Dematic maakt van beursstand LogiMAT interactieve klantervaring

Op de interactieve beursstand onthult het bedrijf 15 showcases, om innovatie live te ervaren

| Dematic | 3 min | 12 mei 2022 16:54
Copyright: Dematic
  • Interactieve live-presentaties nieuwe remote services applicaties
  • ‘Gezondheidscheck’ software toont efficiency en verbeterpotentieel
  • Unieke klantoplossingen via AR en VR-applicaties
Dematic focust tijdens LogiMAT op de klantbehoeften, door unieke klantervaringen te presenteren onder het nieuwe motto ‘#bringiton’. Deze beurs wordt van 31 mei tot 2 juni in Stuttgart georganiseerd. Op de interactieve beursstand onthult het bedrijf 15 showcases, om innovatie live te ervaren met behulp van 3D-configuraties, 360°-tours en augmented reality. Deze aanpak maakt het mogelijk om volledig geautomatiseerde magazijnoplossingen ter plaatse te visualiseren, te testen en op afstand te bedienen. Dematic gaat standbezoekers en klanten aanmoedigen om nieuwe oplossingen voor de material flow te gebruiken om te profiteren van kansen die daardoor ontstaan om een concurrentievoordeel te behalen. Tevens gaat Dematic in op de huidige uitdagingen waarmee klanten in de intralogistiek worden geconfronteerd, om te laten zien dat ze een waarde toevoegende partner zijn met innovatieve oplossingen. Dematic is te vinden in hal 1 op stand B37.

"Klantervaring is Dematic's topprioriteit op LogiMAT. In een voortdurende dialoog met klanten willen we hun behoeften in de hele intralogistieke waardeketen begrijpen. Dan kunnen we helpen het concurrentievermogen op lange termijn te versterken met innovatieve oplossingen die precies op de behoeften zijn afgestemd," verklaart Bernard Biolchini, Executive Vice President (EVP) EMEA bij Dematic.

Het bedrijf heeft enkele belangrijke uitdagingen in de logistieke markt geïdentificeerd, zoals het oplossen van personeelstekorten en ruimtebeperkingen, het realiseren van betrouwbare levertijden ondanks tekorten in grondstoffen, het betrouwbaar plannen van projectkosten, veranderend consumentengedrag en verdere digitalisering. Biolchini vervolgt: "In de afgelopen twee jaar is het zakendoen ingrijpend veranderd en dat vereist anders denken en een diep begrip van onze klantbehoeften. Op LogiMAT willen we bezoekers boeien met nieuwe benaderingen en deze op een unieke manier presenteren", zegt EMEA-manager Biolchini. Zijn regio is begin 2022 geherstructureerd om met de wereldwijde ervaring en kennis van Dematic beter te kunnen inspelen op de lokale klantbehoeften.

Bezoekers aan de twee verdiepingen tellende Dematic-stand B37 in hal 1 kunnen niet alleen informatie inwinnen en ideeën uitwisselen, benadrukt Dr. Jens Hardenacke, Managing Director bij Dematic DACH. "Het unieke is dat gasten onze oplossingen niet alleen op displays te zien krijgen, maar ze ook ter plaatse in een innovatieve omgeving kunnen ervaren". Dit geeft hen de mogelijkheid om de automatiseringsdoelstellingen eerst in een 3D-weergave te visualiseren en deze vervolgens zelf live te besturen. Zij kunnen bijvoorbeeld virtual reality-brillen gebruiken om machines op afstand te onderhouden. "Ik kijk ernaar uit om op een interactieve wijze te laten zien hoe Dematic haar klanten van begin tot eind kan ondersteunen tijdens hun automatiseringsproject. Met een breed aanbod geavanceerde toepassingen, die zowel uitstekende technologische mogelijkheden op de markt bieden, als aantonen dat wij in staat zijn om aan de specifieke vereisten van verschillende industrieën te voldoen," legt Hardenacke uit.

Behalve toekomstgerichte oplossingen voor online retail, mixed case fulfilment, palletopslag en mobiele automatisering, laat Dematic op de beurs voor het eerst ook haar nieuwe service voor visuele inspectie van intralogistieke systemen zien. Deze reduceert de tijd en moeite die nodig zijn voor onderhoud aanzienlijk - zonder verlies van kwaliteit. Zo kunnen regelmatige veiligheidscontroles en visuele inspecties worden uitgevoerd met behulp van drones. In het kader hiervan zal Dematic tijdens LogiMAT een live dronevlucht uitvoeren op het hoofdkantoor in Heusenstamm. Tevens worden live-ondersteuning op afstand en het gebruik van een interactieve digital twin voor voorspellend onderhoud getoond. "Met zo’n digital twin voeren we ook een software gezondheidscheck uit, inclusief interactieve dashboards, digitale showcases en VR-toepassingen. Op die manier kunnen tijd en kosten tijdens het onderhoud worden beperkt," zegt Hardenacke.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Dematic
De Dematic Group is een toonaangevende leverancier van automatiseringstechnologie, software en diensten voor de optimalisatie van de supply chain. Dematic, met hoofdzetel in het Amerikaanse Atlanta, Georgia, behoort tot de KION Group - een wereldleider in vorkheftruck- en magazijntechnologie en daarmee gerelateerde dienstverlening voor supply chain. Met haar logistieke oplossingen optimaliseert de KION Group in meer dan 100 landen goederen- en datastromen in fabrieken, magazijnen en distributiecentra. De groep is de grootste fabrikant van heftrucks in Europa en de wereldwijde nummer twee. Dematic is een van de belangrijkste leveranciers van logistieke automatiseringstechnologie wereldwijd.
Meer over Dematic
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.