Veeam deelt visie op de toekomst van moderne dataprotectie tijdens VeeamON 2022

Event biedt waardevolle inzichten die klanten en hun partners helpen hun reis op het gebied van dataprotectie te versnellen

| Veeam | 5 min | 19 mei 2022 8:40
Copyright: Veeam
Veeam Software, de leider in back-up-, herstel- en datamanagement-oplossingen voor moderne dataprotectie, heeft de aftrap gegeven voor zijn jaarlijkse gebruikersconferentie, VeeamON 2022. Hiermee biedt het bedrijf een rijke, hybride ervaring aan bijna 45.000 geïnteresseerden van over de hele wereld. VeeamON 2022 schetst de visie op dataprotectie in cloud-, virtuele, fysieke, SaaS- en Kubernetes-omgevingen door middel van een mix van on-site en virtuele ervaringen. VeeamON 2022 biedt keynote-sessies van het Veeam-leiderschapsteam, waaronder de nieuwe CEO, Anand Eswaran, en Danny Allan, CTO & SVP Product Strategy. Er zijn gastsprekers van onder andere HBC en KASIKORN Business-Technology Group [KBTG] en het event biedt waardevolle inzichten die klanten en hun partners helpen hun reis op het gebied van dataprotectie te versnellen.

"Het is geweldig om VeeamON 2022 voor het eerst sinds 2019 als fysiek evenement te organiseren", zegt Anand Eswaran, CEO van Veeam. “Hoewel we de afgelopen jaren allemaal het maximale uit virtuele ervaringen hebben gehaald, is het geen vervanging van real-life engagement. Bij VeeamON 2022 delen we niet alleen onze visie op de toekomst van dataprotectie, maar vieren we ook het feit dat Veeam nu de #1 leverancier van dataprotectie op de markt is en dat we een ARR-groei van 25% hebben gerealiseerd (YoY voor Q1'22), waarin onze cloud-, SaaS- en Kubernetes-activiteiten allemaal aanzienlijk groeien. Hoewel de macrotrends waarmee de IT-industrie wordt geconfronteerd veel uitdagingen bieden, zoals de dreiging van ransomware-aanvallen en de wereldwijde acceptatie van multi-/hybride-cloudarchitecturen, hebben we als gemeenschap de handen ineengeslagen om de meest robuuste oplossingen aan onze klanten te leveren.”

In het afgelopen jaar heeft Veeam meer dan 30 product-updates gepresenteerd, waaronder Veeam Backup & Replication v11a, inclusief cloud-native oplossingen om gegevens in AWS, Azure en Google Cloud te beschermen. Deze innovaties zorgden ervoor dat Veeam een ​​record behaalde in FY21, met een ARR-groei van 27% op jaarbasis, waarbij Veeam Backup for Microsoft 365 sneller groeide dan verwacht met een groei van 73% op jaarbasis, en Veeam Availability Suite met meer dan 36% op jaarbasis. Dit succes zette zich voort tijdens het eerste kwartaal van 2022, waarbij Veeam een ​​ARR-groei van 25% op jaarbasis rapporteerde en een stijging van 78% op jaarbasis voor zijn abonnementsactiviteiten. Dankzij dergelijke consistente prestaties is Veeam de #1 leverancier wereldwijd tijdens H2'21 in IDC's DR&P-markt. In de nieuwste IDC Semi Annual Software Tracker (H2'21) had Veeam de snelste omzetgroei in de wereldwijde markt voor datareplicatie en -bescherming (DR&P) van de top vijf leveranciers, alle andere leveranciers samen en het algemene marktgemiddelde. De YoY-groei van Veeam was zelfs meer dan het dubbele van de dichtstbijzijnde genoemde top vijf concurrenten op de markt.

"Nummer 1 in de markt zijn, is een enorme prestatie, niet alleen voor Veeam maar voor ons hele ecosysteem, en we willen onze klanten en partners bedanken voor het realiseren hiervan", voegt Eswaran toe. “Het hele Veeam-team wordt gedreven door het stimuleren van succes bij klanten, maar het is geweldig om dit erkend te zien. Tijdens VeeamON 2022 zullen aanwezigen horen hoe de roadmap van Veeam voor de rest van dit jaar en in 2023 meer baanbrekende innovaties zal opleveren. Denk aan innovaties die klanten helpen de efficiëntie en wendbaarheid van het bedrijf te vergroten, hun gegevens te beschermen, waar ze zich ook bevinden, en ervoor te zorgen dat ze goed voorbereid zijn op de volgende fase van digitale transformatie.”

Tijdens VeeamON 2022 publiceert Veeam ook de bevindingen van zijn nieuwste Ransomware Trends Report. Uit een onafhankelijk onderzoek van Vansom Bourne onder meer dan 1.000 IT-leiders die te maken hebben gehad met cyberaanvallen, blijkt dat gemiddeld 47% van de gegevens van een organisatie versleuteld wordt en dat slechts 69% van die gegevens kan worden hersteld. Net zo alarmerend - toonde het onderzoek aan - dat het betalen van het losgeld geen garantie biedt voor herstel. 94% van de aanvallers probeert namelijk de back-up repositories te vernietigen als onderdeel van de aanval. Daarnaast geeft meer dan de helft van de bedrijven toe dat hun cyberbeveiligingsprotocollen een volledige revisie of aanzienlijke verbetering vereisen voor goede bescherming tegen groeiende bedreigingen. In 2021 kon slechts 19% van de organisaties gegevens herstellen zonder losgeld te betalen; de focus van Veeam ligt op het helpen van de andere 81% om ditzelfde te kunnen claimen.

De community vormt het hart van VeeamON 2022, en hoewel het bedrijf zich richt op het delen van kennis met zijn klanten en partners, zet het zich ook in voor de toekomstige generatie IT-professionals door middel van de ondersteuning van Girls Who Code. VeeamON-deelnemers, of ze nu virtueel of persoonlijk aanwezig zijn, kunnen een verschil maken om de genderkloof in technologie te dichten. Deelnemers worden aangemoedigd om in de VeeamON 2022-photobooth te stappen en een foto of video te maken om hun support aan de volgende generatie van IT-professionals te tonen en Girls Who Code te selecteren als hun liefdadigheidsinstelling. Veeam zal daarbij namens hen een donatie doen.

“Bij Girls Who Code begrijpen we dat het niet genoeg is om een ​​passie voor informatica bij meisjes en jonge vrouwen aan te wakkeren. We moeten ook trajecten inrichten om ervoor te zorgen dat ze gelijke toegang krijgen tot kansen die hun interesse omzetten in lucratieve en opwindende carrières”, zegt Tarika Barrett, CEO van Girls Who Code. "We zijn dankbaar voor onze samenwerking met Veeam om de genderkloof in technologie te dichten, het speelveld voor onze meest gemarginaliseerde studenten gelijk te trekken en een inclusief technisch personeelsbestand op te bouwen dat representatief is voor de diverse wereld waarin we vandaag leven."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Veeam
Veeam is de wereldwijde leider in back-up-oplossingen die Cloud Data Management leveren. Het Veeam Availability Platform is de meest complete back-up-oplossing die klanten helpt succes te behalen in de vijf fases van Cloud Data Management.
Meer over Veeam
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.