Okta onthult Okta FastPass: het einde van wachtwoorden op werk

Introductie van gebruiksvriendelijke en veilige wachtwoordloze toegang voor eindgebruikers voor verschillende toepassingen, besturingssystemen en endpoints

| Okta | 5 min | 02 april 2020 16:52
Copyright: Okta
Okta, Inc., de toonaangevende onafhankelijke aanbieder van identiteitsoplossingen voor ondernemingen, kondigt vandaag Okta FastPass aan, de eerste wachtwoordloze login-ervaring voor apparaten, applicaties en besturingssystemen, waaronder iOS, macOS, Android, en Windows. Met Okta FastPass hebben medewerkers toegang tot al hun applicaties vanaf ieder apparaat, zonder ooit een wachtwoord in te hoeven voeren.
 
Wachtwoorden zijn al lange tijd een bron van frustratie voor iedereen, mede door de ontelbare uren verloren productiviteit en grote beveiligingsrisico’s die ermee gepaard gaan. Volgens Okta’s rapport De Wachtwoordvrije Toekomst kan 37 procent van de werknemers bij het vergeten van hun wachtwoord geen toegang krijgen tot kritieke informatie die nodig is om hun werk uit te voeren. Dit soort situaties bezorgen zowel werknemers als bedrijven uitdagingen. Het voorkomen van inlogproblemen en het verhogen van de gebruikersveiligheid blijft een voortdurende uitdaging voor bedrijven in een wereld van complexe applicatie-, apparaat- en besturingssysteem-ecosystemen. 

"IT-teams hebben de taak om enorme technologische ecosystemen te beheren die bestaan uit een gevarieerde reeks applicaties, besturingssystemen en apparaten, allemaal om flexibiliteit en keuzes te bieden aan hun personeel", zegt Walter Geers, Regional VP Benelux bij Okta. "Het verminderen van het aantal wachtwoorden maakt werknemers niet alleen gelukkiger, het gebruik van sterkere factoren zoals biometrie beschermd hen ook beter. Okta FastPass benadrukt hoe Okta's onafhankelijke identiteitsplatform een onderscheidende ervaring kan leveren voor onze klanten. We realiseren dit door middel van een aanzienlijke upgrade van de Okta Identity Cloud, waarbij we de gebruikersidentiteit voor het eerst met de apparaat identiteit combineren." 

Contextual Device Signals zorgen voor een wachtwoordloze ervaring

Okta FastPass wordt mogelijk gemaakt door de nieuwe Okta Verify-applicatie, die door IT wordt aangeboden of door eindgebruikers kan worden gedownload op beheerde of onbeheerde apparaten. Zodra eindgebruikers hun Okta-account via de Okta Verify-applicatie registreren wordt een permanente sessie met Okta opgezet. Bij het openen van een door Okta beheerde applicatie worden eindgebruikers niet gevraagd om een wachtwoord. Dit betekent dat gebruikers een end-to-end wachtwoordloze login ervaring krijgen bij het gebruik van apparaten die biometrie ondersteunen. Beheerders kunnen indien gewenst gedetailleerde beleidsregels maken die Okta Device Trust, Endpoint Security Integrations en andere adaptieve beleidsregels combineren met Okta FastPass om veilige, wachtwoordloze ervaringen te bieden.
 
“Wereldwijd werken er bij NTT DATA meer dan 120,000 mensen in 50 verschillende landen. Het komt vaak voor dat er meer werknemers onderweg zijn dan dat er op kantoor zitten, waardoor Zero Trust voor ons van cruciaal belang is,” zegt Steve Williams, Chief Information Security Officer, NTT DATA. "Okta is een integraal onderdeel van de identiteitsgerichte kijk op het leven die we met ons beveiligingsmodel hebben ingenomen. Okta FastPass is een goed voorbeeld van hoe we NTT DATA-medewerkers met een eenvoudige wachtwoordloze ervaring toegang kunnen geven, terwijl we toch het beleid en de beveiliging van onbekende apparaten kunnen handhaven.” 

