Hoe zorg je dat je site goed bezocht wordt?

Alles op een rijtje wat je moet doen om te zorgen dat je een site krijgt waar je trots op kunt zijn en die ook werkt

| Versio | 2 min | 18 mei 2022 17:48
Wie een website bouwt, doet dit doorgaans niet enkel voor de leuk. Je wilt een publiek bereiken met je site, zeker wanneer het een site voor je bedrijf is. Een goede site moet aan een aantal belangrijke eisen voldoen. Als de basis van je site namelijk niet goed is, kun je er bijna zeker van zijn dat het geen fijne site zal zijn om te bezoeken, dan wel te gebruiken. Wij zetten voor jou op een rijtje wat je moet doen om te zorgen dat je een site krijgt waar je trots op kunt zijn en die ook werkt. Hoeveel nieuwe klanten kun jij aan?

Zorg voor een duidelijke domeinnaam

Als je een site wilt laten maken, moet deze een naam hebben. Dit deel heet de domeinnaam. Kies altijd voor een domeinnaam die gemakkelijk te onthouden is. Het is daarom ook beter om geen woordgrappen in je domeinnaam te stoppen omdat dit negen van de tien keer alleen maar tot verwarring leidt. Maak de naam van je site ook niet te lang. Wanneer mensen deze naam intypen, is de kans groot dat ze spelfouten maken. Dan komen ze misschien op heel andere sites terecht waardoor jij een klant misloopt. Zorg er dus voor dat je het kort en krachtig houdt.

Welke extensie is het beste?

Als je een domeinnaam kiest, moet je ook aangeven welke extensie je wilt gaan gebruiken. Dit is het ‘.nl’ of ‘.com’ gedeelte van je adres. Voor Nederlandse sites ligt het voor de hand om een ‘.nl’ adres te kiezen, maar omdat je adres uniek moet zijn, kan het zijn dat je domeinnaam al bezet is. In dat geval kun je kiezen voor een andere extensie. Een slimme ondernemer koopt meerdere extensies omdat je dan de concurrentie een slag voor kunt zijn. Zij zouden namelijk jouw site kunnen kopiëren met een andere extensie. Zo kunnen je klanten naar de concurrentie lopen en dat moet je voorkomen. Een domeinnaam registeren kost niet veel geld, dus kies voor de meest voor de hand liggende opties.

Kies de juiste hosting

Soms denken mensen dat wanneer zij de domeinnaam geregistreerd hebben, zij een site kunnen maken. Dat is maar ten dele waar. Je hebt namelijk enkel het adres van je site gekocht en nog niet de ruimte waar je site daadwerkelijk gaat draaien. Je moet namelijk nog een host vinden. Ook dit hoeft niet duur te zijn. Vaak kun je voor een paar euro per maand al een goede host vinden. Bezuinig daarom niet op je host en kies een die goede service biedt. Daar profiteer je alleen maar van.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Versio
Versio biedt diverse soorten hosting, domeinregistratie en andere benodigdheden aan. We gaan geen uitdaging uit de weg en blijven ons continu ontwikkelen, zodat jij zeker weet dat je de hoogst mogelijke kwaliteit van ons ontvangt. Op ons platform kan iedereen zijn of haar online project kwijt, van ondernemer tot blogger tot techneut. Wij bieden webhostingpakketten aan voor elke soort website of applicatie en voor elk budget. Deze kun je gemakkelijk omzetten naar een ander pakket. Zo houd jij ten alle tijde de regie in handen. Klantervaring staat bij ons voorop. Daarom maken wij alles zo overzichtelijk mogelijk en staat onze helpdesk elke dag weer voor jou klaar. Daarnaast heb je beschikking tot vele informatieve artikelen die je kunnen helpen. Op deze manier zorgen we ervoor dat jij alle tools en ondersteuning krijgt om je online droom te realiseren, ongeacht je ervaringsniveau.
Meer over Versio
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.

Nog een artikel lezen?


Vorige artikel
Volgende artikel
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.