PTC en ITC Infotech breiden na 20 jaar alliantie uit, sneller waarde voor de klant door digitale transformatie en SaaS

Bedrijven bundelen PLM-experts in nieuwe bedrijfseenheid van ITC Infotech

| PTC | 4 min | 13 mei 2022 16:37
PTC en ITC Infotech hebben een overeenkomst aangekondigd om de digitale transformatie-initiatieven van klanten te versnellen. De nadruk ligt op Windchill®, dat software as a Service (SaaS) biedt voor Product Lifecycle Management (PLM). ITC Infotech zal een deel van de PLM-implementatiediensten van PTC overnemen. Dit zal leiden tot een nieuwe bedrijfseenheid van ITC Infotech, DxP Services genaamd, waarin PLM-experts van beide bedrijven zullen worden samengebracht. De twee bedrijven zullen samenwerken om "in-flight" Windchill implementatiediensten te leveren aan een brede set van bestaande PTC-klanten. Tegelijkertijd zal een groeiend aantal klanten kunnen overstappen van hun bestaande, soms sterk gepersonaliseerde lokale implementatie van Windchill naar best-practice SaaS van de volgende generatie.

De digitale transformatie en het gebruik van SaaS heeft breed ingang gevonden in alle aspecten van het bedrijfsleven: naar verwachting zal dit jaar meer dan de helft van alle commerciële software als SaaS worden verkocht. SaaS wordt alsmaar vaker gebruikt in de maakindustrie, ook als gevolg van de COVID-pandemie. Om aan deze snelgroeiende marktbehoefte te voldoen, investeert PTC fors om zijn volledige productportfolio naar de cloud te brengen via het Atlas™ SaaS-platform. Met deze nieuwe overeenkomst zullen PTC en ITC Infotech professionals van beide bedrijven samenbrengen in één team dat zich toelegt op het creëren en gezamenlijk aanbieden van de tooling en methodologieën die nodig zijn voor een vlotte overgang naar SaaS.

"ITC Infotech is een internationale leverancier van technologische diensten en oplossingen en heeft hetzelfde doel als onze partner PTC: klanten helpen om SaaS te omarmen als een hoeksteen van hun digitale transformatiestrategie", aldus Sudip Singh, Managing Director en CEO, ITC Infotech. "PTC en ITC Infotech werken al meer dan 20 jaar in een partnership samen ten behoeve van hun gezamenlijke klanten.. De oprichting van DxP Services zal onze relatie naar een nieuw niveau tillen, en maakt het PTC klanten mogelijk de manier waarop zij technologie inzetten te transformeren naar een nieuwe, meer wendbare en veilige werkomgeving met geografisch verspreide teams.

ITC Infotech denkt mee met klanten en helpt hen technologie, met inbegrip van SaaS, anders te gebruiken. Het bedrijf doorgrondt innovatie en de meerwaarde die wordt gerealiseerd op het snijvlak van technologie, domeinen en industrie en is daarmee dus de partner bij uitstek voor hun klanten. PLM wordt steeds meer beschouwd als de ruggengraat van de digitale transformatie. De implementatie ervan is een van de kerncompetenties van ITC Infotech en het bedrijf heeft al honderden PLM-projecten over de hele wereld met succes afgerond. Deze diepgaande expertise in het domein, de langdurige samenwerking tussen de twee bedrijven en het feit dat veel experts op het vlak van PLM-implementatie van PTC zich bij DxP Services zullen aansluiten, zullen bijdragen tot een soepele overgang voor klanten wanneer de nieuwe business unit van start gaat. Mettertijd verwacht DxP Services het dienstenpakket uit te breiden.

"De strategie van PTC bestaat al lang uit het opbouwen van een ecosysteem met partners. Hiervoor gebruiken we de expertise en capaciteit van systeemintegratoren om bedrijfstransformatie en de invoering van technologie bij ons wereldwijde klantenbestand te stimuleren", zegt Jim Heppelmann, President & CEO, PTC. "Samen met ITC Infotech bouwen we aan een gespecialiseerd team om het potentieel van onze Windchill gerelateerde diensten te ontsluiten. Fabrikanten krijgen zo ook sneller toegang tot de voordelen van SaaS, zoals toegankelijkheid, veiligheid en een lagere total cost of ownership."

PTC versnelt dus het gebruik van SaaS als zakelijk paradigma, waarbij het bedrijf de interne serviceprofessionals wil neerzetten als vooraanstaande denkers op het vlak van digitale waardecreatie. De deskundige dienstverleners van PTC zijn uniek omdat ze inzicht hebben in de waarde die ontstaat op het snijvlak van de technologieën die een digitale thread-strategie van een onderneming aansturen: CAD, PLM, Internet of Things (IoT) en Augmented Reality (AR). PTC zal die expertise aanwenden om de digitale transformatie in het productielandschap te blijven stimuleren. PTC wil ook implementatiediensten voor klanten met unieke vereisten, zoals gerelateerd aan de beveiligingsprotocollen van de Amerikaanse federale overheid, blijven trekken. Tegelijkertijd wil het bedrijf blijven samenwerken met het wereldwijde ecosysteem van partners om digital thread-initiatieven te stimuleren en de volgende generatie SaaS-oplossingen uit de volledige technologieportfolio van het bedrijf open te stellen voor meer klanten.

"Dankzij deze nieuwe overeenkomst met ITC Infotech kan PTC de interne expertise op het vlak van professionele dienstverlening richten op een unieke rol: die van vooraanstaande denkers in de sector. Dit moet de digitale transformatie voor industriële bedrijven op het gebied van engineering, productie en dienstverlening mogelijk maken", voegt Heppelmann toe. "PTC zet sterk in op SaaS-oplossingen van de volgende generatie in onze volledige portfolio. Dit team van experts zal de route uitstippelen die onze klanten moeten volgen om meer waarde te halen uit technologie en hen in staat te stellen de manier waarop werk wordt gedaan volledig te herdenken.

Zoals het er nu naar uit ziet, zal de transactie in het derde kwartaal van het boekjaar van PTC worden afgerond.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over PTC
PTC (NASDAQ: PTC) stelt wereldwijde productiebedrijven in staat om een enorme impact te realiseren dankzij software-oplossingen die het mogeijk maken om de innovatie van producten en diensten te versnellen, de operationele efficiency te verbeteren en de productiviteit van het personeelsbestand te verhogen. In combinatie met een uitgebreid netwerk van partners biedt PTC zijn klanten flexibiliteit in de manier waarop hun technologie ingezet kan worden om de digitale transformatie uit te rollen - in fabrieken, in de cloud of via het uitgebreide SaaS-platform. Bij PTC denken we niet alleen na over een betere wereld; we maken die daadwerkelijk mogelijk.
 
Meer over PTC
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.