Chainalysis verdubbelt activiteit in private sector en verdubbelt waardering tot $8.6 miljard met nieuwe funding

Series F financing geleid door GIC met participatie van nieuwe en bestaande investeerders

| Chainalysis | 5 min | 12 mei 2022 20:30
Copyright: Micheile Henderson op Unsplash
Chainalysis, het blockchain-dataplatform, kondigt vandaag een Series F financing van $170 miljoen, geleid door GIC, aan waardoor de totale waardering uitkomt op $8,6 miljard. Eerdere investeerders Accel, Blackstone, Dragoneer en FundersClub verhoogden hun investering in het bedrijf en de Bank of New York Mellon en Emergence Capital namen ook deel. Chainalysis is nu het grootste Software as a Service (SaaS) bedrijf in de cryptocurrency-industrie en zal de fondsen gebruiken om te blijven investeren in productinnovatie en om hun wereldwijde activiteiten uit te breiden om aan de vraag van klanten te voldoen naarmate de activaklasse groeit.

Nu overheidsinstanties zich bewust zijn van het belang van blockchain data en analyse, is er afgelopen jaar een hoogtepunt bereikt in de vraag naar risicobeheer en business intelligence-oplossingen van beurzen en DeFi platforms die hun bedrijf willen opschalen en financiële instellingen die de cryptocurrency-wereld betreden.

In het afgelopen jaar heeft Chainalysis:
 • Hun klantenaantal met 75% verhoogd en heeft nu meer dan 750 klanten in 70 landen.
 • Hun klantenbestand in de private sector verdubbeld én het klantenbestand in de financiële dienstensector verdrievoudigd, inmiddels zijn meer dan 100 financiële instellingen klant.
 • Het aantal klanten dat goed is voor meer dan $100.000 aan jaarlijks terugkerende inkomsten met 75% verhoogd tot 150 klanten.

Business momentum & klantsuccessen

De cryptocurrency-industrie heeft zich ontwikkeld en is flink gegroeid sinds Chainalysis in juni 2021 haar Series E-financiering ophaalde. Het bedrijf is toen een partnerschap aangegaan met nieuwe types klanten, waaronder NFT-platforms zoals Dapper Labs, fintech-bedrijven zoals Robinhood, en traditionele financiële instellingen zoals de Bank of New York Mellon, Cross River Bank en Commonwealth Bank (CBA) in Australië. De activiteiten groeiden in alle regio's, waarbij met name Azië-Pacific in 2021 een doorbraak had met een omzet en het aantal klanten dat meer dan verdubbelde. Terwijl het bedrijf opschaalt, heeft het een klanttevredenheid NPS-score van meer dan 80% behouden.

Ook de klanten van Chainalysis hebben enorme successen geboekt bij het verhinderen van criminele activiteiten en het terugvorderen van fondsen. In november 2021 kondigde de IRS Criminal Investigations aan dat het meer dan $3,5 miljard aan cryptocurrency in beslag had genomen in 2021 - allemaal uit niet-fiscale onderzoeken - wat 93% vertegenwoordigt van alle fondsen die in beslag zijn genomen door de divisie in die periode. Andere successen zijn onder andere de $2,3 miljoen die in beslag werd genomen bij de ransomware-groep achter de Colonial Pipeline-aanval en de sanctionering door OFAC van twee in Rusland gevestigde cryptocurrency-diensten die sterk betrokken waren bij het witwassen van geld.

