Ivanti en Lookout breiden Ivanti Neurons for Zero Trust Access uit naar een end-to-end Security Services Edge (SSE) -oplossing

De organisaties helpen bij het versnellen van de cloud adoptie en het ontwikkelen van een Zero Trust-aanpak voor de ‘Everywhere Workplace’

| Lookout | 3 min | 11 mei 2022 15:29
Afbeelding: Ivanti Neurons screenshot | Copyright: Ivanti
De securitybedrijven Ivanti en Lookout hebben hun krachten gebundeld om organisaties te helpen bij het versnellen van de cloud adoptie en het ontwikkelen van een Zero Trust-aanpak voor de ‘Everywhere Workplace’. Daarvoor hebben beide bedrijven hun technologieën – Ivanti Neurons for Zero Trust Access (ZTA), Lookout Cloud Access Security Broker (CASB) en Lookout Secure Web Gateway (SWG) – met elkaar geïntegreerd. Daarmee kunnen klanten hun dreigingspreventie en databeveiliging optimaliseren, zowel on-premises als in de cloud en binnen en buiten het bedrijfsnetwerk, met behulp van de Zero Trust Access securityaanpak.

De coronapandemie heeft een enorme verschuiving veroorzaakt in waar en hoe mensen werken, waarbij steeds meer werknemers gebruikmaken van zowel privé als zakelijke apparaten. Volgens Gartner zijn hybride werkplekken een blijvertje: 96% van de werknemers wereldwijd die momenteel op zijn minst deels op afstand werkt, wil dat ook blijven doen. Gartner voorspelt dat 47% van de kenniswerkers in 2022 op afstand zal gaan werken, vergeleken met 27% in 2019 (Gartner, How to Cultivate Effective Remote Work Marketing Teams, 25 april 2022). Ook Ivanti's 2022 Everywhere Workplace-rapport onderstreept deze ontwikkeling, waarbij bijna driekwart van de respondenten (71%) zegt dat ze liever de mogelijkheid willen krijgen om overal te werken dan een promotie.

Dit nieuwe hybride werklandschap stelt bedrijven voor tal van securityuitdagingen voor het beschermen van hun bedrijfsgegevens en het detecteren en tegenhouden van dreigingen. Om te beginnen hebben organisaties vaak geen inzicht in en controle over wie toegang hebben tot bedrijfsmiddelen op zowel beheerde als onbeheerde cloud-locaties. Dit maakt effectief toegangs- en securitybeheer moeilijk. Tegelijkertijd benutten aanvallers securitylekken in de IT-infrastructuur van bedrijven en richten ze zich steeds meer op mobiele apparaten. Zo bleek uit een recent rapport dat het aantal SMS phishing-aanvallen in de eerste zes maanden van 2021 met 700% is toegenomen.

“We zijn blij dat we samen met Lookout bedrijven gaan helpen bij het aanpakken van deze uitdagingen”, zegt Nayaki Nayyar, president en chief product officer bij Ivanti. “Dankzij deze samenwerking breiden we de Ivanti Neurons for ZTA-oplossing uit met CASB- en SWG-technologieën via het Lookout Security Platform. Onze drie technologieën pakken verschillende, maar even belangrijke securityuitdagingen aan. En wanneer ze gezamenlijk worden ingezet, kunnen organisaties veilig overstappen naar de cloud, een betere eindgebruikerservaring bieden en een uitgebreide Zero Trust-securityaanpak toepassen.”

Met de gezamenlijke oplossing van Ivanti en Lookout kunnen organisaties hun gegevens optimaal beschermen, ongeacht de toegangs- of hostingmethode. Adaptieve en contextgevoelige databeschermingscontrole voorkomt datalekken. Compliance-beleid wordt afgedwongen met behulp van fijnmazige controles die rekening houden met de eigenaar van een apparaat, de locatie, de actuele securitystatus van het apparaat en de gevoeligheid van de gegevens. En tot slot worden dreigingen van zowel binnen als buiten het netwerk gedetecteerd. De oplossing versterkt Virtual Private Network (VPN)-technologie met User and Entity Behaviour Analytics (UEBA) en biedt gedetailleerde toegangscontrole per applicatie en per apparaat volgens Software Defined Perimeter-architectuurprotocollen. CASB-functies beschermen tegen dataverlies en -diefstal in SaaS-applicaties. De securitystatus van clients wordt constant bewaakt en toegang tot applicaties wordt al dan niet verleend op basis van die status. Bovendien kunnen organisaties met deze gezamenlijke oplossing cloud-apps integreren in een ‘best-of-breed’ Zero Trust en Secure Service Edge (SSE) -ecosysteem, zonder bestaande oplossingen te vervangen. Dit zorgt voor optimale bedrijfscontinuïteit bij een hybride implementatie.

“We delen het streven van Ivanti om klanten te helpen bij het moderniseren van hun IT, het detecteren en verminderen van dreigingen en het bieden van een veilige en productieve omgeving voor werknemers die hybride werken. Samen bieden we veilige toegang en geavanceerde databescherming voor alle gebruikers, apparaten en applicaties”, zegt Jim Dolce, CEO van Lookout. “Door de krachten te bundelen met Ivanti, hebben Ivanti-klanten nu een duidelijk pad naar een Zero Trust-securitystrategie, ondersteund door onze innovatieve, datagerichte securityoplossingen voor de cloud. Onze oplossing is geoptimaliseerd om securityactiviteiten te vereenvoudigen die geschikt zijn voor werken op afstand en voor de digitale transformatie naar de cloud.”
GARTNER is een gedeponeerd handelsmerk en servicemerk van Gartner, Inc. en/of zijn dochterondernemingen in de VS en internationaal en wordt hier met toestemming gebruikt. Alle rechten voorbehouden.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Lookout
Lookout levert geïntegreerde endpoint-to-cloud-beveiliging. Met een uit de cloud geleverd platform beveiligen we gegevens voor 's werelds toonaangevende ondernemingen en zorgen we ervoor dat ze voldoen aan de regelgeving met respect voor de privacy van hun team dat nu overal werkt. We worden ook vertrouwd door miljoenen individuen over de hele wereld om hun digitale identiteit en mobiele apparaten te beschermen.
Meer over Lookout
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.