Check Point Software introduceert bescherming tegen schadelijke bestanden voor mobiele apparaten

Mobiele telefoons van werknemers zijn een belangrijk doelwit geworden voor cybercriminelen

| Check Point | 2 min | 20 mei 2022 9:40
Afbeelding: Harmony Mobile OS CVE Assessment screenshot | Copyright: OutSystems
Check Point Software Technologies Ltd., leverancier van cyberbeveiligingsoplossingen wereldwijd, introduceert de meest complete cyberbescherming tegen mobiele bedreigingen. De nieuwe versie van Harmony Mobile voorkomt het downloaden van schadelijke bestanden naar mobiele apparaten. Verder komen extra beveiligingsmogelijkheden beschikbaar, waaronder beoordeling van kwetsbaarheden van het besturingssysteem, geavanceerde mitigatiemogelijkheden op Samsung-apparaten, eenvoudig te beheren HTTPS-inspectie en meer.

Met de wereldwijde verschuiving naar werken op afstand en hybride werken, gebruiken werknemers steeds vaker mobiele apparaten om kritieke zakelijke taken uit te voeren of om toegang te krijgen tot gevoelige bedrijfsinformatie en deze te delen. Hierdoor zijn de mobiele telefoons van werknemers een belangrijk doelwit geworden voor cybercriminelen. Volgens Check Point Research (CPR) hebben bijna alle organisaties (97 procent) de afgelopen twee jaar te maken gehad met mobiele bedreigingen van alle vectoren, waarbij het downloaden van bestanden een van de meest over het hoofd geziene vectoren is. Zo vond CPR bijvoorbeeld een kritieke kwetsbaarheid in de Instagram-app die een aanvaller de mogelijkheid zou hebben gegeven om het account van een slachtoffer over te nemen en zijn telefoon in een spionagetool te veranderen, simpelweg door de gebruiker een ​​kwaadaardig afbeeldingsbestand te sturen.

De nieuwe bestandsbeveiliging van Harmony Mobile werkt door gebruik te maken van Check Point's Threat Cloud om gedownloade bestanden te scannen op kwaadaardige bedoelingen. Wanneer een dergelijke intentie wordt gevonden, wordt de download volledig geblokkeerd en bereikt het schadelijke bestand het apparaat nooit. Op Android-apparaten kan Harmony Mobile ook op de telefoon opgeslagen bestanden scannen. Wordt er een kwaadaardig bestand gevonden, dan wordt zowel de gebruiker als de beheerder gewaarschuwd. De gebruiker wordt geadviseerd het bestand te verwijderen en de beheerder kan ervoor kiezen om de toegang van het apparaat tot bedrijfsbronnen te beperken.

Als onderdeel van Check Point's streven om de mobiele beveiliging te verbeteren, omvat de nieuwe Harmony Mobile Release 4.0 ook integratie met Samsung Knox voor unieke mitigatiemogelijkheden, OS CVE Assessment om beheerders in staat te stellen kwetsbaarheden in de mobiele vloot van de organisatie te begrijpen en te verhelpen, geautomatiseerde certificaatimplementaties voor vereenvoudigd beheer en meer.

"De meeste mobiele beveiligingsoplossingen die momenteel op de markt zijn, kunnen alleen bestanden scannen die verband houden met het mobiele besturingssysteem, zoals apps en iOS-profielen. Dit beschermt een smartphone niet tegen andere kwaadaardige bestandstypen, zoals uitvoerbare bestanden, MS Office-bestanden, pdf's en meer. Smartphones bevatten vaak belangrijke informatie en blijven altijd verbonden met het internet. Ze zijn daarom een constante attack vector voor organisaties en steeds vaker doelwit van cybercriminelen. Het is nog nooit zo belangrijk geweest om een ​​robuuste mobiele beveiligingsoplossing te hebben die tegen elk type bestand beschermt”, zegt Zahier Madhar, security engineer expert bij Check Point Software in Nederland.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Check Point
Check Point Software Technologies (NASDAQ: CHKP) biedt cybersecurity-oplossingen voor overheden en enterprises wereldwijd. Het beschermt klanten tegen cyberaanvallen met een ongeëvenaarde vangstratio van malware, ransomware en andere soorten aanvallen. Check Point biedt een multi-level security-architectuur die de netwerken tot en met de mobiele toestellen van bedrijven beschermt.
Meer over Check Point
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.