Functietitels zijn passé. Focus op vaardigheden!

Een baan is meer dan een functietitel

| Cybersec Europe | 3 min | 12 mei 2022 20:23
Bedrijven zijn vandaag in een onderlinge strijd verwikkeld om de beste talenten aan te trekken én te behouden. En ondanks dat ook de werkloosheidscijfers afnemen in Nederland, zitten heel wat kandidaten met enorm veel potentieel thuis. En niet om te werken, maar om te zoeken naar een baan die bij hen past. Willen we hier serieus iets mee doen, dan zal de werving en selectie rigoureus anders aangepakt moeten worden. Mijn advies voor recruiters én werkzoekenden? Kijk niet naar de functietitel, maar zoek een match met de vaardigheden van iemand.

De CBS-cijfers liegen er niet om. In het laatste kwartaal van vorig jaar waren er in Nederland alleen al 387.000 openstaande vacatures. Spoor, luchtvaart, defensie, onderwijs, IT,… iedereen zoekt naar mensen. In een ‘war for talent’ proberen bedrijven de beste talenten voor zich te winnen én te behouden. En vooral dat laatste is iets waar de laatste tijd steeds meer aandacht vraagt. Het gebeurt niet zelden dat nieuw aangenomen digital en cyber experts, maar ook data-analisten en netwerk-guru’s na een week al aan hun digitale mouw getrokken worden door headhunters.

Een baan is meer dan een functietitel

Het lijkt steeds moeilijker voor bedrijven om in contact te komen met de juiste (groep) werkzoekenden. Een functietitel geeft een (vaak fout) beeld van wat voor persoon écht gezocht wordt. Omschrijvingen van de baan zelf en functietitels schrikken kandidaten vaak af. Ze worden verkeerd geïnterpreteerd waardoor werkzoekenden niet verder lezen, omdat ze er vanuit gaan dat ze toch niet de juiste persoon zijn. Wie technisch onderlegd is en afgestudeerd is in bijvoorbeeld elektromechanica voelt zich namelijk niet altijd senang om als Network Engineer in een datacenter aan de slag te gaan, terwijl hij of zij in principe wel over de juiste skills beschikt. Wanneer een werknemer die uitstekend presteert het bedrijf verlaat voor een andere baan, of hij/zij gaat op een andere plek binnen het bedrijf aan de slag, dan stopt de werkgever veel energie in het het vormgeven van een functieomschrijving op basis van het profiel van de vorige persoon die dat werk deed. Bijna niemand neemt de moeite om de benodigde vaardigheden op een rij te zetten.

Hoe je dan wél de juiste mensen vindt? Zoek anders. Vergeet functietitels en focus op vaardigheden, drijfveren en interesses. Waarom zou iemand met een diploma antropologie niet in de IT-sector kunnen werken? Ook in technische bedrijven zoekt men mensen met een achtergrond in communicatie. En ook een marketeer kan ongetwijfeld wat creativiteit brengen bij Defensie of in een advocatenkantoor op de Amsterdamse Zuidas.

Mensen willen leren en evolueren

Zoek je een waardevolle werknemer voor je team? Bepaal dan welke 10 of 15 vaardigheden cruciaal zijn voor de specifieke baan en zoek naar mensen die hierover beschikken, ongeacht hun achtergrond, diploma of ervaring.

Doe vervolgens aan upskilling. Bied hen opleidingen aan. Zo toon je waardering en geef je aan bereid te zijn te investeren in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. De perfecte medewerker bestaat nog altijd niet. Mensen die willen leren en evolueren wel. Veel mensen, ongeacht hun leeftijd, hebben vandaag vaak het gevoel niets meer te kunnen bijleren in het dagelijkse werk. Dus zoeken ze een werkplek waar dat wel kan.

Vergeet functietitels, zoek naar vaardigheden en blijf mensen boeien en opleiden. Het is de enige manier om medewerkers te vinden en op lange termijn aan je te binden.

De auteur, Georges Ataya, is Professor aan de ULB en is Academic Director of Digital Governance and Trust Executive Education aan Solvay Lifelong Learning. En sprak dit jaar tijdens het Europese cybersecurity event Cybersec in Brussel.

Auteur: Georges Ataya, Senior Partner bij Ataya and Partners

Alle artikelen

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Cybersec Europe
Cybersec Europe is ontstaan uit de beurs Infosecurity België. Waar voorgaande beurs vooral de focus legde op cybersecurity oplossingen, belicht Cybersec Europe vooral het strategische aspect van IT-beveiliging.
Meer over Cybersec Europe
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.