SAS stelt de mens centraal met initiatief voor verantwoorde innovatie

In een wereld waarin data iedereen vooruithelpt en nieuwe kansen biedt

| SAS | 2 min | 16 mei 2022 20:44
Copyright: SAS
Met het toenemende gebruik van krachtige datatechnologieën is het belang van een verantwoord innovatiebeleid nog nooit zo groot geweest. SAS, dat zich al lange tijd inzet voor gelijkheid en een mensgerichte werkwijze, lanceert een initiatief voor verantwoorde innovatie dat wordt geleid door de SAS Data Ethics Practice. SAS speelt al jaren een centrale rol in de evolutie van data science en heeft de expertise en ervaring om een belangrijke bijdrage te leveren aan de wereldwijde inspanningen voor verantwoorde innovatie.

Technologieën zoals artificial intelligence (AI) en machine learning (ML) bieden allerlei interessante mogelijkheden om de menselijke capaciteiten op vele gebieden te verbeteren. Als deze technologieën echter worden ontwikkeld en ingezet zonder de juiste controles en menselijke betrokkenheid, kunnen ze meer kwaad dan goed doen. Verantwoorde innovatie omvat, maar gaat verder dan, belangrijke onderwerpen zoals verantwoorde AI, algoritmen en bias, ent heeft betrekking op het gehele innovatieproces. Een verantwoorde innovatiebenadering hanteert gelijkheid en eerlijkheid in elke stap, van idee tot ontwikkeling tot implementatie.

De SAS Data Ethics Practice: de leidraad voor verantwoorde innovatie

De SAS Data Ethics Practice (DEP) is een cross-functioneel team dat leiding geeft aan een wereldwijd gecoördineerde aanpak om werknemers en klanten te helpen bij het implementeren van datagestuurde systemen die het welzijn van de mens en gelijkheid bevorderen. Het wordt geleid door Reggie Townsend, die onlangs werd benoemd tot lid van de National AI Advisory Council (NAIAC).

Om de beginselen van verantwoorde innovatie te verankeren, adviseren en coördineren Townsend en de DEP samen met SAS Research en Development en andere groepen binnen het bedrijf: mensgerichtheid, inclusiviteit.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over SAS
SAS is een betrouwbare leverancier van analytische oplossingen voor organisaties die onmiddellijke waarde uit hun gegevens willen halen. Een uitgebreide reeks van analyseoplossingen en brede branchekennis zorgen ervoor dat onze klanten terugkomen en zich zelfverzekerd voelen. Met SAS® kunt u inzichten uit uw gegevens ontdekken en alles begrijpen. Bepaal wat werkt en los op wat niet werkt. Neem intelligentere beslissingen en stimuleer relevante verandering.
Meer over SAS
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.