Rubrik lanceert Rubrik Security Cloud om data op elke plek te beveiligen: binnen de organisatie, cloud en SaaS

De volgende stap in cybersecurity koppelt investeringen in infrastructuurbeveiliging aan databeveiliging

| Rubrik | 3 min | 18 mei 2022 12:43
Afbeelding: Cloud Vault screenshot | Copyright: Rubrik
Rubrik, de Zero Trust Data Security Company, lanceert Rubrik Security Cloud om organisaties in staat te stellen hun data in enterprise-, cloud- en SaaS-workloads te beveiligen.

Ransomware is in opmars en cyberaanvallen worden steeds geraffineerder. Ondanks investeringen in tools voor het beveiligen van infrastructuur, lukt het cybercriminelen nog steeds om toegang te krijgen tot data. Als ze deze data buitmaken, kunnen ze hiermee het hele bedrijf platleggen. Het is daarom tijd voor een nieuwe aanpak. De volgende stap in cybersecurity koppelt investeringen in infrastructuurbeveiliging aan databeveiliging, waardoor bedrijven beveiligd worden vanuit het data-oogpunt.

Rubrik Security Cloud biedt drie unieke mogelijkheden:
  • Data Resilience: Beveiligt data door het verstrekken van onveranderlijke (immutable), air-gapped data security met op multi-factor authenticatie-gebaseerde toegangscontrole.
  • Data Observability: Bewaakt doorlopend risico's en onderzoekt dreigingen. Ransomware Monitoring and Investigation maakt het met behulp van machine learning mogelijk om onregelmatigheden in data, versleutelingen, verwijderingen en wijzigingen te detecteren. Sensitive Data Monitoring vindt en classificeert de meest gevoelige data; en Threat Monitoring and Hunting identificeert indicatoren van compromittering en vindt de laatst bekende schone kopie van data.
  • Data Recovery: Plaatst malware snel in quarantaine en herstelt data, of het nu gaat om één bestand of een massaal herstel van de gehele organisatie. De nieuwe Threat Containment-mogelijkheid van Rubrik plaatst malware in quarantaine en beperkt de toegang van gebruikers tot geïnfecteerde data om veiliger herstel te ondersteunen.
Omdat organisaties blijven worstelen met cyberaanvallen die data compromitteren, heeft Rubrik ook het Data Security Command Center gelanceerd om eenvoudig te beoordelen of data veilig is en hersteld kan worden na een cyberaanval. Klanten kunnen nu zien welke data risico loopt en aanbevelingen krijgen om hun data veiliger te maken.

"Elk bedrijf ter wereld is kwetsbaar omdat cybercriminelen elke dag geavanceerder en slimmer worden", vertelt Bipul Sinha, CEO en medeoprichter van Rubrik. “Met Rubrik Security Cloud versterken we de verdediging van onze klanten. Zo kunnen ze hun bedrijf beveiligen in enterprise-, cloud- en SaaS-workloads. Ons databeveiligingsplatform stelt onze klanten in staat om hun data te beschermen, snel te herstellen en de overhand te krijgen in dit nieuwe cyberlandschap.”

De Amerikaanse vervoersorganisatie NJ TRANSIT, verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in en rond de staat New Jersey, maakt gebruik van Rubrik Security Cloud. "NJ TRANSIT verzorgde meer dan een kwart miljard jaarlijkse passagiersritten voor de pandemie en is elke dag verantwoordelijk voor de veiligheid en mobiliteit van onze passagiers. Het is van het grootste belang dat onze activiteiten niet worden onderbroken. Daarom hebben wij in samenwerking met Rubrik prioriteit gegeven aan een sterke databeveiligingsstrategie. We zijn toegewijd aan het voortdurende en noodzakelijke werk dat ervoor zorgt dat onze data weerbaar is en ons helpt de risico’s te verkleinen nu we worden geconfronteerd met steeds onvermijdelijke cyberdreigingen die zich blijven ontwikkelen," zegt Rafi Khan, CISO van NJ TRANSIT.

Onderzoek als basis voor nieuwe capaciteiten

Als onderdeel van Data Observability ontdekt en classificeert Sensitive Data Discovery for Microsoft 365 gevoelige data binnen Microsoft 365. Hierdoor kunnen risico's beter beoordeeld worden en het helpt de naleving van regelgeving te handhaven.

Deze nieuwste integraties bouwen voort op de samenwerking tussen Rubrik en Microsoft. Vorig jaar lanceerde Rubrik de oplossing Cloud Vault, gebouwd op Microsoft Azure, om klanten te helpen zich beter te verdedigen tegen cyberaanvallen met behulp van een volledig beheerde, veilige en geïsoleerde Cloud Vault. Sinds de lancering ziet Rubrik een sterke vraag naar Rubrik Cloud Vault in belangrijke sectoren, waaronder de gezondheidszorg en biowetenschappen, productie, overheid en financiële dienstverlening.

"Bedrijven hebben een strategie voor data resiliency nodig om hun data veilig te houden bij escalerende cyberdreigingen", zegt Jurgen Willis, Vice President, Microsoft Azure. "Rubrik Security Cloud, die voortbouwt op integraties met Rubrik Cloud Vault en Microsoft Azure, helpt klanten hun Zero Trust-reis te versnellen."

Rubrik Security Cloud is vanaf nu beschikbaar en nieuwe optimalisaties worden in de komende maanden beschikbaar gemaakt.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Rubrik
Rubrik levert multi-cloud data control, waarmee klanten de waarde maximaliseren van data die gefragmenteerd is ondergebracht in datacenters en clouds. Het bedrijf levert een centraal, policy-gedreven platform voor data recovery, governance, compliance en cloud mobility.
Meer over Rubrik
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.