OPPO Find X5 Pro ontvangt Android 13 Beta 1-update als een van de eersten

Ondertussen stelt OPPO een ColorOS-ontwikkelaarspreview beschikbaar

| OPPO | 2 min | 12 mei 2022 15:19
Copyright: OPPO
Vandaag kondigt OPPO aan dat de Find X5 Pro een van de eerste toestellen zal zijn die de nieuwe Google Android 13 Beta 1-update ontvangt. Ondertussen stelt OPPO een ColorOS-ontwikkelaarspreview beschikbaar op basis van Android 13 Beta 1 om nieuwe functies en veranderingen uit te werken.


‘’Wij werken al lange tijd nauw samen met Google om de best mogelijke besturingservaring te leveren via ons ColorOS-besturingssysteem, gebaseerd op iedere versie van Google’s Android-besturingssystemen’’, aldus Andy Wu, OPPO Vice President en President van de Find Product Series. ‘’Met het nieuwe Android 13 geloven we dat de prestaties van onze kwalitatieve producten, zoals het OPPO Find X5 Pro-vlaggenschip, volledig benut worden door ontwikkelaars en gebruikers.’’

Android 13 richt zich meer op privacy en veiligheid en komt tegelijkertijd met nieuwe Application Programming Interfaces (API’s) om ontwikkelaars te helpen betere apps te bouwen. Het biedt een reeks updates, waaronder privacy-functies, zoals de nieuwe toestemmingsmelding voor de fotokiezer, API’s zoals app-pictogrammen met een thema, tegels toevoegen aan de snelle instellingen en taalondersteuning per app. Ook Bluetooth LE-audio en MIDI 2.0 via USB behoren tot de mogelijkheden. Beta 1 voegt bovendien nieuwe toestemmingen toe voor selectieve toegang tot mediabestanden, verbeterde audio routing API’s, en nog veel meer.

Android 13 Beta 1 zal beschikbaar zijn voor de Find X5 Pro, OPPO’s nieuwste vlaggenschip smartphone die in februari 2022 is gelanceerd. De Find X5 Pro is uitgerust met OPPO’s eerste zelfontwikkelde Neural Processing Unit (NPU), genaamd MariSilicon X, voor premium beeldverwerkingsprestaties. Daarnaast bevat de OPPO Find X5 Pro het dubbele IMX766-camerasysteem, welke wordt aangedreven door OPPO’s MariSilicon X NPU voor een ongeëvenaarde beeldverwerkingservaring. Met zijn ongeëvenaarde prestaties, ultrasnelle 5G-connectiviteit en de royale 80W SUPERVOOC-snellaadtechnologie, is de Find X5 Pro ontworpen om gebruikers over de hele wereld een allround premium ervaring te bieden.

Ontwikkelaars kunnen de previewversie van ColorOS, op basis van het nieuwe Android 13 Beta 1 downloaden en uitproberen. De verwachting is dat Find X5 Pro-gebruikers binnenkort als een van de eersten kunnen genieten van de nieuwe publieke versie van ColorOS, gebaseerd op Android 13.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over OPPO
OPPO is een wereldwijd toonaangevend smartphonemerk dat naast innovatieve smartphones ook baanbrekende IOT-producten biedt. Sinds de lancering van OPPO’s eerste smartphone in 2008, heeft het bedrijf onophoudelijk gewerkt aan technologische doorbraken zonder afbreuk te doen aan design. 

De opening van het Nederlandse kantoor was in 2018 een van OPPO’s eerste Europese vestigingen. Sindsdien zijn er in verschillende segmenten smartphoneseries geïntroduceerd, van betaalbare eyecatchers (A 2020 Series) tot toestellen die smartphone fotografie wereldwijd naar een hoger niveau tillen (Reno series) en premium toestellen met innovatieve specs (Find X Series). 

OPPO was met zijn Find X2 Series ook het eerste merk dat 5G-smartphones introduceerde op de Nederlandse markt. Als pionier op het gebied van 5G ondersteunt OPPO de commerciële uitrol van 5G op verschillende manieren, waaronder standaard 5G-patentontwikkeling, technologieonderzoek en industriële samenwerkingen. 

In het tijdperk van intelligente connectiviteit is het de ambitie van OPPO om zowel lokaal als internationaal, te blijven investeren in het creëren van impactvolle producten en het ontwikkelen van grensverleggende (5G-) technologieën. OPPO’s SuperVOOC 2.0 is hier een goed voorbeeld van; het is de snelste laadtechnologie die momenteel commercieel beschikbaar is. 

OPPO werkt wereldwijd samen met toonaangevende partners zoals o.a. Lamborghini, FC Barcelona, Wimbledon en National Geographic. Momenteel is OPPO actief in meer dan 45 landen en regio’s en beschikt het over zes onderzoekscentra die zich volledig richten op het creëren van ultieme smartphone-ervaringen voor gebruikers over de hele wereld.
Meer over OPPO
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.