eCommerce groeiplatform Wayflyer haalt $300 mln. schuldfinanciering op van J.P. Morgan

Het geld zal door Wayflyer worden gebruikt om haar kracht en marktaandeel te vergroten

| Wayflyer | 2 min | 16 mei 2022 19:32
Afbeelding: Co-Founders van Wayflyer, Jack Pierse (l.) en Aidan Corbett (r.) | Copyright: Wayflyer
Wayflyer, het op inkomsten gebaseerde groei- en financieringsplatform voor eCommerce bedrijven, heeft $300 mln. aan schuldfinanciering opgehaald bij financiële dienstverlener J.P. Morgan. Neuberger Bermann trad op als onderpand provider. Het geld zal door Wayflyer worden gebruikt om haar kracht en marktaandeel te vergroten, terwijl het een wereldmarkt van meer dan 300.000 eCommerce bedrijven middels eerlijke, flexibele en betaalbare financiering blijft ondersteunen.

Daarnaast verlaagt de financiering ook de kapitaalkosten van Wayflyer, waardoor het bedrijf de meest concurrerende tarieven op de markt kan bieden. Een welkome dienst gezien de omzet uit de eCommerce sector in 2022 naar verwachting $5,4 miljard zal bereiken en de vraag naar betaalbare financiering groter is dan ooit.

Matthijs Onland, Country Manager NL & BE van Wayflyer: “eCommerce bedrijven kunnen niet altijd optimaal profiteren van de hoge klantvraag door beperkte voorraden, hogere advertentiekosten of tragere productie- en verzendprocessen. Met Wayflyer willen we deze bedrijven helpen hun potentieel te benutten zonder dat zij het trage proces met de bank in hoeven te gaan of aandelen moeten verkopen in een vroeg stadium.”

De schuldfinanciering volgt na een periode van aanzienlijke groei voor Wayflyer. In februari 2022 kondigde het bedrijf haar Series B-ronde aan waarbij $150 mln. werd opgehaald en waarna Wayflyer gewaardeerd werd op $1,6 miljard. De all-equity ronde werd gezamenlijk geleid door DST Global en QED Investors, met J.P. Morgan als deelnemer. Zowel de schuldfinanciering, als de Series B-ronde, stellen Wayflyer in staat om haar snelle groeitraject voort te zetten en eCommerce bedrijven niet alleen de beste financiële voorwaarden te bieden, maar ook de expertise en het advies dat hen kan helpen hun potentieel te bereiken.

Aidan Corbett, Wayflyer CEO en Co-Founder van Wayflyer: “De schuldfinanciering van $300 mln. die we hebben veiliggesteld en gedeeltelijk hebben ingezet van J.P. Morgan, zal ons helpen de meest concurrerende tarieven op de markt aan te bieden en ambitieuze eCommerce bedrijven te ondersteunen om hun groeipotentieel te realiseren.”

“We willen onze eCommerce klanten voortdurend ondersteunen bij hun behoeften op het gebied van handel en werkkapitaal. Met Wayflyer zijn we in staat om gestructureerde leningen te verstrekken en onze eCommerce klanten te helpen referenties op te bouwen binnen deze activaklasse”, zegt Stuart Roberts, Global Head of Trade and Working Capital, J.P. Morgan. "Dit zal een van de vele innovaties zijn binnen eCommerce gestructureerde leningen van J.P. Morgan. We willen innoveren binnen de sector en kapitaal verstrekken aan onze klanten, aangezien ze te maken hebben met hoge groeipercentages en betrouwbaar kapitaal nodig hebben om aan die groei te voldoen.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Wayflyer
Wayflyer werd opgericht in september 2019 met het doel om wereldwijd eCommerce bedrijven te helpen hun groeipotentieel te bereiken, door het bieden van een reeks financierings- en analyseoplossingen die hen helpen om toegang te krijgen tot werkkapitaal, cashflow te verbeteren en de verkoop te stimuleren. Door het aanbieden van betaalbaar, niet-verwaterend, ongedekt kapitaal, krijgen in aanmerking komende bedrijven de flexibiliteit om advertentieruimte en inventaris te waarborgen, om zo de weg vrij te maken voor groei en winstgevendheid. Wayflyer's unieke en gratis platform analyseert bovendien dagelijks de marketingprestaties van het bedrijf. Hierdoor beschikken eCommerce bedrijven over kwalitatieve data en tastbare inzichten om hun prestaties te verbeteren. Wayflyer fungeert als een groeiplatform voor eCommerce bedrijven. Het biedt hen een ‘one-stop shop’ aan voor het werkkapitaal dat ze nodig hebben, samen met data-gedreven kennis en inzichten om hun kapitaal optimaal te besteden.
Meer over Wayflyer
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.