DataCore introduceert Bolt

Enterprise-grade container-native storage-software voor betere prestaties en schaalbaarheid

| DataCore | 3 min | 18 mei 2022 18:16
Copyright: DataCore
DataCore Software, de grootste onafhankelijke leverancier van Software-Defined Storage-oplossingen, presenteert DataCore Bolt, enterprise-grade container-native storage-software voor DevOps. Stateful-applicaties die draaien op Kubernetes-clusters in de cloud en on-premises profiteren van Bolt's dynamische levering van krachtige opslag. De gecontaineriseerde microservices-stack van Bolt maakt gebruik van de kenmerken van NVMe-oF/TCP met lage latentie en hoge IOP's, in combinatie met de intrinsieke orkestratie en veerkracht van Kubernetes op grote schaal.

“Al vroeg realiseerden we ons dat de komst van containers een transformatie teweeg brengt die maar één keer in een generatie plaatsvindt, waarbij gegevensopslag een unieke impact heeft op de implementatie en het reactievermogen van op microservices gebaseerde applicaties. Dit is een markt waar veel vraag is naar moderne opslagtechnologieën zoals NVMe over Fabrics en platformonafhankelijke datadiensten”, zegt Dave Zabrowski, CEO van DataCore Software. "We zijn er trots op dat we met DataCore Bolt het erfgoed van innovatie voortzetten dat door MayaData is begonnen. Dit doen we door krachtige, schaalbare, flexibele en betrouwbare bedrijfssoftware te ontwikkelen waarmee organisaties de sprong naar de gecontaineriseerde wereld kunnen maken en snel kunnen reageren op veranderingen."

Bolt is het eerste commercieel gelicentieerde Kubernetes-opslagproduct van DataCore en is gebaseerd op technologie van het overgenomen MayaData, de oorspronkelijke ontwikkelaar van OpenEBS. Traditionele opslaginfrastructuren voldoen op zichzelf niet aan de gegevenspersistentie en portabiliteitsbehoeften van de huidige, modern stateful workloads. Bij gebruik van DevOps vertraagt ​​hun afhankelijkheid van repetitieve handmatige taken de pijplijnen voor continue integratie en continue levering (CI/CD), waardoor de voordelen die containerisatie kan opleveren, afnemen.

Bolt is een storage-oplossing die speciaal is gebouwd voor Kubernetes en die de implementatie en release van productieklare software vergemakkelijkt en tegelijkertijd de flexibiliteit biedt die vereist is in een grootschalige DevOps-omgeving. Door gebruik te maken van de voordelen van NVMe-hardware en het NVMe-oF/TCP-protocol, ondersteunt Bolt een configureerbare en uitgesplitste opslagarchitectuur die de overhead en traagheid van andere opslagproducten wegneemt.

"We gebruiken MayaData's technologie al meer dan een jaar met succes en wat DataCore doet met Bolt is naar onze mening de natuurlijke evolutie voor iedereen die zeer krachtige container-native storage nodig heeft", zegt Dinesh Majekar, Director bij Civo, een cloud- native serviceprovider die puur wordt aangedreven door Kubernetes. “Je kunt geen moderne applicaties en microservice-architecturen bouwen op de technologie van gisteren. Door de expertise die is ingebouwd in de populaire OpenEBS-software toe te passen, hebben teams de wendbaarheid waarmee ze de Kubernetes-infrastructuur kunnen schalen om stateful gecontaineriseerde applicaties en de DevOps-pijplijn te ondersteunen - en de ervaring en efficiëntie van I/O-intensieve applicaties te verbeteren door alleen Kubernetes.”

"De opkomst van Kubernetes heeft meer nadruk gelegd op opslag die is ontworpen voor wijdverbreide, gecontaineriseerde implementaties", zegt Dave Raffo, senior analist, HCI, cloudopslag en containeropslag bij Evaluator Group. "Container-native storage-spelers, waaronder DataCore, brengen essentiële enterprise-mogelijkheden naar DevOps- en IT Ops-teams die stateful workloads willen uitrollen die snellere prestaties en handsfree automatisering vereisen."

Of het nu in de cloud of op locatie is, Bolt elimineert storage gerelateerde vertragingen en versnelt de codeprogressie om een ​​naadloze applicatielevering via de DevOps-pijplijn te garanderen, waardoor teams hun implementatiedoelen kunnen bereiken. Bolt stelt

DevOps ook in staat om:
  • Het reactievermogen van stateful workloads door toegang met lage latentie tot NVMe-schijven te versnellen;
  • DevOps CI/CD-pijplijn met gecontaineriseerde opslagservices die rechtstreeks vanuit Kubernetes worden georkestreerd te stroomlijnen;
  • Complex opslagbeheer door native Kubernetes-automatisering te vervangen;
  • Inzicht te verkrijgen in opslaggedrag dat niet mogelijk is met externe systemen;
  • Overdraagbaarheid van opslagservices te garanderen door kernel/OS-afhankelijkheden te verwijderen;
  • De veerkracht van gegevens door volumereplicatie tussen K8s-knooppunten te verbeteren.
Bolt is beschikbaar voor commercieel gebruik en heeft een licentie per Kubernetes-node. Een typische licentie voor 1 jaar van Bolt omvat jaarlijkse licentiekosten en ondersteuningskosten.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over DataCore
DataCore Software levert de meest flexibele, intelligente en krachtige software-defined storage oplossingen in de branche voor block, file en object storage. Het bedrijf helpt klanten over de hele wereld bij het moderniseren van het opslaan, beschermen en openen van data. De uitgebreide productsuite, het intellectuele eigendomsportfolio en de ongeëvenaarde ervaring in storage virtualization en geavanceerde datadiensten positioneren DataCore als de autoriteit op het gebied van software-defined storage.
Meer over DataCore
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.