Hoe kies je het perfecte telefoonhoesje?

Hier moet je op letten bij het kiezen van het perfecte hoesje

| Phone-Factory | 3 min | 19 mei 2022 12:20
Zoveel mensen, zoveel smaken. En zoveel telefoonhoesjes. Je zou denken dat je makkelijker keuzes maakt wanneer er meer keuzes zijn. Het tegendeel blijkt waar. Dertig jaar geleden stond je voor het schap van de chips en had je alleen paprika en “gewoon”. Nu zie je door alle verschillende smaken het bos niet meer. Zo ook met telefoonhoesjes. De ene na de andere aanbieder is in het afgelopen decennium uit de grond geschoten, veel te veel keuze. Dus bij deze; hier moet je op letten bij het kiezen van het perfecte hoesje.

Materiaal

  • Polycarbonaat: Dit is het meeste goedkope plastic en het is hard en stevig. Vanwege de soort plastic ideaal voor allerlei designs en vormen maar wel het minst comfortabel in je broekzak.
  • Silicone of rubber: Dit is flexibel en zacht materiaal en geeft veel grip in je hand. Het beschermt je telefoon echter niet goed tegen krassen en vallen. Een combinatie van polycarbonaat en silicone is ideaal. Zo heb je de flexibiliteit van silicone en de bescherming van polycarbonaat.
  • Leer: Dit is het meest comfortabele materiaal in vergelijking met de plastic varianten. Nadeel is dat ze vaak prijzig zijn en sneller slijten.

Vorm

  • Standaard: Of je nou iPhone hoesjes of Samsung hoesjes zoekt, van deze variant zijn er veruit de meeste. Standaard hoesjes bedekken de voor en -achterkant van je telefoon. Vaak hebben ze ook nog een opstaande rand zodat je ze omgekeerd op tafel kunt leggen zonder het scherm te bekrassen. Standaard hoesjes zijn ideaal voor iemand die een lichtgewicht hoesje zoekt zonder veel poespas.
  • Flip-hoesjes: Misschien wat minder hip maar wel erg praktisch. Flip hoesjes gaan dicht als een boek en beschermen naast de achter- en zijkant ook het scherm van je telefoon. Daarnaast hebben ze vaak handige sleufjes voor je bankpasjes.
  • Robuuste hoesjes: Dit zijn hoesjes voor de meer avontuurlijk ingestelde types. Ze bestaan vaak uit meerdere lagen, zijn waterdicht en kunnen valpartijen van grote hoogtes aan. Zo kan je tijdens het abseilen toch nog even een Instagram story maken.

Kenmerken:

  • Batterij: Voor de zeer fanatieke Instagrammer die sneller door zijn batterij is dan dat de dag duurt zijn er hoesjes met een externe batterij. Nadeel hiervan is wel dat deze hoesjes vaak erg omvangrijk zijn vanwege de toevoeging van de batterij.
  • Standaard: Er zijn hoesjes met een klein ingebouwd, uitvouwbaar standaardje. Handig als je video’s wil kijken of een klein toetsenbordje bij je telefoon hebt.
  • Selfie: Een selfie hoesje heeft een lichtbron aan de voorkant zodat je beter belichte foto’s van je gezicht kunt maken.
Laten we hopen dat deze tips je keuzestress iets doet dalen. Misschien is niet teveel poespas wel het beste advies, het gaat uiteindelijk om de bescherming. Naturel chips zijn ook gewoon lekker.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Phone-Factory
Wij zijn Bart, Jan Willem en Jeffrey. Drie jonge ondernemers, die ook nog eens beste vrienden zijn en hun passie delen voor smartphone accessoires. Wat begon als een bijbaan voor ons is uitgegroeid tot een echte onderneming. Wij zijn Phone-Factory.nl, de online webshop voor al jouw telefoonhoesjes, tablethoezen, accessoires en nog veel meer!

Wij willen en blijven voortdurend om ons heen kijken, leren en zoeken naar unieke en vooral innovatieve producten voor jou. Nieuwe inzichten leiden tot nieuwe ervaringen, dit geldt ook voor onze telefoongadgets en tablethoezen. Wij weten precies welk telefoonhoesje, tablethoes of accessoire jij nodig hebt.
Meer over Phone-Factory
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.