Submer en BIT slaan handen ineen voor duurzaam en efficiënt koelen van apparatuur

Live demonstratie van Submer-immersion cooling technologie in datacenter BIT

| BIT Internet Technology | 2 min | 12 mei 2022 21:07
Copyright: Submer
Submer, een toonaangevend en innovatief bedrijf gespecialiseerd in immersion cooling, gaat samenwerken met BIT, een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in groene colocatie en managed hosting voor zakelijke internetgebruikers. Vanaf heden kan bij BIT een demonstratie aangevraagd worden van Submer’s bekroonde immersion cooling technologie in de vorm van de SmartPodXL. Met de SmartPodXL van Submer kan BIT apparatuur op een duurzame manier koelen en neemt deze apparatuur minder ruimte in.

Duurzaam en efficiënt

In 2020 produceerde iedere persoon ter wereld 1,7 megabytes aan data per seconde. Naarmate de hoeveelheid data toeneemt en toepassingen voor machine learning (AI) steeds populairder worden, groeit de vraag naar rekenkracht. Datacenters hebben koel- en opslagoplossingen nodig die het mogelijk maken om meer apparatuur in minder ruimte te plaatsen en tegelijkertijd duurzamer te zijn. Hoe groter het vermogen van de apparatuur, hoe groter de hoeveelheid warmte die wordt geproduceerd. Een datacenter moet apparatuur koel kunnen houden om te voorkomen dat deze uitvalt. Met de SmartPodXL van Submer wordt apparatuur op een duurzame manier gekoeld en tegelijkertijd in minder ruimte opgeslagen. Dit gebeurt door middel van immersion cooling. De apparatuur wordt ondergedompeld in een speciale vloeistof. De warmte van de apparatuur wordt dan overgedragen aan de vloeistof, die daarna wordt gekoeld en weer wordt teruggeleid.

Live demonstratie

Als onderdeel van de samenwerking kunnen geïnteresseerden BIT’s datacenter in Ede bezoeken voor een live demonstratie van Submer’s SmartPodXL. Zo is te zien hoe immersion cooling een innovatieve oplossing is om meer rekenkracht te koelen op een duurzame en efficiënte manier. De bezoekers kunnen vragen stellen en de geavanceerde technologie van Submer van dichtbij bekijken.

Peter van Wijk, Datacenter Manager bij BIT: “Immersiekoeling wordt steeds populairder. Bij BIT staat duurzaamheid hoog in het vaandel, en vinden we het belangrijk om nieuwe technologie te delen met de buitenwereld. We zijn erg blij dat we de SmartPodXL van Submer in ons datacenter kunnen laten zien. Submer heeft een internationale reputatie opgebouwd in het ontwikkelen van de meest geavanceerde immersion cooling technologie.”

Daniel Pope, CEO en medeoprichter van Submer: “Submer ziet Nederland als een belangrijke markt in 2022 en daarna. Door samen te werken met BIT kunnen klanten onze oplossingen van dichtbij zien en de kracht van onze technologieën zelf ervaren. Bedrijven willen hun milieu-impact verminderen zonder in te leveren op efficiëntie. BIT is een uitstekende partner om onze technologie te tonen. We zijn dan ook erg enthousiast om deze samenwerking aan te gaan.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over BIT Internet Technology
BIT beheert een drietal datacenters in Ede en is gespecialiseerd in groene colocatie, internetverbindingen, managed hosting en outsourcing voor zakelijke gebruikers van het internet. BIT levert aan kwaliteitsbewuste organisaties de ruggengraat voor hun IT- en internet-infrastructuur. Betrouwbaarheid is het uitgangspunt van de dienstverlening, zodat klanten zich zorgeloos met hun kernactiviteiten bezig kunnen houden. BIT onderscheidt zich door een hoog kennisniveau, jarenlange ervaring en een pragmatische aanpak. BIT is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd.
Meer over BIT Internet Technology
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.