Het elektriciteitsnet wordt bedreigd. Cisco helpt het veilig te houden

De snelle digitalisering van het energiesysteem creëert nieuwe risico's, maar ondersteunt ook nieuwe tools die de betrouwbaarheid kunnen verbeteren

| Cisco | 1 min | 22 mei 2022 18:15
Copyright: Cisco
Het beheren van elektriciteitssystemen is nog nooit zo eenvoudig geweest. Generatiemiddelen kunnen mislukken. Bosbranden kunnen transmissielijnen uitschakelen. En nutsbedrijven verliezen miljarden dollars per jaar door elektriciteitsdiefstal en andere niet-factureerbare verliezen. Digitale transformatie is gebruikt om innovatie, netefficiëntie en verbeterde betrouwbaarheid te stimuleren. Naarmate grids echter digitale technologie gebruiken, vergroot connectiviteit het aanvalsoppervlak en de blootstelling aan hackers.

Nutsbedrijven en netbeheerders zijn zich bewust van deze risico's en zijn afhankelijk van netwerk-, beveiligings- en Internet of Things-oplossingen om elektronen te laten stromen.

De grootste taak is om de betrouwbaarheid van elektrische systemen te waarborgen. En dit zal nog belangrijker zijn, aangezien complexe, gedistribueerde netten energie putten uit een groot aantal hernieuwbare bronnen. De capaciteit voor hernieuwbare elektriciteit brak een record in 2021 en het Internationaal Energieagentschap voorspelt dat het in 2022 naar verwachting verder zal toenemen tot bijna 320 GW. De Russische invasie van Oekraïne heeft geleid tot een ongekende wereldwijde energiecrisis, waardoor regeringen gedwongen zijn hun overgang naar schone energie verder te versnellen om hun afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen.

Lees hier het hele artikel.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Cisco
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd leider in IT en helpt organisaties optimaal gebruik te maken van de kansen van morgen, door te laten zien wat er mogelijk is door zaken te verbinden die voorheen niet verbonden waren.
Cisco en het Cisco-logo zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Cisco en/of zijn dochterondernemingen in de VS en andere landen. Een lijst met handelsmerken van Cisco is te vinden op www.cisco.com/go/trademarks. Genoemde handelsmerken van derden zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaren. Het gebruik van het woord partner impliceert geen partnerschapsrelatie tussen Cisco en een ander bedrijf.
Meer over Cisco
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.