Bynder houdt deze zomer een vierdaagse werkweek aan

Initiatief om de productiviteit, het welzijn en de werk/privé balans van werknemers te verbeteren

| Bynder | 2 min | 18 mei 2022 12:45
Copyright: Bynder
De van oorsprong Nederlandse digital asset management (DAM) specialist Bynder voert met ingang van 1 juli een vierdaagse werkweek in tijdens de zomer van 2022. Dankzij deze vierdaagse werkweek krijgen de ruim 450 medewerkers van Bynder over de hele wereld de flexibiliteit om hun werkdagen beter te in te delen en meer tijd te besteden aan hun mentale, fysieke en emotionele welzijn.

De snelle verschuiving naar werken op afstand in de afgelopen twee jaar heeft ervoor gezorgd dat de vierdaagse werkweek over de hele wereld aan populariteit wint. Deze verandering wordt ondersteund door onderzoeksresultaten: 78% van de werknemers met een vierdaagse werkweek gaf aan hierdoor gelukkiger en minder gestrest te zijn. Ook in Nederland zijn de positieve effecten van de vierdaagse werkweek al aangetoond, met een hogere werknemerstevredenheid, een duidelijk hogere productiviteit en een aanzienlijk lager ziekteverzuim.

Bynder was in 2016 al de eerste Nederlandse werkgever die onbeperkt betaald verlof invoerde en liep ook voorop met het implementeren van een post-corona hybride werkmodel. Het bedrijf zoekt voortdurend naar nieuwe mogelijkheden om de werknemerservaring te verbeteren, terwijl de focus op een hoge klanttevredenheid en bedrijfsprestaties blijft.

“Vertrouwen maakt deel uit van Bynder's DNA en vormt de basis voor sterke werknemersrelaties”, zegt Bob Hickey, chief executive officer. “We zijn van mening dat onze medewerkers gemotiveerder worden en productiever zijn wanneer we ze de flexibiliteit geven om minder uren te werken, waarbij we erop vertrouwen dat ze de juiste prioriteiten stellen. Dit zorgt voor een zeer collaboratieve en betrokken werkomgeving. Met de vierdaagse werkweek willen we dit vertrouwen verder uitbouwen en onze bereidheid te tonen om gedurfde stappen te zetten, om zo de best mogelijke bedrijfscultuur te creëren. Als wij goed voor onze mensen zorgen, zullen zij goed voor onze klanten zorgen.”

Naast de verkorte werkweek biedt Bynder werknemers training en middelen rond productiviteit en time management om hoge prestaties te blijven leveren tijdens de overgang naar minder werkdagen. De customer service-teams bij Bynder zullen hun schema's zo indelen dat klanten kunnen blijven rekenen op constante ondersteuning van het niveau dat ze gewend zijn, terwijl ieder teamlid een vierdaagse week krijgt.

“Onze medewerkers zijn mensen met een rijk leven buiten het werk om en Bynder hecht meer waarde aan de kwaliteit van hun werk dan aan het aantal uren dat ze online zijn”, zegt Ruben Vermaak, Head of Learning and Development bij Bynder. “Bij het laten groeien van een bedrijf voor lange termijn succes, hoort ook prioriteit geven aan een omgeving waarin medewerkers een gezonde balans vinden tussen werk en privé. Een vierdaagse werkweek betekent dat we minder, maar zinvollere uren maken, en we verwachten dat dit een groot succes zal worden.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Bynder
Bynder is de snelste manier om digitale bestanden professioneel te beheren. Het prijswinnende platform voor digital asset management (DAM) biedt marketeers een slimme manier om grafische bestanden, video’s en documenten te vinden en delen. Bynder staat bekend om de user-experience en helpt brandmanagers en organisaties bij het creëren, delen en organiseren van hun digital content in de cloud.
Meer over Bynder
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.