NEO biedt unieke aardobservatie-diensten met behulp van AWS

Aangedreven door de AWS Cloud is NEO het eerste bedrijf in Nederland dat informatiediensten aanbiedt om veranderingen in onze leefomgeving te signaleren

| AWS | 2 min | 19 mei 2022 14:08
Gewaardeerd
Copyright: NEO
NEO, de Nederlandse specialist in geo-ICT en aardobservatie, breidt zijn samenwerking met Amazon Web Services (AWS) uit om unieke informatiediensten te leveren die veranderingen in geo-objecten in onze leefomgeving detecteren. Deze veranderingen kunnen overal in onze omgeving zijn, zoals in infrastructuur, natuur en zelfs zonnepanelen. Met behulp van Machine Learning (ML)-technologie professionaliseert NEO dit jaar zijn landelijke detectieservice, genaamd SignalEyes, waarmee klanten, zoals gemeenten en verzekeringsmaatschappijen, alle activa in Nederland, zoals gebouwen, wegen en waterlopen effectiever kunnen monitoren.

Met het gebruik van Image Processing-technologie in de cloud kunnen veranderingen in bouw en sloop, boomgroei, infrastructuur, landbouwpercelen en natuurlijk terrein worden waargenomen. Image Processing-technologie combineert remote sensing-data (gegevens verzameld door lucht- en ruimtesensoren zoals satelliet- en luchtbeelden) met andere geografische gegevens in SignalEyes. NEO voorziet haar klanten van signalen over veranderingen op maat, bijvoorbeeld voor Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, een agentschap van het Nederlandse ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Eind 2020 besloot NEO om 100 TB aan gegevens naar AWS te migreren om zo niet meer zelf de infrastructuur te hoeven onderhouden en zich te concentreren op hun kernactiviteit, het hebben van betere gegevensbescherming en gebruik te kunnen maken van een sterkere betrouwbaarheid en schaalbaarheid van hun bronnen. NEO bouwde SignalEyes op een serverloze infrastructuur met AWS Lambda. Met de cloud kan SignalEyes nu 100 TB aan stereobeelden verwerken, CPU- en GPU-machines met veel rekenkracht verbruiken en een geografisch 3D-model van het land leveren.

"Werken met AWS geeft ons de mogelijkheid om relevante veranderingen in real-time in de leefomgeving te detecteren. Dit is belangrijk om informatie te verstrekken over impactvolle maatschappelijke situaties zoals gewasclassificatie, potentiële opties voor zonnepanelen in de stad en overstromingskaarten", aldus Rob Beck, CEO van NEO. “We hebben in een paar weken een volledige migratie uitgevoerd en we kunnen onze klanten nu helpen veranderingen in milieuactiva beter te beoordelen om beter geïnformeerde beslissingen te nemen, kosten te besparen en minder afval te genereren in sectoren zoals de publieke sector, landbouw en nutsbedrijven.”

Voor NEO is de cloud ook een kans om sneller te innoveren waardoor ze het enige bedrijf ter wereld kunnen worden dat gedetailleerde monitoring uitvoert en daardoor zijn klanten een 3D geografische model van Nederland biedt.

SignalEyes wordt dit jaar verder uitgerold en biedt gestroomlijnde online abonnementen, betalingen en datatoegang.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (2 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over AWS
Amazon Web Services (AWS) levert een cloudplatform en biedt wereldwijd services vanuit haar datacenters van infrastructuurtechnologieën zoals computing, opslag en databases - tot opkomende technologieën, zoals machine learning en kunstmatige intelligentie, data-lakes en analyses, en Internet Of Things. Dit maakt het sneller, eenvoudiger en goedkoper om uw bestaande applicaties naar de cloud te verplaatsen en bijna alles te bouwen wat u zich kunt voorstellen.
Meer over AWS
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.