Uitbreiding Barracuda cloud-native SASE-platform beveiligt hybride cloud-omgevingen

Nu ook voor industriële Internet-of-Things omgevingen

| Barracuda Networks | 2 min | 18 mei 2022 8:52
Copyright: Barracuda Networks
  • Het cloud-native Secure Access Service Edge (SASE) platform van Barracuda ondersteunt nu hybride cloud-omgevingen, voor implementatie in Microsoft Azure of aan de private service edge
  • Barracuda biedt zeer schaalbare connectiviteit en security voor het industriële internet-of-things (IIoT), terwijl integraties met FireMon, Skybox, TTTech en Nozomi het bereik van Barracuda’s securityservices verder vergroten
  • Barracuda's Zero Trust Access-oplossing is nu makkelijker te implementeren, onder andere via een nieuwe virtuele implementatie met geïntegreerde directory-connectors
Barracuda Networks breidt zijn cloud-native SASE-platform uit. Dit platform optimaliseert Secure SD-WAN, Firewall-as-a-Service, Zero Trust Network Access en Secure Web Gateway-functionaliteit en biedt veilige connectiviteit met industriële IoT-apparaten. Deze uitbreiding creëert nieuwe mogelijkheden voor hybride en IIoT-omgevingen. Bovendien maken nieuwe integraties veilige gegevensoverdracht, orkestratie, asset management en detectie van afwijkingen mogelijk.

Gartner zegt: “Tegen 2024 zal 80% van de SD-WAN-implementaties voorzien zijn van security service edge (SSE) -vereisten, vergeleken met 25% in 2022.”[1]

Als onderdeel van het Barracuda SASE-platform biedt CloudGen WAN - Barracuda's Secure SD-WAN-service en firewall-as-a-service - nu private service edge voor hybride omgevingen. Private service edge is de ideale oplossing voor organisaties die bepaalde geopolitieke regels moeten volgen of die de volledige controle over de data plane nodig hebben. Private service edge-apparaten bieden dezelfde security- en netwerkfunctionaliteit als de cloudservice en worden beheerd en onderhouden via een centraal beheerplatform.

Barracuda CloudGen WAN biedt nu ‘Secure Connector’ virtuele appliances en nieuwe, robuuste on-site apparaten. Deze updates zorgen voor zeer schaalbare IoT-connectiviteit, evenals security op basis van de cloud en private service edge voor IIoT-endpoints. De virtual agent voor Secure Connector-endpoints kan worden ingezet in Docker-omgevingen, voor het beveiligen van een breed scala aan IIoT-oplossingen van derden.

Om te voorzien in de specifieke uitdagingen en vereisten van digitalisering en van het IoT, integreert Barracuda nu met een aantal gespecialiseerde technologiepartners, waaronder FireMon, SkyBox, TTTech en Nozomi. Dankzij deze integraties kunnen klanten profiteren van veilige gegevensoverdracht en automatische respons bij incidenten, en kunnen ze de nieuwste IIoT-securitystandaards volgen.

Zero Trust Access is vaak de eerste stap op weg naar SASE. Als onderdeel van Barracuda's SASE-platform biedt Barracuda CloudGen Access nieuwe tools en functies die de implementatie van Zero Trust aanzienlijk vergemakkelijken. CloudGen Access is beschikt nu over een kant-en-klare proxy voor eenvoudige implementatie en cloud-user directory-connector voor synchronisatie van gebruikers en groepen.
“De uitbreiding van Barracuda's cloud-native SASE-platform voor hybride implementatiemodellen en IIoT-omgevingen lost een aantal veelvoorkomende uitdagingen op het gebied van security, connectiviteit en schaalbaarheid op, waar bedrijven mee te maken krijgen bij hun digitale transformatie”, zegt Alain Luxembourg, regional director Benelux bij Barracuda. “De aankondiging van vandaag onderstreept Barracuda's voortdurende streven naar samenwerking met gespecialiseerde technologiepartners om maatwerkoplossingen te ontwikkelen, geavanceerde technologieën te integreren en om de mogelijkheden van ons ‘cloud-first’-aanbod verder uit te breiden.”
  1. Gartner, “How to Align SD-WAN Projects With SASE Initiatives,” by Bjarne Munch, Lisa Pierce, Craig Lawson, 1 december 2021.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Barracuda Networks
Barracuda streeft ernaar de wereld veiliger te maken. Het bedrijf is ervan overtuigd dat iedere organisatie toegang moet hebben tot securityoplossingen van enterpriseklasse, die geschikt zijn voor de cloud. Oplossingen die makkelijk aan te schaffen, uit te rollen en te gebruiken zijn. Barracuda beschermt e-mail, netwerken, data en toepassingen met innovatieve oplossingen die met de klant mee groeien en zich aanpassen aan de bedrijfsontwikkeling. Organisaties over de hele wereld vertrouwen op Barracuda voor bescherming – zodanig dat zij misschien niet eens weten dat ze een risico lopen – zodat zij zich volledig kunnen focussen op de verdere groei van het bedrijf.
Meer over Barracuda Networks
Disclaimer
Gartner Magic Quadrant for Network Firewalls, Rajpreet Kaur, Jeremy D'Hoinne, Nat Smith, Adam Hils, 1 november 2021  

Gartner en Magic Quadrant zijn gedeponeerde handelsmerken van Gartner, Inc. en/of haar dochterondernemingen in de VS en internationaal en worden hierin met toestemming gebruikt. Alle rechten voorbehouden.

Gartner onderschrijft geen enkele leverancier, product of dienst die in zijn researchpublicaties wordt beschreven, en adviseert technologiegebruikers niet om alleen die leveranciers te selecteren met de hoogste beoordelingen of een andere aanduiding. Onderzoekspublicaties van Gartner bevatten de meningen van de researchorganisatie van Gartner en mogen niet worden opgevat als feitelijke verklaringen. Gartner wijst alle garanties, expliciet of impliciet, met betrekking tot dit onderzoek af, inclusief garanties van verkoopbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel.

Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.

Nog een artikel lezen?


Vorige artikel
Volgende artikel
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.