijkheden voor multi-cloudomgevingen

Organisaties kunnen met Zerto 9.5 in luttele minuten van ransomware-aanvallen herstellen

| Zerto | 3 min | 11 mei 2022 14:21
Copyright: Zerto
Zerto, een dochteronderneming van Hewlett Packard Enterprise, maakt vandaag de beschikbaarheid bekend van Zerto 9.5. Deze nieuwe versie biedt ondersteuning voor omgevingen van grote cloudproviders. Dit stelt organisaties in het geval van een ransomware-aanval in staat om grootschalige data en applicaties in een paar minuten tijd te herstellen naar de staat waarin die voor de aanval verkeerden. Zerto 9.5 biedt uitgebreide immutability-opties voor Azure en met S3 compatibele storage-omgevingen, een nieuwe virtuele appliance voor Linux, verbeterde beveiliging en uitgebreide integraties met Google Cloud Platform.

“Moderne ransomware-aanvallen nemen in aantal toe en worden steeds geraffineerder. Daarmee groeien de risico’s voor organisaties”, zegt Deepak Verma, vice president Products bij Zerto. “Met de nieuwe mogelijkheden van het Zerto-platform kunnen gebruikers nieuwe uitdagingen proactief aanpakken. Dankzij de mogelijkheid om gegevens sneller en trefzekerder te herstellen kunnen ze de gevolgen van beveiligingsincidenten minimaliseren.”

Nieuwe verbeteringen in Zerto 9.5 en Zerto Backup for SaaS, powered by Keepit maken een einde aan diverse problemen op het gebied van databescherming. Deze belangrijke updates versterken de leiderschapspositie van Zerto op het gebied ransomware recovery, cybersecurity en ondersteuning voor cloudplatforms. Verbeteringen zijn onder meer:

Immutability – Onwijzigbare (immutable) data-kopieën zijn zo goed als immuun tegen ransomware. Daarmee kunnen ze worden gebruikt voor het herstellen van data die door ransomware is versleuteld. Binnen Zerto kunnen nu Microsoft Azure en met S3 compatibele storage-omgevingen als opslagbestemming dienen voor onwijzigbare data-kopieën. Zerto Backup for SaaS, powered by Keepit biedt nu de mogelijkheid om onwijzigbare back-ups van Azure Active Directory op te slaan op een externe locatie. Azure Active Directory is een essentieel component voor een snel herstel van ransomware.

Een nieuwe Linux virtuele appliance – Een veilige beheerlaag is onmisbaar voor ransomware-bestendigheid. De nieuwe Linux virtuele appliance van Zerto kan snel in gebruik worden genomen, vergroot de beveiliging met multi-factorauthenticatie (MFA) en vereenvoudigt het beheer dankzij upgrades en probleemoplossing die geen menselijke tussenkomst vereisen.

Uitgebreide integratie met Google Cloud Platform – Data ter bescherming onderbrengen op cloudplatformen verbetert de bescherming tegen ransomware. Zo kan Google Cloud Storage nu als bestemming dienen voor aanvullende data-kopieën voor hersteldoeleinden.

Direct bestandsherstel voor Linux-omgevingen – De mogelijkheid om een of meer bestanden snel te herstellen is een effectieve oplossing voor versleuteling, verwijdering of aantasting van data als gevolg van ransomware-aanvallen en andere beveiligingsincidenten. Zerto biedt naast direct herstel van complete Windows- en Linux-systemen en direct bestandsherstel voor Windows-omgevingen nu ook direct bestandsherstel voor Linux. Gebruikers kunnen kopieën van gegevens direct herstellen naar de bron binnen virtuele machines die draaien op Linux.

“Zerto is een technologiepartner geworden van onschatbare waarde. Het helpt ons met het inrichten van een veerkrachtige infrastructuur die ons in staat stelt om onze doelstellingen op het gebied van databescherming te realiseren, aan de eisen van de wet- en regelgeving te voldoen en een oplossing te bieden voor de onzekerheid waarvan momenteel op alle fronten sprake is”, zegt Francesco Bruzzesi, senior system engineer bij Fondo Est. “Deze mate van voortdurende verbetering en innovatie geeft ons het vertrouwen om in onze technologiestrategie te investeren en ons op te maken voor de toekomst.”

De wereldwijde kosten van ransomware-aanvallen zullen naar verwachting stijgen van 19 miljard euro in 2021 tot maar liefst 252 miljard euro in 2031. Met het oog hierop biedt Zero organisaties de mogelijkheid om tien virtuele machines gratis te beschermen met de Zerto Free Edition.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Zerto
Zerto versnelt de digitale transformatie van organisaties met een integraal en schaalbaar platform voor het beheer en de bescherming van data in de cloud. Het gebruiksvriendelijke, volledig op software gebaseerde platform van Zero is ontwikkeld met het oog op de schaalomvang van grote ondernemingen. Het maakt gebruik van continuous data protection-technologie om disaster recovery, back-ups en datamobiliteit te verenigen en een einde te maken aan de risico's en complexiteit van cloud computing en IT-modernisering. Zerto zorgt voor 24/7 beschikbaarheid door het vereenvoudigen van de bescherming, het herstel en de verplaatsbaarheid van applicaties en data binnen private, publieke en hybride clouds. Het platform van Zerto wordt gebruikt door klanten in alle delen van de wereld. Het biedt ondersteuning voor Microsoft Azure, IBM Cloud, AWS, Google Cloud, Oracle Cloud en de oplossingen van vele anderen managed service providers.  
Meer over Zerto
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.