AG5 haalt € 1,2 mln. bij Peak op om skills gap te dichten

Niet goed in kaart brengen vaardigheden van werknemers leidt tot problemen met regelgeving

| AG5 | 3 min | 12 mei 2022 20:50
Afbeelding: AG5 oprichters Mathieu van Echtelt (CPO), Wouter Gazendam (Head R&D) en Rick van Echtelt (CEO) (vlnr.) | Copyright: AG5
Het Amsterdamse AG5 heeft in een investeringsronde € 1,2 mln. opgehaald bij early stage tech-investeerder Peak. Met de investering zal AG5 zijn skills management software verder ontwikkelen en wereldwijd op de markt brengen. Nu al maken internationale organisaties, zoals Jacobs Douwe Egberts, KLM en Toyota Boshoku, gebruik van AG5 om de vaardigheden van werknemers in kaart te brengen om ze correct te kunnen inplannen, tijdig op te leiden en te voldoen aan internationale regelgeving.

Organisaties van over de hele wereld kloppen aan bij het Amsterdamse AG5, soms via de grote consultancybureaus zoals Accenture. Allemaal met dezelfde uitdaging: de vaardigheden en bijbehorende ‘skills gap’ van werknemers in kaart brengen. Snelle ontwikkeling van technologie vereist continue bijscholing van werknemers. Bovendien wordt naleving van regelgeving met strenge audits gecontroleerd.

“We zien dat organisaties moeite hebben met het inzichtelijk maken van welke werknemer gekwalificeerd is om een bepaalde machine kunnen bedienen of in een productielijn kunnen werken,” zegt Rick van Echtelt, oprichter van AG5. “Door technologische ontwikkeling wordt het tekort aan vaardigheden alleen maar groter en de kwalificatie complexer. Dat wordt door de Europese Unie bevestigd met de European Skills Agenda, waarmee het € 85 mld. investeert in de ontwikkeling van digitale vaardigheden op de werkvloer.”

‘Skills gap’ wereldwijd aanpakken

AG5 heeft kantoren in Amsterdam en Berlijn en richt zich sinds 2019 specifiek op skills management. Met 21 werknemers werkt AG5 aan haar skills management platform, dat inmiddels in 15 talen beschikbaar is. Het platform biedt technische integraties met tientallen partijen op het gebied van HRM, e-learning, planningsystemen en leermanagementsystemen, waaronder SAP (als certified partner), Moodle en Cornerstone. Het bedrijf werkt voor internationale organisaties, zoals Jacobs Douwe Egberts, KLM, Olympus, Tata Steel en Toyota Boshoku.

De € 1,2 mln. investering, afkomstig van investeerder Peak, biedt AG5 de mogelijkheid om het platform verder te internationaliseren en multinationals intercontinentaal te ondersteunen. Het bedrijf heeft de ambitie om het team binnen twee jaar te verdubbelen en het aantal klanten te verviervoudigen. Om die groei te ondersteunen werft AG5 medewerkers voor verschillende sleutelposities.

“De skills gap groeit wereldwijd en steeds meer organisaties moeten voldoen aan strengere vereisten qua certificering, compliancy en duurzaamheid (ESG). AG5 biedt een schaalbare SaaS-oplossing die inzicht biedt in de skills gap per team, locatie of regio. Zo kunnen werknemers op basis van hun kwalificaties worden ingepland, tijdig worden opgeleid en voldoet de organisatie aan de internationale regelgeving voor de betreffende sector. Wij kijken ernaar uit het team van AG5 te helpen bij het realiseren van hun ambitieuze groeiambities,” zegt Johan van Mil, mede-oprichter van Peak.

“We hebben in Peak onze groeipartner gevonden. Hun diepe marktanalyse liet ons inzien dat de behoefte aan ons platform wereldwijd nog groter is dan wij zelf hadden voorzien. De kennis en expertise van het internationaal laten groeien van SaaS-platformen, samen met de mensen en bedrijfscultuur, is de perfecte match om die behoefte tegemoet te kunnen gaan komen,” zegt Van Echtelt.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over AG5
AG5 ontwikkelt skills management software voor middel en grote organisaties. De software brengt vaardigheden en de bijbehorende skills gap van werknemers overzichtelijk in kaart, zodat zij efficiënt kunnen worden ingezet en erkenning krijgen voor wat zij kunnen en weten. Verschillende dashboards brengen tekorten aan vaardigheden in beeld en geven overzicht over trainingsprogramma’s. AG5 richt zich sinds 2019 specifiek op skills management. Het skills management platform van AG5 is beschikbaar in meerdere talen en biedt technische integraties biedt met onder andere SAP (als certified partner), Moodle en verschillende leermanagementsystemen zoals Cornerstone.
 
Meer over AG5
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.