Productontwikkeling

Chainalysis blijft investeren in het uitbouwen van haar data platform om nieuwe en verbeterde tools voor risicobeheer en business intelligence te ondersteunen. Recente verbeteringen zijn onder andere:
 • Verbeterde, diepere data-analyse: Blockchain-analysetools zijn slechts zo goed als hun onderliggende dataset. Chainalysis biedt nu uitgebreide DeFi identificaties, inclusief 100% dekking van de Top 15 DEX-liquiditeitspools, en verbeterde dekking van lending en oracle-protocollen en yield-aggregators.
 • Gelanceerde cross-chain grafieken: Met de toename van het aantal blockchains - en van het aantal smart contracts die ze interoperabel maken - maakt Chainalysis Cross-Chain Investigations het onderzoekers gemakkelijk om door dit ingewikkelde ecosysteem te navigeren in één enkele grafiek.
 • Uitgebreidere mogelijkheden voor transactiemonitoring: Chainalysis screent nu gemiddeld $1 biljoen aan transactiewaarde per maand over alle cryptocurrency assets waardoor hun klanten nieuwe assets sneller veilig kunnen inventariseren.
 • Het behalen van de SOC2 Type II certificering: Chainalysis heeft haar tweede compliance audit voor de KYT en Reactor producten afgerond. Dit getuigt van de succesvolle implementatie van controles in zowel de Security als de Availability trust service-criteria.

Groei van het team

In het afgelopen jaar heeft Chainalysis meer dan 450 mensen aangenomen en het bedrijf telt nu meer dan 700 werknemers. Om de aanhoudende groei van het bedrijf te ondersteunen en de operationele functies te versterken, heeft Chainalysis onlangs managementleden aangenomen voor verschillende functies, waaronder:
 • Sari Granat, President en Chief Operating Officer: Granat was voorheen EVP, Chief Administrative Officer & General Counsel bij IHS Markit, waar ze gedurende 10 jaar van groei en transformatie de leiding had over de juridische, compliance-, enterprise risk-, informatiebeveiligings- en informatietechnologiefuncties van het data-, analyse- en technologiebedrijf.
 • W. Thomas Stanley, President en Chief Revenue Officer: Stanley was voorheen CRO bij Tanium, waar hij zorgde voor een hypergrowth naar meer dan 500 miljoen dollar in ARR, en tegelijkertijd internationale markten en de partner verkooporganisatie uitbouwde.
 • Mikaela Smith, Global VP of Talent Acquisition: Smith heeft zich de afgelopen 11 jaar bij Slack en Twitter gericht op het wereldwijd opschalen van bedrijven door middel van hypergrowth en het lanceren en operationeel maken van innovatieve programma's gericht op diversiteit, terwijl ze de volgende generatie Talent-functies uitbouwde.
 • Caroline Malcolm, Hoofd Internationaal Beleid: Malcolm treedt toe na 12 jaar bij de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO), meest recentelijk als het hoofd van het Global Blockchain Policy Centre.

"In het afgelopen jaar heeft de cryptocurrency-industrie de oversteek gemaakt naar de ‘mainstream’ met financiële instellingen die de markt betreden en nieuwe technologieën zoals NFT's die traditionele markten verstoren," zegt Michael Gronager, mede-oprichter en CEO, Chainalysis. "Onze partners bij GIC begrijpen de kracht van Chainalysis' dataplatform en klantennetwerk, ons sterke leiderschapsteam, en de marktkansen die voor ons liggen. Ik ben verheugd om onze relatie met hun team te verdiepen, vooral nu we onze activiteiten in de APAC-regio uitbreiden."

"Chainalysis bevindt zich in een unieke positie van het runnen van een SaaS-bedrijf in de cryptocurrency-industrie vanwege de stabiliteit van hun bedrijfsmodel, evenals de toenemende vraag naar vertrouwen en veiligheid in de algehele industrie," aldus Choo Yong Cheen, Chief Investment Officer of Private Equity bij GIC. Hij voegde eraan toe: "We kijken ernaar uit om onze samenwerking uit te breiden en naar de volgende fase van groei."

"Onze investering in Chainalysis is een natuurlijke progressie van een reeds betekenisvolle en productieve alliantie," zegt Roman Regelman, CEO van Securities Services & Digital voor BNY Mellon. "BNY Mellon is een leider in financiële marktinnovatie, en samenwerken met gevestigde bedrijven in het ecosysteem van digitale activa, zoals Chainalysis, is een belangrijke pijler in onze strategie."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Chainalysis
Chainalysis is de wereldwijde marktleider in het analyseren van cryptocurrency blockchains om data, software, diensten en onderzoek te leveren aan overheidsinstanties, beurzen, financiële instellingen en verzekerings- en cyberbeveiligingsbedrijven.
Meer over Chainalysis
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.