Een toekomst zonder wachtwoorden

NTT DATA’s visie op wachtwoordloze toegang wordt gedeeld door de Norwegian Refugee Council (NRC).  Met een sterk mobiel afhankelijk personeelsbestand van meer dan 14.000 werknemers in 33 landen, erkent NRC de behoefte aan een betere toegangsbeveiliging en naadloze gebruikerservaringen voor haar werknemers. Door gebruik te maken van Okta's contextuele authenticatiebeleid, gecombineerd met push-notificaties en extra veiligheidsverificatie, is NRC begonnen aan de weg naar een toekomst zonder wachtwoorden. 

Belangrijkste voordelen van Okta Fast Pass

  • “Always On”-productiviteit: maak verbinding met Okta vanaf ieder ondersteund apparaat en besturingssysteem zonder dat je ooit een wachtwoord nodig hebt.
  • Moderniseer de infrastructuur: verminder de afhankelijkheid van on-prem LDAP-directories, inclusief Active Directory, ten gunste van Universal Directory en stel beheerders in staat om te kiezen voor iedere cloud-gebaseerde aanbieder van Enterprise Mobility Management voor apparaatbeheer.
  • Bruikbaarheid: zet een consistent beleid en een uniforme ervaring op voor alle grote platformen, om zo verwarring bij gebruikers te verminderen en hen te laten kiezen uit verschillende apparaten voor een consistente inlogervaring op alle apparaten.
  • Veiligheid: verbeter de veiligheid met de combinatie van Okta FastPass en Device Trust om wachtwoordloze login ervaringen te bieden aan beheerde, compatibele apparaten en standaard authenticatie geïmplementeerd door middel van biometrische mogelijkheden, in plaats van enkel door middel van gebruikersspecifieke certificeringen.

Een platformbenadering van apparaatidentiteit  

Okta FastPass wordt aangedreven door een aantal Okta Platform Services, nieuwe fundamentele service-georiënteerde technologieën in het hart van de Okta Identity Cloud, waaronder Okta Devices, Okta Directories en Okta Identity Engine. Okta's platformbenadering van apparaat identiteit begint met de Okta Devices Platform Service. Deze nieuwe technologie stelt de Okta Identity Cloud in staat om apparaat identiteit en eindpuntsignalen te verzamelen en te evalueren.
 
Okta Platform Services levert uitgebreide technologieën aan klanten en partners door middel van Okta- producten en -integraties, terwijl ze Okta in staat stellen om te voldoen aan een ongelimiteerd aantal workforce en customer identity use-cases. Voor meer informatie over Okta Platform Services, ga naar: https://www.okta.com/platform/ 

Strategische samenwerking met VMware Carbon Black, Crowdstrike en Tanium

Tevens kondigt Okta tijdens het jaarlijkse Oktane event een aantal nieuwe strategische samenwerkingen aan. Deze omvatten partnerschappen met toonaangevende aanbieders van eindpuntbescherming en -beheer VMware Carbon Black, Crowdstrike en Tanium. De nieuwe integratiepartnerschappen bieden een brede reeks risicosignalen voor de Okta Identity Cloud, waardoor bedrijven eindpunt risicodetectie kunnen combineren met de identiteit van de gebruiker om een ongeëvenaarde toegangsbeveiliging te bieden. Deze integraties zijn mogelijk gemaakt door de nieuwe Okta Verify-applicatie en de Okta Devices Platform Service en maken de weg vrij voor verbeterde risicoanalyses en toegangsbeslissingen in een Zero Trust-omgeving. 

Beschikbaarheid

Okta FastPass zal beschikbaar zijn Early Access in Q4 2020 en kan worden aangeschaft als onderdeel van Single Sign-on in de Okta Workforce Identity productlijn, One App en Enterprise Editions in de Okta Customer Identity productlijn. Voor meer informatie, ga naar https://www.okta.com/fastpass/.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Okta

Okta (NASDAQ: OKTA) is de toonaangevende onafhankelijke leverancier van identity management voor de onderneming. De Okta Identity Cloud stelt organisaties in staat om de juiste mensen op het juiste moment en veilig te verbinden met de juiste technologieën. Met vele duizenden vooraf gebouwde integraties naar applicaties en infrastructuurleveranciers kunnen Okta-klanten eenvoudig en veilig gebruik maken van de beste technologieën voor hun bedrijf.
Meer over Okta

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.