Collibra haalt $112,5 miljoen op om bedrijven te helpen datagestuurd beslissingen te nemen

ICONIQ Capital, Index Ventures en Durable Capital Partners leiden nieuwste financieringsronde voor Data Intelligence-bedrijf

| Collibra | 3 min | 02 april 2020 17:18
Afbeelding: Felix Van de Maele, medeoprichter en CEO Collibra | Copyright: Collibra
Collibra, het Data Intelligence-bedrijf, kondigt vandaag een nieuwe financiering van $112,5 miljoen aan voor een post-money waardering van $2,3 miljard, waarmee de totale financiering van het bedrijf op $345,5 miljoen komt.

De financieringsronde werd geleid door bestaande investeerders ICONIQ Capital en Index Ventures, en nieuwe investeerder Durable Capital Partners LP, dat in 2019 werd opgericht door Henry Ellenbogen, voormalig portfolio manager van T. Rowe Price. Bestaande investeerders Battery Ventures, CapitalG en Dawn Capital namen ook deel aan deze ronde.

"Het is onze passie om bedrijven te helpen hun data beter te begrijpen, erop te kunnen vertrouwen en het te benutten”, zei Felix Van de Maele, medeoprichter en CEO van Collibra. "Collibra wil organisaties helpen om samenwerking tussen teams te stimuleren. Door samen te werken met onze nieuwe en bestaande investeerders, versterken we onze positie - en daarmee de positie van onze klanten - om de waarde uit bedrijfsdata te halen."

Collibra’s toewijding om Data Intelligence mogelijk te maken en de kwaliteit van zakelijke beslissingen op basis van data te verbeteren voor haar 450 klanten, wordt verder ondersteund door deze financiering. Het productaanbod van Collibra helpt organisaties bij het aanpakken van een groot aantal zakelijke uitdagingen, waaronder privacy en gegevensbescherming, compliance en risicobeperking, operationele efficiëntie en kostenreductie.

"Durable Capital Partners investeert in innovatieve bedrijven die veel potentieel hebben om groeiende industrieën vorm te geven en grotere bedrijven op te bouwen”, zei Ellenbogen, oprichter en chief investment officer van Durable Capital Partners LP. "Wij zien Collibra als leider in Data Intelligence, een domein dat een enorme impact kan hebben op het wereldwijde zakendoen en waarvan we verwachten dat het zal blijven groeien omdat data een steeds belangrijker middel wordt.”

Matt Jacobson, general partner bij ICONIQ Capital en Collibra-bestuurslid, zei: "We zijn overtuigd van Collibra en haar missie om organisaties te laten profiteren van hun data. Voor bedrijven wordt de noodzaak om hun data te benutten voor strategische besluitvorming steeds groter. Collibra stelt organisaties in staat hun data te gebruiken om belangrijke zakelijke beslissingen te nemen, wat met name belangrijk is in onzekere bedrijfsomgevingen.”

Jan Hammer, partner bij Index Ventures en Collibra-bestuurslid, zei: “We zijn er trots op onze langdurige samenwerking met het Collibra-team uit te breiden. Collibra heeft een besturingssysteem voor data gecreëerd dat de manier waarop bedrijven beslissingen nemen verandert. Hierdoor krijgen gebruikers toegang tot de gegevens die ze nodig hebben en belangrijker nog, die ze kunnen vertrouwen om belangrijke zakelijke beslissingen te nemen.”

Over ICONIQ Capital

ICONIQ Capital is een particuliere investeringsmaatschappij die een aantal van 's werelds meest invloedrijke families en organisaties bedient. We zijn een vertrouwde adviseur en kennis partner die waardevolle strategische relaties faciliteert voor investeringsmogelijkheden, family governance en wereldwijde impact. Met meer dan 200 mensen in San Francisco, Palo Alto, New York en Singapore, biedt ICONIQ financiële advies- en family office-diensten en beheert het directe investeringen met een focus op technology growth equity, venture capital en onroerend goed.

Over Index Ventures

Index Ventures is een in Londen en San Francisco gevestigd internationaal venture capital bedrijf dat de meest ambitieuze ondernemers helpt om gedurfde ideeën om te zetten in wereldwijde bedrijven. Index-gesteunde bedrijven die de wereld om ons heen hervormen, zijn Adyen, Dropbox, Elastic en Slack. Ga voor meer informatie naar www.indexventures.com.

Over Durable Capital Partners LP

Durable Capital Partners LP is een nieuw beleggingsadviesbedrijf, opgericht door Henry Ellenbogen. De investeringsfilosofie van Durable Capital Partners LP is gebaseerd op de inkoop van smallcap- en midcap compounders in zowel de particuliere als publieke sector. Voordat Henry Durable Capital Partners LP oprichtte, werkte hij 18 jaar bij T. Rowe Price, waar hij Portfolio Manager was van het Media & Telecom Fonds (2005 - 2009) en het New Horizons Fonds (2010 - maart 2019). Henry was ook Chief Investment Officer bij T. Rowe Price voor Equity Growth in de VS.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Collibra

Collibra is het bedrijf voor Data Intelligence . We versnellen vertrouwde bedrijfsresultaten door de juiste gegevens, inzichten en algoritmen te verbinden met alle Data Citizens. Ons cloudgebaseerd platform verbindt IT en het bedrijf om een ??datagestuurde cultuur voor de digitale onderneming op te bouwen. Wereldwijde organisaties kiezen Collibra om de waarde van hun gegevens te ontgrendelen en er een strategisch, concurrerend bedrijfsmiddel van te maken.
Meer over Collibra

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.