Hewlett Packard Enterprise versterkt Europa's supply chain voor supercomputers met nieuwe fabriek in Tsjechië

In de nieuwe fabriek produceert HPE straks exascale-class high performance computing en artificial intelligence-systemen

| HPE | 4 min | 19 mei 2022 14:47
Copyright: HPE
Hewlett Packard Enterprise kondigde gisteren de bouw van aan van haar eerste Europese fabriek voor next-generation high performance computing (HPC) en artificial intelligence (AI) systemen. Hierdoor versnelt HPE de levering aan klanten en wordt het leveranciersecosysteem van de regio versterkt. De nieuwe fabriek zal HPE’s meest toonaangevende systemen produceren, zoals op maat gemaakte oplossingen om wetenschappelijk onderzoek, AL/ML-initiatieven en innovatie te stimuleren en ondersteunen.

De speciale HPC-fabriek, de vierde van HPE's wereldwijde HPC-productielocaties, komt in Kutná Hora, Tsjechië te staan. De fabriek komt naast HPE's bestaande Europese locatie voor de productie van haar industriestandaard servers en storage-oplossingen. De activiteiten gaan in de zomer van 2022 van start.

"Door gebruik te maken van next-generation supercomputing, krijgen Europese bedrijven een krachtige basis om enorme hoeveelheden data te benutten om wetenschappelijke ontdekkingen te versnellen, digitale onafhankelijkheid te versterken en te innoveren om meer economische waarde te leveren", zegt Justin Hotard, executive vice president en general manager, HPC & AI, bij HPE. "HPE is vastbesloten om Europa te blijven ondersteunen in dit streven en onze nieuwe HPC-fabriek in Kutná Hora, Tsjechië, is één van onze belangrijke investeringen die we in Europa hebben gedaan. We zijn nu in staat om de meest toonaangevende supercomputing-, HPC- en AI-systemen van de industrie te produceren, en dat terwijl we de toeleveringsketen versterken."

HPE zet zich in om Europa's leiderschap in supercomputing en AI te versterken en zo de “time-to-insight” te versnellen

HPE is sterk geworteld in HPC- en AI in Europa, gericht op het bevorderen van nationale initiatieven om sneller inzichten uit data te krijgen en zo complexe, wetenschappelijke onderzoeken te ondersteunen die cruciaal zijn voor het oplossen van uitdagende wereldproblemen. Denk daarbij aan het voorspellen van en voorbereiden op extreme weersomstandigheden, het diagnosticeren en behandelen van ziekten, en het verbeteren van de voedselzekerheid en duurzaamheid. Om digitale onafhankelijkheid te bereiken in Europa, is toegang tot nieuwe, data-gedreven technologieën die waardevolle inzichten en AI-innovatie ontsluiten, essentieel.

HPE heeft sterke samenwerkingsverbanden in Europa, waaronder de European HPC Joint Undertaking (EuroHPC JU), een initiatief tussen de EU, Europese landen en industriële technologiepartners om hun inspanningen te coördineren en te combineren om pre-exascale en exascale supercomputers van wereldklasse in Europa te ontwikkelen. Via de EuroHPC JU heeft HPE al de Karolina-supercomputer voor IT4Innovations in Tsjechië geproduceerd. Ook zat HPE achter het ontwerp en de bouw van de LUMI-supercomputer voor CSC - IT Center for Science in Finland, die wordt beschouwd als een "pre-exascale" supercomputer die naar verwachting 550 petaflops zal bereiken, wat overeenkomt met iets meer dan een halve exaflop.

Daarnaast zet HPE zich in voor de ondersteuning van lokale Europese initiatieven op het gebied van HPC en AI, en heeft het geïnvesteerd in R&D-initiatieven zoals het Center of Excellence in Grenoble, Frankrijk. Het Center staat open voor een bredere gemeenschap van wetenschappers, onderzoekers en ingenieurs om oplossingen van de volgende generatie te testen en te bouwen. HPE bouwt voort op haar inspanningen ter ondersteuning van Frankrijks "AI for Humanity" (aangekondigd in maart 2018 door de Franse president Emmanuel Macron), om industrieën met AI vooruit te helpen en economische groei te stimuleren. Ter ondersteuning van deze missie heeft HPE zijn AI-partnerships in Frankrijk uitgebreid met de aanstaande Adastra supercomputer voor GENCI-CINES, de Jean Zay supercomputer voor GENCI en een supercomputer voor Maison de l'Intelligence Artificielle.

Deze voortdurende ontwikkelingen helpen Europese organisaties om voordeel te halen uit de exponentiële groei van data door waarde te creëren uit deze gegevens, enorme gedistribueerde datapools aan te boren en hun onafhankelijkheid over hun data driven model te versterken.

Europese klanten krijgen lokale fabriek voor HPC- en AI-oplossingen om elke vraag naar data te ondersteunen

De nieuwe locatie zal twee belangrijke productlijnen produceren en verschepen, de HPE Apollo-systemen, ideaal voor veeleisende HPC- en AI-toepassingen en AI-modellering en -training, en de HPE Cray EX-supercomputers, ontworpen om de volgende generatie, high-end supercomputing te ondersteunen om ongekende prestaties te leveren om 's werelds uitdagende wetenschappelijke en AI-taken aan te pakken.

De twee productlijnen leveren elk end-to-end HPC- en AI-mogelijkheden op het gebied van compute, accelerated compute, software, netwerken, opslag en met vloeistof gekoelde capaciteiten.

De fabriek is ontworpen om te voldoen aan de specifieke productie-eisen van HPE’s met vloeistof gekoelde HPC- en AI-systemen; ideaal voor prestatie-intensieve systemen. Om deze capaciteit te ondersteunen, is de fabriek voorzien van een versterkte vloer om het gewicht van de HPE Cray EX supercomputers te kunnen dragen, die tot 3.628 kilo per kast wegen. De fabriek heeft tevens een watercircuit tussen de supercomputers en op het dak van het gebouw om warm water af te koelen.

HPE zet vertrouwde partnerschap met Foxconn voort om activiteiten nieuwe fabriek te ondersteunen

HPE's langdurige manufacturing servicepartner Foxconn zal zorgen voor de productie en verzending van orders van HPE-klanten in Europa, net zoals zij dat al doen voor HPE's hoofdlocatie in Kutná Hora, Tsjechië.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over HPE
Hewlett Packard Enterprise (HPE) (NYSE: HPE) is een wereldwijde marktleider op het gebied van technologische oplossingen waarmee klanten data uit de ‘edge’, de ‘core’ en de cloud kunnen verwerken, analyseren, gebruiken en toepassen. Zo stelt HPE klanten in staat om sneller nieuwe businessmodellen te ontwikkelen, klant- of werknemerservaringen te verbeteren en de operationele efficiëntie te verhogen - nu en in de toekomst.
Meer over HPE
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.