BlackBerry en Magna werken samen aan nieuwe generatie rijhulpsystemen voor automakers wereldwijd

Wereldwijde ADAS-markt zal het komende decennium aanzienlijk groeien

| BlackBerry | 2 min | 19 mei 2022 9:03
Copyright: BlackBerry
BlackBerry en Magna International Inc. hebben een meerjarige overeenkomst getekend voor de ontwikkeling van verschillende geïntegreerde ADAS-oplossingen (Advanced Driver Assistance Systems). Nu autofabrikanten steeds meer auto's op de markt brengen met steeds uitgebreidere functies, zal de wereldwijde ADAS-markt het komende decennium aanzienlijk groeien.

Als onderdeel van de overeenkomst levert BlackBerry QNX-software aan Magna, waaronder het QNX Software Development Platform, QNX OS for Safety, QNX Platform for ADAS, evenals professionele engineeringdiensten voor integratie op systeemniveau, optimalisatie van de prestaties en validatie van oplossingen.

"Magna's ADAS-expertise en unieke vermogen om systeemoplossingen te integreren in diverse voertuigtoepassingen geeft ons een concurrentievoordeel", zegt Sharath Reddy, Senior Vice President Magna Electronics. "Bovendien helpt de samenwerking met een bedrijf als BlackBerry ons met snelheid tot de markt."

"Onze samenwerking brengt de sterke punten van beide bedrijven op het vlak van software en functionele veiligheid samen als onderdeel van een platform dat al wordt geleverd aan meerdere wereldwijde OEM's", zegt John Wall, SVP en Co-Head, BlackBerry Technology Solutions. "Nu software een drijvende kracht is in de auto-industrie, kunnen OEM's zich onderscheiden door aantrekkelijke oplossingen te leveren die naadloos in een voertuig zijn geïntegreerd. We zijn verheugd om samen te werken met Magna, een snel evoluerend bedrijf op het snijvlak van ADAS, nu de technologieën een snelle adoptie en expansie ondergaan, gedreven door een aantal regelgevende mandaten die in het verschiet liggen."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over BlackBerry
BlackBerry (NYSE: BB en TSX: BB) levert betrouwbare beveiligingssoftware en -diensten. Het bedrijf biedt organisaties en overheidsinstellingen de technologie die ze nodig hebben om het Internet of Things te beveiligen. Gevestigd in Waterloo, Ontario, zet het bedrijf zich in voor veiligheid, cybersecurity en dataprivacy. Daarnaast is BlackBerry voorloper op belangrijke gebieden zoals kunstmatige intelligentie, endpointsecurity en -management, encryptie en geïntegreerde systemen.
Meer over BlackBerry
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.