PTC neemt Intland Software over, leverancier van Application Lifecycle Management software van de volgende generatie

Overname vergroot de slagkracht van PTC in ALM

| PTC | 2 min | 19 mei 2022 17:16
Afbeelding: Codebeamer core capabilities | Copyright: PTC
PTC heeft aangekondigd dat het een finaal akkoord heeft bereikt voor de overname Intland Software voor een bedrag van ongeveer 280 miljoen dollar. Intland ontwikkelt en verkoopt de softwarefamilie Codebeamer™ voor Application Lifecycle Management (ALM). Ze bieden software aan van de volgende generatie die cloud-ready en volledig geïntegreerd is. Verwacht wordt dat PTC hierdoor een nog sterkere speler wordt op het vlak van ALM in veiligheidskritische en gereguleerde sectoren. De transactie zal naar verwachting worden afgerond in het derde kwartaal van het boekjaar van PTC, als aan de voorwaarden is voldaan.

"De overname van Codebeamer zal onze ALM-portfolio verbreden en verdiepen. Hierdoor kunnen we onze klanten beter helpen om complexe softwaresystemen in hun producten te integreren", aldus Jim Heppelmann, President en CEO van PTC. "Door deze overname kunnen we onze troeven op het vlak van PLM en modelgebaseerde systeemengineering nog beter uitspelen, als onderdeel van onze Digital Thread-portfoliostrategie."

Het hoofdkantoor van Intland ligt in Stuttgart (Duitsland). Het bedrijft levert software aan een indrukwekkende reeks ALM-klanten die wereldwijd actief zijn in de auto-industrie, biowetenschappen, consumentenelektronica, lucht- en ruimtevaart en defensie.

De sleutel tot het succes van Codebeamer is de flexibele, moderne en makkelijk te gebruiken interface. Codebeamer maakt het mogelijk voor klanten om de vereisten, risico's en tests te beheren. Het bedrijf ondersteunt ook eigentijdse agile softwareontwikkeling en integreert deze software met best-in-class DevOps en tools om broncode te beheren, wat erg in de smaak valt bij softwareontwikkelaars. Codebeamer biedt kant-en-klare sjablonen en integreert met partners. Hierdoor kunnen klanten gemakkelijker voldoen aan de strenge eisen die gelden in gereguleerde sectoren.

PTC is van plan Codebeamer opzichzelfstaand aan te bieden en ook in combinatie met Windchill en Arena PLM. Daarnaast is het de bedoeling de bestaande ALM-oplossing te blijven verbeteren en ondersteunen.

"Het volledige team van Intland is trots op het succes dat is geboekt bij het ontwikkelen en leveren van een modern ALM-aanbod dat breed aanvaard wordt in de markt," aldus Janos Koppany, CEO van Intland Software. "Onze Codebeamer-producten zijn een perfecte aanvulling op de portfolio van PTC op het vlak van productontwikkeling. We kijken ernaar uit om onze reis voort te zetten als onderdeel van PTC."

De transactie zal worden gefinancierd met liquide middelen en kredieten onder de bestaande faciliteit van PTC. Het management is van plan de gevolgen van de Intland-overname op de financiële en operationele cijfers van PTC te bespreken tijdens het gesprek over de tweede kwartaalcijfers op 27 april.

Centerview Partners LLC trad bij de transactie op als exclusief financieel adviseur van PTC.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
PTCBeheer
Over PTC
PTC (NASDAQ: PTC) stelt wereldwijde productiebedrijven in staat om een enorme impact te realiseren dankzij software-oplossingen die het mogeijk maken om de innovatie van producten en diensten te versnellen, de operationele efficiency te verbeteren en de productiviteit van het personeelsbestand te verhogen. In combinatie met een uitgebreid netwerk van partners biedt PTC zijn klanten flexibiliteit in de manier waarop hun technologie ingezet kan worden om de digitale transformatie uit te rollen - in fabrieken, in de cloud of via het uitgebreide SaaS-platform. Bij PTC denken we niet alleen na over een betere wereld; we maken die daadwerkelijk mogelijk.
 
Meer over PTC
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.