Nasuni introduceert nieuw ransomware protection-product voor het beschermen van ongestructureerde file data

De eerste 'in-line' edge detectie in de branche stelt IT in staat cyberaanvallen effectief af te zwakken

| Nasuni | 4 min | 17 mei 2022 12:05
Gewaardeerd
Copyright: Nasuni
Nasuni Corporation, een toonaangevende leverancier van file data services, introduceert Nasuni Ransomware Protection, een nieuwe add-on service voor de nieuwste release van het Nasuni File Data Platform. Het bedrijf biedt daarmee als eerste in de sector 'in-line' ransomware edge detectie-mogelijkheden voor file data. Met deze nieuwe dienst kunnen bedrijven niet alleen snel hun file data herstellen na een aanval, maar ook snel live aanvallen detecteren en met minder tijd en middelen de bron van de aanval achterhalen. Gecombineerd met de mogelijkheid om binnen enkele seconden miljoenen files te herstellen, biedt Nasuni nu een schaalbare en kosteneffectieve bescherming van ongestructureerde data die veel krachtiger en effectiever is dan traditionele file storage, back-up-oplossingen en andere cloud file services.

Nasuni's nieuwe Ransomware Protection service, gecombineerd met de bestaande recovery mogelijkheden van het Nasuni File Data Platform, sluit aan bij het model van het National Institute of Standards (NIST) voor de bestrijding van ransomware door middel van identificatie, bescherming, detectie, respons en recovery mogelijkheden.

Vroege detectie en bescherming van ransomware-aanvallen

De Nasuni Ransomware Protection add-on service detecteert aanvallen eerder dan traditionele oplossingen met een gecentraliseerde aanpak van file scanning. Omdat Nasuni's ransomware-detectie in-line en uitvoerend is, worden ransomware-aanvallen op iedere edge-locatie in realtime gedetecteerd zodra nieuwe files worden aangemaakt door gebruikers of applicaties. De service kan ook gemakkelijk worden opgeschaald om honderden edge-locaties en petabytes aan file data te beschermen.

In tegenstelling tot andere producten voor ransomware-detectie die dure en complexe componenten van derden vereisen, is Nasuni Ransomware Protection gemakkelijk te activeren voor nieuwe en bestaande Nasuni-klanten, zonder extra infrastructuur.

Nieuw Rapid Ransomware Recovery Patent

Als erkenning voor de unieke mogelijkheden en features van Nasuni's nieuwe oplossing tegen ransomware, heeft het United States Patent & Trademark Office U.S. Patent No. 11,336,685 toegekend, getiteld “Cloud-native global file system with rapid ransomware recovery”.

Traditionele back-up en gegevensbescherming werken niet voor file data

Ongestructureerde file data is een favoriet doelwit van ransomware-aanvallen, omdat deze voor de meeste bedrijven van cruciaal belang zijn. Bovendien vormen ze vaak meer dan 80% van alle data en is de kwetsbaarheid sterk toegenomen vanwege thuiswerken. Traditionele producten voor dataprotectie van back-up vendors reageren niet snel genoeg met hun second copy architecture. Het kan voor een bedrijf dagen of zelfs weken duren om de data te lokaliseren en terug te 'kopiëren' naar een 'live' toestand. Nasuni's unieke architectuur, die gebruik maakt van cloud object storage, stelt klanten in staat om een onbeperkt aantal, “immutable” snapshots op te slaan die zo lang bewaard kunnen worden als nodig. Zo wordt de tijd die het kost om van een ransomware-aanval te herstellen – inclusief het achterhalen van de bron en omvang van de aanval en het herstellen van files – drastisch verminderd, met uren of dagen.

Russ Kennedy, Chief Product Officer van Nasuni, merkt op: "Typische NAS-oplossingen hebben geen ransomware-detectie- en recovery mogelijkheden, ook al bevatten ze tot 80% van de data van een organisatie, en het detecteren van een aanval kan uren, dagen of zelfs maanden duren. Het doel van onze nieuwe Ransomware Protection service is dat onze klanten dataverlies kunnen voorkomen en geen losgeld hoeven te betalen aan aanvallers.”

Nasuni levert een set van file data services die wereldwijde infrastructuren vereenvoudigt, 24/7 bedrijfscontinuïteit biedt en productiviteit van gebruikers optimaliseert. Ook levert het belangrijke bedrijfsinzichten en biedt het de mogelijkheid om te kiezen voor één of meerdere cloud providers. Deze nieuwste innovatie vergroot Nasuni's kerncapaciteiten voor dataprotectie en komt tegemoet aan de groeiende behoefte naar ransomware-detectie die zit ingebouwd in de file storage zelf.

Joe Marando, Chief Information Officer bij The Jerde Partnership, voegt toe: “Toen we werden getroffen door een ransomware-aanval kostte het enige tijd om het probleem te onderzoeken en uiteindelijk op te lossen. Als je zoiets meemaakt en het niet meteen duidelijk is hoe ernstig de aanval is, schiet je al gauw in de paniekmodus. Doordat Nasuni mijn team ontlast door ransomware-aanvallen te detecteren zodra ze plaatsvinden, met gedetailleerde logging om ons te helpen de aanval te lokaliseren, zijn we in staat om de dreiging meteen te isoleren en sneller te herstellen."

In de nieuwste release van het Nasuni File Data Platform zit ook Nasuni Dashboards, die klanten voorzien van vooraf gebouwde dashboards voor het beheren van de prestaties van hun Nasuni-platform.

Nasuni Ransomware Protection is per direct beschikbaar als add-on service in de nieuwste release van het Nasuni File Data Platform.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (3 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Nasuni
Nasuni biedt moderne bestandsopslag in de cloud aan ondersteund door het enige cloud-native mondiale bestandssysteem ter wereld. Nasuni is een alternatief in de cloud voor klassieke Network Attached Storage (NAS) en silo's met bestandsservers. Bestandsgegevens worden geconsolideerd in een gemakkelijk uitbreidbare bestandsopslag in de cloud tegen een fractie van de prijs. Met Nasuni vervalt ook de behoefte aan complexe verouderde back-ups en infrastructuur voor disaster recovery. Dat maakt IT-beheer een stuk simpeler. Bedrijven en organisaties in de hele wereld vertrouwen op Nasuni voor gemakkelijke toegang tot bestanden op kantoor, thuis en onderweg die wereldwijd kunnen worden gedeeld. Sectoren die door Nasuni worden bediend, zijn onder andere de verwerkende industrie, de bouw, creatieve diensten, technologie, farmaceutica, consumptiegoederen, olie en gas, financiële dienstverlening en overheidsinstanties.
Meer over Nasuni
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.