Axis Communications lanceert videoverificatieproject: Signed Video

Beveiligingsvideo’s verifiëren en authenticeren

| Axis Communications | 2 min | 19 mei 2022 15:47
Copyright: Axis Communications
Axis Communications, technologieleider in netwerkvideo, heeft een video-authenticatieproject gelanceerd genaamd Signed Video. Met Signed Video kunnen beveiligingsvideo’s worden geverificeerd en geauthenticeerd, wat helpt om vast te stellen of bewakingsvideo’s echt zijn of gemanipuleerd.

Vertrouwen in video bewijsmateriaal

Het vertrouwen in video bewijsmateriaal speelt een centrale rol in de beveiligingsindustrie. Het is in deze branche extra belangrijk dat ervoor wordt gezorgd dat videobeelden van een bewakingscamera na de opname onbewerkt blijven. Bewakingsbeelden zijn namelijk essentieel bij het verzamelen van bewijsmateriaal. Met Signed Video biedt Axis Communications een open-source referentieontwerp dat de beelden bewaakt.

Met behulp van Signed Video kunnen fabrikanten van videobewakingscamera's en aanbieders van videobeheersoftware de authenticiteit van geproduceerde videobeelden verifiëren, zelfs zonder dat ze fysieke toegang tot de camera hebben. Bovendien moeten fabrikanten in hun eigen camera's manipulatiebestendige hardware gebruiken om een unieke product-ID op te slaan en de video te verifiëren.

Uniform video-authenticatieproces

Axis Communications stelt als onderdeel van het project documentatie ter beschikking die als uitgangspunt kan dienen voor partners om een uniform video-authenticatieproces te implementeren. De softwarebibliotheken en documentatie van het project zijn voor iedereen beschikbaar op GitHub.

Fraudebestendige opslag en een verzameling aan certificaten

Axis-camera's zullen vanaf nu gebruikmaken van de open source authenticatiesoftware via een ‘Signed Video’-functie. De functie voegt een cryptografische controle toe, die vervolgens wordt ondertekend met bijbehorend Axis-apparaat-ID als bewijs dat de video is geproduceerd door een specifieke camera. De Axis Device ID is een verzameling certificaten, waaronder een digitaal ondertekende versie van het unieke serienummer van het apparaat.

Met de Axis Edge Vault, een veilige cryptogene module waarin het apparaat-ID veilig en permanent is geïnstalleerd en opgeslagen, zijn alle bewakingsvideo’s geauthentiseerd. De module biedt fraudebestendige opslag en een basis voor de veilige implementatie van geavanceerde beveiligingsfuncties. Het zorgt daarnaast ook voor de authenticatie van het apparaat volgens de gestandaardiseerde IEEE 802.1AR-methode.

Manipulatie gemakkelijk te vinden

Peter Friberg, Director Solution Management bij Axis Communications: "Wij geloven dat Signed Video de meest effectieve vorm van video-authenticatie is. Door een handtekening toe te voegen op het moment van de opname, in combinatie met het unieke product-ID, is elke vorm van manipulatie na opname gemakkelijk te vinden.”

“In de beveiligingsindustrie is samenwerking essentieel. Een open-sourceproject is volgens ons de meest effectieve manier voor een dergelijke samenwerking. En daar hoort ook de authenticatie van video bewijsmateriaal thuis. Twijfels over de authenticiteit van videobeelden kunnen namelijk worden gebruikt om onderzoeken door lokale autoriteiten te ondermijnen, en daarmee het vertrouwen in de waarde van videobeveiliging in het algemeen. Met Signed Video willen we dit tegengaan en met de open-sourcesoftware voor videoauthenticatie kunnen soortgelijke verificatieprocessen de standaard worden in de beveiligingsindustrie”, sluit Peter af.

De ‘Signed Video’-functie is vanaf nu beschikbaar.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Axis Communications
Axis maakt een slimmere en veiligere wereld mogelijk, door netwerkoplossingen te ontwikkelen die inzicht bieden in het verbeteren van de veiligheid en nieuwe manieren van zakendoen. Als technologieleider in netwerkvideo biedt Axis producten en diensten voor videobewaking en beeldanalyse, toegangscontrole en audiosystemen.
Meer over Axis Communications
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.